Galatasaray Kerem Aktürkoğlu'nun golünde tartışma yaratan baraj mesafesi! Uzaklık ortaya çıktı

Kerem Aktürkoğlu'nun golünde tartışma yaratan baraj mesafesi! Uzaklık ortaya çıktı

26.01.2024 - 10:05 | Son Güncellenme:

Galatasaray ile İstanbulspor arasında oynanan karşılaşmanın 79. dakikasında Kerem Aktürkoğlu'nun serbest vuruştan attığı goldeki baraj mesafesi tartışma yarattı. Eski hakemler barajın topa uzaklığını belirledi.

Kerem Aktürkoğlunun golünde tartışma yaratan baraj mesafesi Uzaklık ortaya çıktı

Trendyol Süper Lig'in 22'inci haftasında Galatasaray ile İstanbulspor, RAMS Park'ta karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılılar mücadelen 3-1 galip ayrıldı.

Haberin Devamı

Galatasaray-İstanbulspor karşılaşmasında hakem kararları oldukça tartışıldı. Galatasaray'ın 79. dakikada Kerem Aktürkoğlu ile serbest vuruştan attığı golde barajın topa olan mesafesi tartışma yarattı. Eski hakemler mesafeyi belirledi.

BARAJIN DURDUĞU YER TARTIŞMA YARATTI

Bu gol ise sosyal medyada tartışma yarattı. Kerem'in bulduğu golde hakem Bahattin Şimşek'in kurdurduğu baraj dikkatleri çekti. Bazı futbolseverler, kurulan barajın olması gerekenin aksine çok geride olduğunu savundu. Kullanıcılar, barajın penaltı noktası hizasında olması gerektiğini belirtirken futbol sahasının ölçüleri paylaşıldı.

Kerem Aktürkoğlunun golünde tartışma yaratan baraj mesafesi Uzaklık ortaya çıktı

DENİZ ÇOBAN: MESAFE EN İYİ İHTİMALLE 10.5 METRE

Galatasaray-İstanbulspor karşılaşmasının hemen ardından Trio ekibi karşılaşmadaki tartışmalı pozisyonları değerlendirdi. Eski hakemlerden Deniz Çoban, Kerem Aktürkoğlu'nun serbest vuruştan kaydettiği golde barajın topa mesafesinin en iyi ihtimalle 10.5 metre olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Deniz Çoban, "Ceza sahasının içindeki iki koyu ve açık yeşil çizgilerin toplamı 11 metre. Bu top 11 metrede. En iyi ihtimalle 10 metre 75 santimetre veya 10.5 metre" ifadelerini kullandı.

BÜNYAMİN GEZER: BARAJ ÇOK İLERİDE

TRT Spor'da ekrana gelen Teknik Analiz programında eski hakem Bünyamin Gezer, Kerem Aktürkoğlu'nun kaydettiği golde baraj mesafesinin 10.5 metre olduğunu ifade etti.

Bünyamin Gezer, "Faulün yapıldığı yer ceza sahası çizgisi. Mesafe 16.50. Bu mesafe 10.5 metre. 9.15 nerede 10.5 metre nerede. Bir kere mesafe çok ileride. 8 metrede nasıl eleştiriyorsak 10.5 metre çok uzak mesafe." ifadelerini kullandı.

FENERBAHÇE-KARAGÜMRÜK MAÇINDA DA TARTIŞILMIŞTI

Trendyol Süper Lig'in 13. haftasında oynanan Fenerbahçe-Fatih Karagümrük maçında sarı-lacivertlilerin kazandığı serbest vuruştaki baraj mesafesi de oldukça tartışılmıştı. Bu görüntü sosyal medyada tekrardan gündem oldu.

Kerem Aktürkoğlunun golünde tartışma yaratan baraj mesafesi Uzaklık ortaya çıktı