Diğer Kıtalar kulaçlarla birleşti

Kıtalar kulaçlarla birleşti

23.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Asya’dan Avrupa’ya yüzülen tek yarış Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nın 33.’sünü Polat Turnalı erkekler, Nida Eliz Üstündağ kadınlarda ilk sırada tamamladı

Kıtalar kulaçlarla birleşti

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından organize edilen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı bu yıl 33. kez düzenlendi. gerçekleştirildi. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından organize edilen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı bu yıl 33. kez düzenlendi. gerçekleştirildi. Koronavirüs önlemleri kapsamında seyircisiz yapılan yarışta, Türkiye’nin haricinde çoğunluğu Rus ve Ukraynalı olmak üzere 55 ülkeden 668’i kadın, bin 797’si erkek olmak üzere 2 bin 465 katılımcı kulaç attı. Anadolu Yakası’nda Kanlıca İskelesi’nden başlayan yarışın startını Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İstanbul Vali Yardımcısı Niyazi Erten, TMOK Başkanı Uğur Erdener, Uluslararası Yüzme Federasyonu Başkanı Husain Al Musallam verdi.

Haberin Devamı

Kanlıca İskelesi’nde başlayan 6,5 kilometrelik yarış, Avrupa Yakası’nda Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı’nda sona erdi. 38 dakika 22 saniyelik derecesiyle Polat Uzer Turnalı parkur rekoruyla erkekler genel  klasman birincisi oldu. Mustafa Sevenay, 39.57’yle ikinci, Çağatay Alper Üstününal ise 40.32 ile üçüncü sırayı aldı. Kadınlar genel klasmanda da 40.55’lik derecesiyle Türkiye rekortmeni milli yüzücü Nida Eliz Üstündağ birinci geldi. Hilal Zeyneb Saraç 41.19’la ikinci, Ukraynalı Pasichnyk 41.20’le üçüncü oldu.

‘1,5 milyon kişiye yüzme öğreteceğiz’
Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nın startını veren Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bakanlık olarak yüzmeye çok önem verdiklerini söyledi. Kasapoğlu “Pandemi süreci ve sonrasında hem kıtaların birleşmesi hem de dünyanın farklı ülkelerinden gelen sporcuların bir arada olması, sporun birleştirici yönünün ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor” diyerek yarış hakkındaki görüşlerini açıklarken, yürüttükleri “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi için de “Geçen yıl 1 milyon koyduğumuz hedefi pandemiye rağmen geçtik. Bu yıl normalleşme adımları haziran ayında başladı. Bu yıl sonunda da 1,5 milyon kişiye yüzme öğreteceğiz” ifadelerini kullandı.  Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nın startını veren Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bakanlık olarak yüzmeye çok önem verdiklerini söyledi. Kasapoğlu “Pandemi süreci ve sonrasında hem kıtaların birleşmesi hem de dünyanın farklı ülkelerinden gelen sporcuların bir arada olması, sporun birleştirici yönünün ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor” diyerek yarış hakkındaki görüşlerini açıklarken, yürüttükleri “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi için de “Geçen yıl 1 milyon koyduğumuz hedefi pandemiye rağmen geçtik. Bu yıl normalleşme adımları haziran ayında başladı. Bu yıl sonunda da 1,5 milyon kişiye yüzme öğreteceğiz” ifadelerini kullandı.  

Haberin Devamı

Alkışlar Hançerli’ye

Genç yaşta geçirdiği kazada iki kolunu birden kaybeden Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli de Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda mücadele etti. İstanbul Boğazı’nı yüzerek geçen Hançerli “Dünyanın 55 ülkesinden yüzücülerle Asya’dan Avrupa’ya geçmenin mutluluğunu, heyecanını ve coşkusunu yaşıyorum. Bir çok kez araçla, metroyla ve yürüyerek geçtiğim boğazı bu kez yüzerek geçtim. Azmin elinden hiçbir şey kurtulmuyor” dedi.