Futbol Kılıç'tan 'gündüz maçı' açılımı

Kılıç'tan 'gündüz maçı' açılımı

28.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, liglerde daha fazla gündüz maçı oynanması gerektiğini belirterek, “Gündüz maçının hem seyirci hem de kulüpler açısından faydalı olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Kılıçtan gündüz maçı açılımı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, CNN Türk’te önceki akşam katıldığı programda gündemdeki konuları değerlendirdi. Kılıç’ın açıklamalarından satış başları şöyle:

Haberin Devamı

- UEFA’nın mali kriterleri içinde sıkıntısı olmayan kulüplerin maalesef sayısı az. Keşke daha fazla olsa. Mali disiplini sağlamış kulüplerin zaten sıkıntısı yok. Olmayanların ciddi manada oturup çalışıp, birbirinden destek alması gerekiyor.

- Kulüpler Yasası taslağı hazırladık. İyi noktaya gelmiş durumdayız. İttifak sağlanamamış olan noktalar üzerinde hemen bir çalışma yapmak üzerine bir anlaşma var. Bunu artık yasalaştırmak ve yasayı geçirmemiz lazım. Biz adım atmazsak zorla adım atmak zorunda kalacaklar.

- Kulüpler yabancı oyuncu konusunu kendi arasında müzakere ediyor. Bunu da federasyon ile paylaşırlar. Bizim fikrimizi isterlerse onlarla paylaşırız. Bir şekilde yol göstermek isteriz.

- Spor federasyonlarımıza verdiğimiz maddi destek 230 milyon liradan fazla. Birçok yapısı olan ülkeler var. Biz daha fazlasını veriyoruz. En önemli noktamız nereye, nasıl harcanıyor, verimli harcanıyor mu?

Haberin Devamı

- Futbolda gündüz maçlarının daha fazla olması lazım. Gündüz maçının hem seyirci açısından hem kulüpler açısından faydalı olacağını düşünüyorum. Her maçın gece oynanmasını gerektirecek durum yok. Ertesi gün okulu olan öğrenciyi maça götürmeniz zor. Bu noktada hem talep var hem de fikir. Bu noktada olgunlaşıyor.

- Olacak diye düşünüyorum. Bu sezon olur mu bilemiyorum ama önümüzdeki sezon bazı maçların gündüz oynanabileceğini düşünüyorum.