Beşiktaş Kraliyet ailesi

Kraliyet ailesi

06.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İngiltere'de Tottenham'a kök söktüren Kartal, Türkiye dönüşü Balıkesir'i dize getirdi, 35 hafta sonra liderliğe yükseldi.

Kraliyet ailesi

SERDAR SARIDAĞ - MAÇIN ÖYKÜSÜ

Haberin Devamı

Bu sezon deplasmanda puan kaybetmeyen Beşiktaş fazla pozisyon üretemese de üstün olan taraftı. Siyah-beyazlı ekip ikinci yarıda Mustafa Pektemek ile galibiyete ulaştı, dış sahada 3’te 3 yaptı.

Tottenham Hotspur maçı sonrasında Beşiktaş’ın yorgunluk belirtileri göstermesi ve motivasyon eksikliği yaşaması gayet normal... Ayrıca İngiltere’den İstanbul aktarmasız Edremit’e giden bir takımdan, zemin iyi olsa da Premier Lig kalitesinde futbol beklemek ise tam bir hayalcilik olur.

Sahaya bu çerçeveden bakan Slaven Bilic’in, Kerim, Oğuzhan ve Ersan’ı ilk onbirde oynatması da doğru bir tercih sayılabilir.

Bu maçtaki tek risk stoperlerde yapılan değişiklik olabilir dediğimiz anda, 3. dakikada İlhan Depe, takımı adına çok erken bir gol şansı yakaladı. Siyah - beyazlı takımın savunmasında yaşanan bu anlaşmazlık çok pahalıya mâl olabilirdi.

Haberin Devamı

Nitekim 60. dakikadaki Ersan - Franco anlaşmazlığından yararlanmak isteyen Sercan ancak Ersan’ın kırmızı kartı göze alarak yaptığı hareketle durduruldu.

Bu atağı sarı kartla yırtan Beşiktaş, bu dakikadan sonra 57’de Mustafa Pektemek’in attığı golün değerini daha iyi anlamaya başladı. Ne olursa olsun burası, Galatasaray’ın üç puan bıraktığı bir stattı.

Coelho öne çıktı

Oğuzhan’ın bir asist yaptığı gecede, Balıkesir’de öne çıkan isimlerin en başında ise Coelho yer aldı.

17. dakikada Sosa’nın vuruşu kale ağzından çıkaran Coelho, 36. dakikada ise takımı adına gol atabileceği bir pozisyona da girmesini bildi.

Kaleci Emrullah da 41. dakikada Sosa’nın kullandığı serbest vuruş ile 87’deki Olcay’ın çapraz şutunda çok başarılıydı. Sonuç olarak iki iç saha beraberliğine rağmen deplasmanda galibiyet serisi yakalayan Beşiktaş, bu ilginç istatistiğiyle, İstanbul’a lider olarak döndü.