Basketbol Kimin sözü geçecek?

Kimin sözü geçecek?

16.05.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk Basketbolu yarın başlayacak THY Euroleague Final Four’unda iki takımıyla şampiyonluk kovalayacak. Yarı finalde karşılaşacak Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko arasındaki karşılaşma iki takımın antrenörleri için de özel anlam taşıyacak.

Kimin sözü geçecek

ÜMİT AVCI

Haberin Devamı

Basketbolun kulüpler düzeyindeki en büyük organizasyonu olan THY Euroleague’de Final Four için geri sayım başladı. 17-19 Mayıs tarihleri arasında İspanya’nın Vitoria şehrinde düzenlenecek dev organizasyona tarihte ilk kez iki Türk takımı birden katılacak.

Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes’in yarı finaldeki eşleşmesi bir yandan şanssızlık olarak kabul edilse de, en büyük tesellimiz; kazanan kim olursa olsun, finalde bir Türk takımı bulunacak. Türkiye’ye Euroleague şampiyonluğunu yaşatan tek takım Fenerbahçe Beko, aynı başarıyı 2. kez elde ederek, 5 kez üst üste Final Four oynayışını da taçlandırmaya çalışacak, Anadolu Efes ise 18 yıl aranın ardından katıldığı dev organizasyonda yılın en büyük sürprizini gerçekleştirmek için ter dökecek.

Haberin Devamı

Bu büyük organizasyon iki takımın antrenörleri için de çok önemli. Obradovic tam 9 kez Euroleague şampiyonluğunu yaşadı. Çalıştırdığı tüm takımları Avrupa’nın zirvesine çıkarmayı başaran Sırp çalıştırıcı Fenerbahçe Beko ile 2. kez mutlu sona ulaşması durumunda kendisine ait Euroleague kazanma rekorunu daha da artıracak, 10. kez ‘şampiyon coach’ unvanını elde ederek, rekorun kırılmasını biraz daha zorlaştıracak.

Dev rekabet Avrupa’da

Diğer yanda ise Ergin Ataman var. Beşiktaş ile Eurochallenge Cup ve Galatasaray’da da Eurocup şampiyonlukları yaşayan başarılı çalıştırıcı, tek eksik Avrupa Kupası olan Euroleague’i de kazanmayı amaçlayacak. İki antrenörün Türkiye’deki rekabeti de ilgiyle izlenirken, bu çekişmenin Euroleague Final Four’una taşınması, heyecanı daha da artıracak.