Trabzonspor Kurtarıcı olmak onun işi!

Kurtarıcı olmak onun işi!

30.10.2019 - 08:00 | Son Güncellenme:

Romanya karşısında 90+2’de attığı golle Norveç’e bir puanı getiren Sörloth, iki hafta sonra bu kez Başakşehir karşısında 90+5’te takımı Trabzonspor’u yenilgiden kurtardı. Norveçli futbolcu geçmişte de son dakika golleriyle oldukça dikkat çekmişti. Genç golcü, '90+lar'da kariyerinde tam 8 gole imza koydu.

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

Medipol Başakşehir deplasmanında attığı son dakika golüyle takımına 1 puan kazandıran Trabzonspor’un Norveçli forveti Alexander Sörloth, son dakika golleriyle fark yaratıyor.

Daha iki hafta önce Norveç-Romanya maçında, 90. dakikada attığı golle ülkesini mağlubiyetten kurtaran futbolcu, bu sezon bordo-mavililerde de bir çok maçta bu yönüyle öne çıktı. Golcü, Sparta Prag maçında 89’da fileleri bulan vuruşuyla maçı 2-2’ye getirerek tur kapısını açtı. Sörloth, geçmişte formasını giydiği takımlarda birçok maçta da yine karşılaşmaların son bölümlerinde ortaya çıkarak gidişatı değiştirmişti. Oyunun son bölümüne kadar konsantrasyonunu üst seviyede tutmayı başaran golcü şimdiden rakip savunmacıların kabusu haline geldi.

Norveçli futbolcu, rakip savunmalara yaşattığı eşleşme sorunuyla, tutulması zor bir santrfor görüntüsü çiziyor. Uzun boyuyla hava toplarında tam hakimiyet kuran Alexander Sörloth, büyük cüssesine karşın ayaklarına hakim görüntüsü ve dripling yeteneğiyle büyük sıkıntı yaratıyor.

Haberin Devamı

‘Sörloth damga vurdu’
Alexander Sörloth’un Başakşehir karşısında sahneye çıkarak golünü kaydetmesi, ülkesinde de geniş yankı buldu. Milli arayı da boş geçmeyen ve golünü atan futbolcunun, kulübünde de gollerine aralıksız devam ettiğini yazan Norveç basınında ‘Sörloth uzatmada sahneye çıktı’, ‘Sörloth Türkiye’de bir kez daha damga vurdu’ ifadeleri kullanıldı.

Kurtarıcı olmak onun işi