Trabzonspor "Kimsenin alacağı kalmayacak"

"Kimsenin alacağı kalmayacak"

28.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Olağan Genel Kurul’a sayılı günler kala Celil Hekimoğlu, yepyeni bir Trabzonspor yaratacaklarının altını çizdi.

Kimsenin alacağı kalmayacak

Trabzonspor’un başkan adaylarından Celil Hekimoğlu, göreve geldikleri an kimsenin alacağı kalmayacağını söyledi, “600 milyon TL’yi bulan bir borç var. Bu borç iyi bir proje ve planlama ile kapatılabilir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Trabzonspor’da Olağan Genel Kurul’a sayılı günler kala başkan adaylarından Celil Hekimoğlu, iddialı açıklamalarda bulundu.

Bordo-mavili takımda seçilmeleri halinde göreve başladıkları ilk gün kimsenin alacağının kalmayacağını belirten Hekimoğlu, “Şu anda yabancı oyuncular alacaklarını gerekçe göstererek bir bir kaçıyor. Biz göreve geldiğimiz gün ilk olarak oyuncularımızın alacaklarını ödeyeceğiz. Ardından da diğer projelerimiz devreye girecek” dedi.

Takımın yıllara bölündüğünde çok ciddi bir borç yükü ile karşı karşıya kaldığını sözlerine ekleyen Hekimoğlu şu ifadeleri kullandı: “Futbolcularla yapılan sözleşmelerin yanında banka yükümlülükleri ile beraber 600 milyon TL’yi bulan bir borç var. Bu borç iyi bir proje ve planlama ile kapatılabilir. Kısa vadede gerekli kaynağı yönetim kurulu aracılığıyla kulübe aktarmalıyız. En önemlisi de Trabzonspor’u Akyazı Kompleksi’nde kiracı konumundan kurtarıp, sahibi yapmalıyız.”

Haberin Devamı

Vizyonlarının şeffaflık olduğunu vurgulayan başkan adayı, “Borçları belirli bir düzeye getirdikten sonra, en önem vereceğimiz şey alt yapı olacak. Bu yüzyılda elbette gözümüzü dış dünyaya kapatarak yaşayamazsınız. Ama önce üretim değerini mutlaka ortaya koymak zorundasınız. Bakın UEFA kriterleri bile sizi buna yönelmeye zorunlu hale getiriyor. İstanbul’da bir pilot takım projemiz var” diye konuştu.

Sokaktan sahaya

Taraftarı tribüne çekmek gerektiğinin de altını çizen Hekimoğlu, “Borçlar için çalışırken, bunun yanında taraftarımızla da barışmamız gerekiyor. Tribünleri tekrar doldurmamız gerekiyor. İstanbul’dan bile Trabzon’a taraftar turları yapmamız gerekiyor. Bunları başardıktan sonra, ‘Sokaktan Sahaya’ projesini hayata geçirerek, hem alt yapıya katkı sağlayacağız hem de gençlerimizi sokaktan kurtarmak için dev bir adım atacağız” diyerek taraftara da mesaj verdi.

‘Dinlemeyi bilmeyen sözünü dinletemez’

Başkan adayı Celil Hekimoğlu, kaliteli futbolcunun yanında kaliteli yöneticinin de yetişmediğini vurgulayarak şöyle konuştu: “Artık Trabzonspor için deneme yanılma dönemleri geçmiştir. Eksiklerimizden birisi de kaliteli yöneticiler üretemememizde yatıyor. Kaynak yaratan, üreten, işinde başarılı isimlerden bir ekip oluşturacağız. Tecrübeyle, dinamizmi buluşturacağız.”

Haberin Devamı

Kulüple ilgili düşüncesi olan isimleri dinleyeceklerini de sözlerine ekleyen Hekimoğlu, “Bizler sanayiciyiz, üretimin ne demek biliriz. Siz üretirseniz başarılı olursunuz. Sürekli tüketim anlayışı içerisinde hareket etmek hem kaynaklarınızı bitirir hem de sizi başarısızlığa, iflasa sürükler. İnsanların neler istediklerini dinlemeliyiz. Zira dinlemeyi bilmeyen sözünü dinletemez” ifadelerini kullandı.

‘Günlük değil kalıcı başarı’

Celil Hekimoğlu yeni bir kimlikle mücadele edeceklerini belirtti. Günlük değil, kalıcı başarılar elde etmek istediklerini vurgulayan başkan adayı, “Bunun yolu öncelikleri belirlenmiş sağlıklı politikalardan geçmektedir. Gerek fikri gerekse de uygulama anlamında hazırlığımız bu yöndedir. Projelerimizi hayata geçirecek bir kadroyla yola çıkacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Haberin Devamı

Celil Hekimoğlu, Milliyet Spor servisini ziyaret ederek projelerini anlattı. Eski başkan yardımcılarından Sebahattin Çakıroğlu ve efsane oyunculardan Ali Kemal Denizci, Hekimoğlu’nun listesinde yer alacak.

Kimsenin alacağı kalmayacak