Fenerbahçe "Kjaer, 4 milyon avroya imza attı"

"Kjaer, 4 milyon avroya imza attı"

12.10.2015 - 23:59 | Son Güncellenme:

Danimarka basını, Fenerbahçe'nin bu sezon kadrosuna kattığı Simon Kjaer'e, yıllık 4 milyon avro ödeyeceğini ileri sürdü.

Kjaer, 4 milyon avroya imza attı

Danimarka basını, bu sezon başında Fenerbahçe'ye transfer olan Simon Kjaer'in, sarı-lacivertli kulüpten yıllık 4 milyon avro alacağını iddia etti.

Haberin Devamı

Danimarka Milli Takımı'nın en çok para kazanan futbolcularını açıklayan Ekstrabladet gazetesi, Kjaer'in, listenin ilk sırasında yer aldığını yazdı.

Gazete, 26 yaşındaki savunma oyuncusunun Lille'den Fenerbahçe'ye transfer olurken yıllık 4 milyon avroya imza attığını ve Danimarka Milli Takımı'nın en çok para kazanan futbolcusu olduğunu savundu.

Simon Kjaer ise konuya ilişkin gazeteye yaptığı açıklamada, Fenerbahçe ile iyi bir sözleşme imzaladığını belirterek, "Her zaman birileri bu kadar paraya değer mi diye tartışabilir. Bu cevaplaması zor bir soru ancak sözleşmemdeki rakam, satış fiyatımla da bağlantılı'' ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe ile her maça kazanmak için çıktığını anlatan Kjaer, "Bir saniye bile aldığım parayı düşünmüyorum, çünkü sahada yaptıklarımın bununla alakası yok" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Futbol AŞ, Kjaer'in transferi sırasında Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yer alan açıklamasında, bu oyuncunun bonservisi için 7 milyon 650 bin avro ödeneceğini açıklamış, futbolcuyla imzalanan sözleşmenin maddi detaylarına değinilmemişti.

Gazetenin haberine göre, Danimarka Milli Takımı'nın en çok para kazanan futbolcuları şöyle:

Futbolcu - Takım - Yıllık ücret (avro)
Simon Kjaer - Fenerbahçe - 4 milyon
Nicklas Bendtner - Wolfsburg - 3 milyon
Christian Eriksen - Tottenham - 2,7 milyon
Kasper Schmeichel - Leicester City - 2,7 milyon
Michael Krohn Dehli - Sevilla - 1,9 milyon

Yazarlar