Futbol KOLOĞLU USTA’YI KAYBETTİK

KOLOĞLU USTA’YI KAYBETTİK

13.11.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk spor basınının duayen isimlerinden Doğan Koloğlu vefat etti. TSYD’ye başkanlık yapan; Akşam, Hürriyet, Milliyet’te Türk sporuna ışık tutan Koloğlu yarın toprağa verilecek

KOLOĞLU USTA’YI KAYBETTİK

Türk spor basınının efsanelerinden Doğan Koloğlu’nu 86 yaşında kaybettik.
Galatasaray’daki futbolculuk, teknik adamlık ve yöneticilik görevlerinin ardından Türk sporuna Milli Takım’da da hizmet eden Koloğlu daha sonra spor basınında görev yapmaya başladı.
Doğan Koloğlu, Galatasaray Lisesi’ni bitirdikten sonra Galatasaray’da futbolculuk yaşamının yanı sıra antrenörlük de yaptı. 1963’te Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin de kurucuları arasına giren Koloğlu, 1981-1984 yıllarında TSYD’nin genel başkanlık görevini üstlenmişti. 13 dönem formasını giydiği Galatasaray’la özdeşleşen Koloğlu daha sonra Akşam gazetesinde çalıştı, Hürriyet’te spor müdürlüğü ve yazarlık yaptı. Milliyet’te uzun süre spor yazıları kaleme alan Doğan Koloğlu, Türk sporuna ışık tutmaya Vatan’da da devam etti.
Milliyet yazarı Sina Koloğlu, babasının her zaman iyi bir gazeteci ve spor adamı olarak hatırlanacağını belirtti. Sina Koloğlu, “Futbola ve yorumlara getirdiği felsefi bakış açısının yanı sıra detayları ustaca bulması okuyucuda iz bıraktı. Herkes sevgi ve saygıyla hatırlayacaktır” dedi.
Doğan Koloğlu’nun cenazesi yarın Levent Camii’nde kılınacak namazın ardından toprağa verilecek. Milliyet olarak Koloğlu’na Allah’tan rahmet, ailesine ve spor camiasına başsağlığı dileriz.