Trabzonspor KOZ KUPA

KOZ KUPA

13.01.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Süper Lig’in ilk yarısında bekleneni veremeyen Trabzonspor, kupada moral buldu. Adrian (2) ve Vittek’in golleriyle Antalya’yı deviren bordo-mavililer, B Grubu’nda namağlup unvanını korudu. İki takım da mücadeleyi 10 kişi tamamladı

KOZ KUPA

Ziraat Türkiye Kupası B Grubu ikinci maçında Trabzonspor, Medical Park Antalyaspor’u deplasmanda 3-2 yendi. Bordo-mavililer bu sonuçla namağlup unvanını korumayı başardı.

Haberin Devamı

MAÇTAN ÖNEMLİ ANLAR:

Maça hızlı başlayan Trabzonspor ilk dakikadan itibaren pozisyon yakaladı. 2. dakikada Adrian ceza sahası içinde sol çaprazdan sert vurdu, kaleci Sammy topu çıkardı.
12’de şutları ile kaleyi yoklayan Adrian bu kez golü buldu. Polonyalı oyuncu, topla ceza sahası içine girdi, kaleye sert vurdu ve top ağlarla buluştu: 0-1
52’de Deniz Barış’ın müdahalesiyle Olcan Adın ceza sahası içinde yerde kalırken hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı Sapara kullanırken, kaleci Sammy gole izin vermedi.
56’da Antalyaspor, Isaac Promise’nin attığı golle beraberliği yakaladı. Sağ kanatta topla buluşan Koray Arslan ceza sahası içine ortasını yaptı. Ön tarafta Isaac çok iyi yükselerek kafayı vurdu ve skora denge getirdi: 1-1
62’de Trabzonspor bir penaltı daha kazandı. Sammy Ndjock, Olcan’ı ceza sahası içinde düşürdü ve hakem Hüseyin Göçek bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Bu kez topun başına Adrian geçti, kendisinin ve takımının ikinci golünü ağlara yolladı: 1-2
65’te daha önceden sarı kartı bulunan Adrian, Deniz Barış’a yaptığı sert faul sonrası ikinci sarıdan kırmızı kartı gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.
Hakem aldanmadı!
84’te ceza sahası içinde Uğur, Emerson’un müdahalesi sonrası yerde kaldı. Kırmızı-beyazlı oyuncu penaltı beklerken, hakem Göçek kendisini aldattığı gerekçesiyle Uğur’a ikinci sarıdan kırmızı kartını gösterdi.
88’de Emre Güral’ın verdiği ara pasla ceza sahası içinde topla buluşan Vittek ağları havalandırdı: 1-3
90+3’te Medical Park Antalyasporlu Emrah maçın sonucunu belirledi. Serbest vuruşu kullanan kırmızı-beyazlı oyuncunun şutu kimseye çarpmadan ağlarla buluştu: 2-3

Haberin Devamı

STAT: Akdeniz Üniversitesi
HAKEMLER: Hüseyin Göçek (6), Serkan Ok (6), Serkan Akal (6)
MEDİCAL PARK ANTALYASPOR: Sammy (7)- Koray (7), Emre Güngör (6), Deniz Barış (5), Ergün Teber (6), İsmail Aissati (6), Murat Duruer (5)(Dk.76 Mehmet Eren 6), Uğur İnceman (6), Tita (5)(Dk.18 Emrah Başsan 6), Promise Isaac (6), Lamine Diarra (6).
TRABZONSPOR: Tolga Zengin(5)- Serkan Balcı (6), Mustafa Yumlu (6), Calustka (6), Emerson (6) Bapara (6), Alanzinho(6)Dk.82 Robert 7), Adrıan (7), Halil Altıntop (5)(Dk.60 Emre Güral 6), Olcan (7), Janko (7)(Dk.70 Colman 6).
GOLLER: Dk.12 ve 64(P) Adrıan, Dk.88 Robert (Tranzonspro) Dk.56 Promise Isaac, Dk.89 Emrah(Antalyaspor)
KIRMIZI KART : Dk.65 Adrıan(Trabzonspor) Dk.83 Uğur İnceman (Antalyaspor)
SARI KARTLAR : Emre Güngör, Promise Isaac, Diarra, Aissati, Emrah (Antalyaspor), Mustafa Yumlu, Tolga (Trabzonspor)

Haberin Devamı

Güneş: Çok konuşulacak maç

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş maçın hem kendileri hem de rakip için çok önemli olduğuna dikkati çekti.
Avantajlı duruma gelmek için maçı kazanmaları gerektiğini kaydeden Güneş, “Biz bunu başardık. Oyuna kontrollü başladık. 1-0’dan sonra biraz daha hızlı olsaydık skor çok daha farklı olabilirdi. Attığımız, yediğimiz goller, penaltılar, gol olmayan penaltılar, kırmızı kartlar gibi çok konuşulacak bir maç oldu. Bizim için de iyi bir ders oldu. Bütün oyuncuları tebrik ediyorum. Hakemin şanssızlığı var. Hüseyin Göçek Trabzon ve Antalya’nın devamlı hakemi. Verdiği kararlardaki pozisyonlar tartışılabilir” dedi.

Haberin Devamı

‘Tita’ya üzüldük’
Antalyaspor’un hocası Mehmet Özdilek, maçı kaybettikleri için üzgün olduklarını, ancak her şeyden önce maçta sakatlanan ve en az sahalardan 1.5 ay uzak kalacak olan Tita’nın durumunun kendilerini daha çok üzdüğünü söyledi. Özdilek, “Sakatlık pozisyonunda hakemin oyunu devam ettirmesi enteresan. Tita’nın ayak bileğinde kısmi yırtıklar var. Bizim işimizi zorlaştıracak bir durum. Kupa’da da kaybettiğimiz bir şey yok” dedi.

Seyircisiz Trabzon

Deplasmanlarda taraftarının yalnız bırakmadığı Trabzonspor, Antalya’da seyircisi olmadan bir maç oynadı. Karşılaşmayı bordo-mavili kulübün Divan Başkanı Ali Özbak, Asbaşkan Nevzat Çakar ve yöneticiler birlikte izledi.