Beşiktaş Koltuk kaçtı, keyfimiz kaçmadı

Koltuk kaçtı, keyfimiz kaçmadı

02.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş öne geçtiği dev maçta Napoli'ye yakalandı, grupta liderliği ele geçirme fırsatını kaybetse de iddiasını son iki maça taşıdı: 1-1

Koltuk kaçtı, keyfimiz kaçmadı

SERDAR SARIDAĞ - MAÇIN ÖYKÜSÜ

Haberin Devamı

Kartal, İtalya’da devirdiği rakibi önünde ilk yarıda zorlanırken, kalesinde ciddi tehlikeler yaşadı. İkinci devre Oğuzhan’ın oyuna girmesiyle vites artıran siyah-beyazlı temsilcimiz, Quaresma’nın penaltısıyla üstünlüğü yakaladı ama 3 dakika sonra gelen Hamsik’in sayısına engel olamayınca sahadan beraberlikle ayrıldı.

Beşiktaş’ın yer aldığı Şampiyonlar Ligi B Grubu’ndaki takımların belli olduğu ilk gün, taraflı tarafsız herkes, Napoli’nin grupta lider olacağını, diğer takımların ise ikincilik için mücadele edeceği yönünde düşünceleri vardı. Ama Beşiktaş gruptaki ilk üç puanını Napoli’den aldı.

Üstelik bu üç puanı, İtalya deplasmanında kazandı. Benfica deplasmanından kazanılan bir puanı da göz önünde bulunduracak olursak, Beşiktaş grubun en önemli belirleyicisi oldu. Vodafone Arena’da da dün önemli oyuncularından yoksun olan siyah - beyazlı takım, bu nedenle kontrollü futbolu tercih etti.

Haberin Devamı

Maç, Napoli’nin hızlı futboluyla başladı. İtalyan ekibi, 2. dakikada Gabbiadini çok net bir fırsat yakaladı ama Fabri o an çok soğukkanlıydı. Aynı Fabri, 11. dakikada yine Gabbiadini’nin vuruşunda da çok başarılıydı.

Beşiktaş’ın bu ani ataklardan kurtulması için hücumda bir şeyler yapması lazımdı. 21. dakikada, Beşiktaş’ın gizli 10 numarası Tolgay’ın ortasına Aboubakar son anda dokundu ama top auta gitti. Bu pozisyon Beşiktaş’ın biraz kendine gelmesine neden oldu. Hemen arkasından, Beşiktaş adına maçın en net pozisyonu yaşandı. 29. dakikada topu önünde bulan Atiba, kale ağzında vurdu, direkten dışarı çıktı.

İkinci yarıya kazasız belasız giren Beşiktaş, 51. dakikada kalesinde yine bir başka tehlikeyle yüzleşti. İtalya’daki maçta da iyi oynayan Callejon, tıpkı Atiba gibi kötü vuruşla, çok net gol pozisyonunu boşa harcadı. Aynı akibeti 75. dakikada ise Aboubakar yaşadı. Napoli’de, müthiş bir geri dönüş yapan Kamerunlu için, Vodafone Arena’da gece çok sessiz geçiyordu.

Çok değerli puanlar

Gecenin gol sessizliğini ise 79. dakikada Quaresma bozdu. Kazanılan penaltıyı gole çeviren Portekizli, tribünlere dönerek sevincini “ben, ben’ diye bağırarak paylaştı. Fakat bu sevinç fazla uzun sürmedi. Napoli’nin adeta beyni olan Hamsik, kendine has stiliyle attığı golle 82. dakikada durumu 1-1 yaptı.

Haberin Devamı

Her iki takım adına birer puanın bile değerli olduğu gecede, kalan dakikalarda, yine sessizlik hakim olurken, Beşiktaş gruptan çıkma adına bir puanı daha hanesine yazdırmış oldu.

Koltuk kaçtı, keyfimiz kaçmadı

Yazarlar