Trabzonspor Keskin nişancının sırrı

Keskin nişancının sırrı

11.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Trabzonspor ile Süper Lig’in ikinci yarısına damga vuran ve attığı frikik golleriyle alkışları toplayan Mehmet Ekici’nin sırrı Bayern Münih altyapısında yatıyor. Alaba ve Contento ile aynı dönemde yetişen milli futbolcunun gelişimi eski takım arkadaşlarına benziyor.

Keskin nişancının sırrı

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig’in ikinci yarısında yakaladığı çıkışla rakip filelere 7 gol bırakan Mehmet Ekici, Trabzonspor’un kazandığı 17 puanın 16’sına doğrudan etki etti.

Özellikle frikikleriyle sivrilen 24 yaşındaki yıldız, son 4 maçta üst üste serbest vuruştan ağları havalandırarak büyük bir başarı sağladı. Ligin en fazla frikik golü kaydeden oyuncusu olan Mehmet’in bu başarısı ise altyapıda yatıyor. Avrupa’nın en iyi gençlik merkezine sahip olan Bayern Münih’den yetişen milli futbolcu, 2008-09 sezonunda dönemin teknik direktörü Jurgen Klinsmann tarafından Alaba ve Contento ile A Takıma alınmıştı.

O dönemde vuruş stilinden, dribling tarzına oyun kuruculuğundan pas dağılımına kadar altyapı hocalarından tam not alan Ekici, Alaba ve Contento gibi göçmen olmasıyla dikkat çekmişti. Farklı mevkiilerde oynayan 3 futbolcunun diğer ortak noktası ise duran toplardaki ustalıkları oldu.

Haberin Devamı

Stoper olmasına karşın duran toplarda başarılı olan Contento ile sol bek Alaba, frikik ve kornerlerde Ekici’nin tarzını kullanmalarıyla öne çıkıyor. Mehmet Ekici’nin duran toplardaki bir diğer artısı olarak da Bayern Münih B takımında hocası olan Mehmet Scholl ile çalışması gösteriliyor.

Övgü yağmuru

Trabzon yerel basını, Mersin İdmanyurdu karşısında elde edilen 5-1’lik galibiyetin ardından Mehmet Ekici’yi manşetlere taşıdı. Günebakış Gazetesi, “Trabzon patladı. Mehmet ve Cardozo bombalayınca Sefamızı sürdük”, Karadeniz Gazetesi, “Böyle Fırtına’ya can kurban”, Son Nokta Gazetesi, “Allah Rıza’sı için Ekici”, Karadeniz’in Sesi Gazetesi, “Omuzlamış Trabzonspor’u Mehmet’im”, Kuzey Ekspres, “İnfilak”, Taka Gazetesi ise “40 bir kere maşallah.. Mersin’de kazanarak puanımızı 40’a çıkardık” başlıklarını attı.

Mehmet Ekici, Süper Lig’de 9 kez rakip fileleri sallarken, 8 defa da takım arkadaşlarına asist yaptı.