Dünyadan Futbol Kupadaki maç topunda 3 önemli sembol

Kupadaki maç topunda 3 önemli sembol

05.12.2012 - 10:26 | Son Güncellenme:

2013 FIFA Konfederasyon Kupası’nın maç topunda üç önemli sembol birleşti. Brezilya kültürünün üç önemli sembolü karnaval, futbol ve samba, adidas Cafusa'yı oluşturmak için bu tasarımda bir araya getirildi.

Kupadaki maç topunda 3 önemli sembol

Turnuva tarihinde ikinci defa, adidas tarafından, FIFA Konfederasyon Kupası için özel bir top tasarlandı. Brezilya'da yapılacak olan 2013 FIFA Konfederasyon Kupası için tasarlanan resmi maç topu ilk kez, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen, FIFA Draw Show'da futbolseverlerin beğenisine sunuldu. Brezilya kültürünün üç önemli sembolü karnaval, futbol ve samba, adidas Cafusa'yı oluşturmak için bu tasarımda bir araya getirildi.

Haberin Devamı

UEFA EURO 2012'de büyük beğeni toplayan Tango 12'yi tasarlayan ekip tarafından hazırlanan adidas Cafusa, üstünlüğü kanıtlanmış ileri teknoloji ile yerel sembolleri birleştiriyor. Ürünün adı ve canlı renklerden oluşan tasarımı, Brezilya bayrağında temsil edilen "Southern Cross"tan (güney yarı kürede çıplak gözle görülebilen en belirgin yıldız kümesi) esinleniyor ve ulusal kimliği yansıtıyor.

Brezilya'da yapılacak olan 2013 FIFA Konfederasyon Kupası resmi maç topunun tanıtımının kendileri için önemli olduğunu belirten 2014 FIFA Dünya Kupası Brezilya Proje Müdürü Rodrigo Messias, "Brezilyalılar için futbol bir tutku ve 2014 FIFA Dünya Kupası Brezilya gibi büyük bir etkinlik için ilham verici bir top yapmak istedik. Tasarımında güçlü ulusal öğeler bulunan adidas Cafusa'yı çok beğendik." dedi.

Haberin Devamı

Tüm Brezilyalılara futbolun önemini göstermek için, her biri 2 metre çapında 10 dev toptan oluşan bir sergi yapılacak ve bu sergi Haziran 2013 sonuna kadar tüm ülkeyi dolaşacak. Toplar, 2013 FIFA Konfederasyon Kupası'na ev sahipliği yapacak diğer kentlere (Recife, Fortaleza, Salvador, Brasília ve Belo Horizonte) doğru yapacakları yolculuğa São Paulo ve Rio de Janeiro'dan başlayacak.

adidas, bu serginin yanı sıra, isteyenlere adizero f50 kramponun (her biri 165 gr ağırlığında olan piyasadaki en hafif krampon) en son jenerasyonu ile Cafusa'yı deneme şansı verecek. Oyuncuların daha hızlı olmasını sağlamak amacıyla tasarlanan kramponlar Cafusa'ya ve Brezilya renklerine uyumlu olması için canlı sarı ve yeşil renklerde piyasaya çıkacak.

32 panelden oluşan ve termal birleştirme işlemi ile üretilen adidas Cafusa'nın teknolojisi, Tango 12'ye (UEFA Euro 2012 için özel olarak geliştirilmiş top) benzerlik taşıyor. Tüm paneller kramponun top ile temasını güçlendiren bir doku ile kaplandı. Resmi maç topları için belirlenmiş olan tüm FIFA Onay Standartlarını karşılayan adidas Cafusa, çok sıkı bir test sürecinden geçti.

adidas Cafusa ile başlangıç vuruşu, 6 – 16 Aralık tarihleri arasında Japonya'da gerçekleşecek FIFA Dünya Kulüpler Kupası'nda yapılacak. Ocak 2013 itibariyle ise, tüm adidas mağazaları ve yetkili adidas satıcılarında futbolseverlerin beğenisine sunulacak.

Yazarlar