Basketbol Kunter umut dolu

Kunter umut dolu

05.02.2014 - 12:06 | Son Güncellenme:

.

Kunter umut dolu

Beşiktaş Kulübü Basketbol Genel Direktörü Erman Kunter, Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası 8'li Finalleri ile birlikte önemli bir periyoda gireceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Kunter, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kupa karşılaşmalarının yanı sıra ULEB Avrupa Kupası ve Beko Basketbol Ligi'nde yoğun bir temponun içinde olduklarını belirterek, "Spor Toto Türkiye Kupası ile birlikte önemli bir sürece giriyoruz. Kupa maçlarının ardından ULEB Avrupa Kupası'nda Lietuvos Rytas ve daha sonra ligde Fenerbahçe Ülker maçlarına çıkacağız. İlk hedefimiz Türkiye Kupası olacak" dedi.

Spor Toto Türkiye Kupası'nda yarın yapacakları Anadolu Efes maçının büyük önem taşıdığını vurgulayan Erman Kunter, "Önemli bir periyoda giriyoruz. Kupadan sonra Lietuvos Rytas ile karşılaşacağız. Galip gelirsek, grup maçlarının bitimine 1 hafta kala üst tura çıkacağız. Yeni transferimiz Bajramovic, statü gereği Avrupa'da oynayamayacak" diye konuştu.

Haberin Devamı

"Anadolu Efes karşısında moral avantajımız var" Erman Kunter, Spor Toto Türkiye Kupası'da yarınki Anadolu Efes maçına Galatasaray Liv Hospital karşısında aldıkları galibiyetin moraliyle çıkacaklarını dile getirdi. "Bu moralle yarın bir adım önde olduğumuzu düşünüyorum" diyen Kunter, "Bu galibiyetin getirdiği moralin yanında yeni transferimiz Kenan Bajramovic'in de katkısı bizi sevindirdi. Anadolu Efes'i yenmeye çalışacağız. Yukarı doğru giden bir performansımız var. Ayrıca hem ligi hem Avrupa kupayı birlikte götürmemiz çok önemli" ifadelerini kullandı.

"Performansımızı yüzde 10-15 yükseltebiliriz"

Galatasaray Liv Hospital karşısında çok önemli bir galibiyete imza attıklarını kaydeden siyah-beyazlı takımın idarecisi, "Ben yine de takımın yüzde 10-15 daha üstüne koyabileceğini düşünüyorum. İlerisi için umut veren bir mücadele sergiliyoruz. Uzun bir zamanın ardından ilk defa derbi galibiyeti aldık. Çok talihsiz maçlar kaybettik. Onları kazansaydık şu an ilk dördün içindeydik" diye konuştu.

Zorlu süreçte taraftar desteğinin çok önemli olduğunu anlatan Erman Kunter, şunları söyledi: "Salonu her zaman bu şekilde doldurursak, rakiplerimiz kolay kolay bizi yenemez. Galatasaray maçında biraz küfür olmuştur. Olmasaydı daha iyi olurdu. Ancak o atmosferde ve kalabalıkta bunları engellemek mümkün olmuyor. Taraftarlarımızın bize verdiği destek çok olumlu. Bu sezon ilk defa Galatasaray karşısında salonu tamamen doldurduk. Maç biletleri kısa sürede bitti. Ankara'da da Beşiktaş taraftarı var ve bizi yalnız bırakmayacaklardır. Derbiyi kazanmamız, salonun dolması ve takımın performansının artması üç kazancımız oldu. Lietuvos Rytas maçını da bu atmosferde oynamamız lazım."

Yazarlar