Diğer Kulüp kapattı, veliler sahip çıktı

Kulüp kapattı, veliler sahip çıktı

19.12.2012 - 11:47 | Son Güncellenme:

Ankaragücü’nde kapatılacağı açıklanan voleybol şubesinin masraflarını, sarı-lacivertli sporcuların velileri üstlenmek istiyor. Veliler, antrenman öncesi ”çocukları için” salonu temizledi.

Kulüp kapattı, veliler sahip çıktı

Ankaragücü Kulübü’nün ekonomik sıkıntılar nedeniyle voleybol branşını kapatma kararı almasının ardından, sarı-lacivertli bayan voleybol takımı sporcularının velileri ellerini taşın altına koymaya hazırlanıyor.

Ankaragücü Kulübü Başkanı Atilla Süslü’nün dün düzenlediği basın toplantısında açıkladığı ”ekonomik sıkıntılar nedeniyle voleybol branşını kapatma” kararının ardından, sporcuların velileri Tandoğan’daki tesislerde biraraya geldi.

AA muhabirinin görüştüğü veliler, kulübün uzunca bir süredir zaten voleybola bütçe ayıramadığını, bu nedenle de alınan tedbirin ”ekonomik” nedenlerle olduğunun kabul edilmesinin mümkün olmadığını ifade ettiler.

Velilerden Emin Sakarya, kızının 11 yıldır bu sporu yaptığını ve her antrenmana kendisi tarafından getirildiğini belirterek, ”Kulüp zaten uzun zamandır voleybola bütçe ayırmıyordu. Yani bu branş kulübe ekstra bir külfet getirmiyor. Bu nedenle de gerekçe olarak gösterilen ’ekonomi” çok anlamlı değil” değerlendirmesini yaptı.

Veliler olarak ”ellerini taşın altına koyacaklarını” ve takımın ligde oynayacağı tüm maçların giderlerini karşılamaya hazır olduklarını dile getiren Sakarya, bu kararı başkan Süslü’ye iletmek için çalıştıklarını, ancak henüz kendisine ulaşmayı başaramadıklarını ifade etti.

Sakarya, kararın açıklanmasının ardından tesislerde toplanarak antrenman öncesi çocukları için salonu temizlediklerini, lig bitene kadar bu desteği vermeye hazır olduklarını, takımın su giderleri de dahil harcamalarını karşılayarak, kulübe destek vermeyi sürdüreceklerini kaydetti.

Yazarlar