Trabzonspor Kopenhag'ı ele, devlerle el ele

Kopenhag'ı ele, devlerle el ele

03.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Ligi’nde play-off kuraları çekildi, Süper Lig’de son şampiyon Trabzonspor, Danimarka ekibiyle eşleşti. İlk maçı 16 Ağustos’ta deplasmanda oynayacak olan bordo-mavililer, 24 Ağustos’ta rövanşa çıkacak, turu geçerse Devler Ligi biletini alacak

Kopenhagı ele, devlerle el ele

Şampiyonlar Yolu’ndan...

Haberin Devamı

İsviçre’nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde yapılan kura çekiminde, Trabzonspor, “Şampiyonlar Yolu”ndan eşleşmelere dahil oldu. Karadeniz ekibi, daha zayıf gibi görünen rakiplerini es geçerken, Danimarka Şampiyonu Kopenhag ile buluştu. Bordo-mavililer buna rağmen rakibi eleyerek takımlarını Şampiyonlar Ligi’ne götürmekte kararlı... Karadeniz ekibi, bunu başarması durumunda 25 Ağustos’ta grup kuralarını çekecek. Trabzonspor, play-off turunu geçememesi halinde UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara kalacak.

‘En zor rakipti’

FC Kopenhag Antrenörü Jess Thorup, Trabzonspor ile gerçekleşen eşleşmeden mutlu olmadıklarını dile getirdi. Thorup, “Heyecan verici meydan okuma olacak. Kağıt üzerinde elde edebileceğimiz en zor rakipti, ama aynı zamanda katılmak için oynadığımız, dünyanın en büyük kulüp turnuvası... Bu yüzden rekabet her zaman çok keskin olacak” yorumunu yaptı. Bu arada Fenerbahçe’yi Devler Ligi’nden eleyen Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev, Avusturya takımı Sturm Graz’ı elerse, Benfica-Midtjylland galibiyle karşılaşacak.

Haberin Devamı