Futbol Kritik maçın kanalı Tivibuspor

Kritik maçın kanalı Tivibuspor

21.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Benfica maçının kanalı belli oldu.

Kritik maçın kanalı Tivibuspor

Beşiktaş Benfica maçı için taraftarlar sabırsızlanıyor. Tüm Türkiye'nin gözü Beşiktaş Benfica maçına çevrildi. Şampiyonlar Ligi B Grubu'ndan çıkmak için oldukça kritik olan bu maçta Şenol Güneş'in nasıl bir ilk 11 ile sahaya çıkacağı oldukça merak ediliyor. Peki Beşiktaş Benfica maçı ne zaman hangi kanalda saat kaçta şifresiz mi?

Haberin Devamı

Beşiktaş Benfica maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda şifresiz mi?

Beşiktaş ile Benfica arasında oynanacak mücadele 23 Kasım Çarşamba günü saat 20.45'de Tivibu Spor 2'den canlı olarak ekranlara gelecek.

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda mücadele eden temsilcimiz Beşiktaş'ın Portekiz'in Benfica takımı ile 23 Kasım 2016 Çarşamba günü oynayacağı karşılaşmayı Slovenya Futbol Federasyonu'ndan Damir Skomina yönetecek.

Beşiktaş gruptan nasıl çıkar?

Beşiktaş'ın yer aldığı B Grubunda 5.maçlar öncesinde 3 takımın gruptan hem çıkma hem de elenme ihtimali bulunuyor.
Napoli ile Benfica'nın 7 puanla ilk iki sırayı paylaştığı grupta Beşiktaş 6 puanla 3. sırada.
Beşiktaş, puan durumları, 3 takımın aralarında yapacağı maçlar,İkili ve üçlü averajlara bakıldığında yarın akşam kazanması halinde gruptan çıkma yolunda çok büyük bir avantaj yakalayacak.
Birçok senaryonun ve ihtimalin olduğu son iki maç öncesi Siyah Beyazlıların olmazsa olmaz seçeneği Benfica'yı yenmek.
İşte 5.maçlar öncesinde grupta son durum ve Beşiktaş için senaryolar
- Siyah Beyazlıların Benfica'yı Vodafone Arena'da yenip Dinamo Kiev'den de en az bir puan alması gruptan çıkması için yeterli olacak. Bu durumda 10 puana ulaşacak olan Beşiktaş, hem Napoli'yi hem Benfica'yı yendiği için tüm averajlarda üstün konuma geçecek. Son maçta Napoli ve Benfica'nın birbiri ile karşılaşacağı düşünüldüğünde 10 puana ulaşmış olan Siyah Beyazlı ekip tarihinde ilk kez Şampiyonlar Liginde gruptan çıkmış olacak.
- Beşiktaş'ın gruptan çıkması için diğer bir yol ise Napoli'nin Dinamo Kiev'e puan kaybetmesi olacak.Tabi bu ihtimal yine Benfica karşısında alınacak galibiyet halinde geçerli olacak bir ihtimal. Napoli'nin Kiev'e puan kaybetmesi, Beşiktaş'ın da Benfica'yı yenmesi durumunda 9 puana ulaşacak olan Siyah Beyazlılar son maç öncesi ilk ikiyi garantileyecek ve gruptan çıkacak. Çünkü son maçta Napoli ile Benfica karşılaşacağı için iki takımdan biri mutlaka eleneceği için gruptaki son maçlar sıralamayı belirleyen maçlar olacak.
Yenilgi durumunda...
- Beşiktaş Benfica'yı Vodafone Arena'da yenemez ve rakibiyle berabere kalırsa, Portekizliler 8 puana, siyah beyazlılar ise 7 puana ulaşıyor. Napoli ise, Kiev'i yenerse 10 puana yükseliyor.
Bu senaryoda Beşiktaş son hafta Ukrayna deplasmanından galibiyetle dönüp, Benfica'nın Napoli karşısındaki puan kaybını bekleyecek.
Beşiktaş evinde Benfica'ya yenilirse rakibi ile arasında 4 puan fark olacak. Bu durumda ise siyah-beyazlılar, Kiev'in Napoli'yi yenmesini bekleyecek. Tablo böyle olursa Beşiktaş'ın gruptan çıkması için son hafta Kiev'i yenmesi, Napoli ile Benfica'nın ise berabere kalması yeterli olacak.

Haberin Devamı

Talisca, Caner Erkin ve Aras Özbiliz kadroda yok

Haberin Devamı

Beşiktaş'ın Benfica ile oynayacağı maçta sakatlıkları devam eden Talisca, Caner Erkin ve Aras Özbiliz forma giyemeyecek. Sezon başında Benfica'dan kiralanan Talisca ilk maça sonradan oyuna girmiş ve Beşiktaş'a beraberliği getiren golü atmıştı. Beşiktaş'ta Adanaspor maçının kadrosuna alınmayan ancak sakatlıkları geçen Tosic Adriano ve Rhodolfo Portekiz ekibine karşı forma giyebilecek.

Haberin Devamı

Stoperde Marcelo - Tosic

Adana deplasmanına Rhodolfo, Tosic ve Adriano'yu götürmeyerek riske etmeyen Teknik Direktör Şenol Güneş, Benfica maçında bu üç oyuncudan da yararlanabilecek. Stoperde Marcelo - Tosic ikilisinin oynaması ön görülürken, ikinci bir tercih olarak deneyimli çalıştırıcının stoperde Tosic'in yerine Rhodolfo'yu da oynatabileceği tahmin ediliyor.

Atiba-Tolgay-Oğuzhan

Eğer Rhodolfo stoperde Marcelo'ya eşlik ederse sol bekte Tosic ve sol önde ise Adriano'nun oynaması muhtemel. Sağ bekte ise Beck'in yeri garanti gibi gözüküyor. Adanaspor maçında ilerde Aboubakar ve Cenk ikilisini deneyen Şenol Güneş'in sol önde Adriano tercihi Cenk'in kulübeye çekilmesine sebep olabilir. Sağ önde Quaresma ortada Atiba-Tolgay-Oğuzhan ise orta saha kurgusunu oluşturacak. İleride ise gol ayağını Aboubakar'ın çekmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Puan kaybı son ihtimal

B Grubu'nda Napoli ve Benfica 7'şer puanla zirveyi paylaşırken, Beşiktaş 6, Ukrayna ekibi Dinamo Kiev ise 1 puanla son sırada bulunuyor. Grupta çarşamba günü oynanacak maçlarda Napoli Dinamo Kiev'i; Beşiktaş ise Benfica'yı konuk edecek. İtalyan temsilcisinin Kiev ekibini mağlup etmesi olağan gözükürken, matematiksel hesaplarda siyah-beyazlıların Vodafone Arena'da en kötü ihtimalle 1 puanla ayrılması bir üst turu kolaylaştırır. Zira grubun son maçında iddiası kalmayan Dinamo Kiev'e konuk olacak Beşiktaş'ın bu maçtan puanla ayrılması kuvvetle muhtemel. Benfica ile Napoli arasında Portekiz'de oynanacak maç ise grubun seyrini değiştirecek bir mücadele olacak.

Beşiktaş taraftarından bir ilk

Beşiktaş tribünleri Benfica maçında bir ilke daha imza atacak. Ses seviyesinde dünya rekorunu kıran Efendi Beşiktaşlılar, bu kez dünyanın ilk sessiz tezahüratını yapacak. Taraftarlar maçın başlama düdüğü ile birlikte bir anda susarak bir dakika boyunca işaret diliyle ‘Irkçılığa hayır’ ve ‘Kara Kartal’ diye bağıracak.

Yazarlar