Diğer KUSURSUZ PROVA

KUSURSUZ PROVA

21.06.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mersin’deki muhteşem töreni tüm Dünya ilgiyle izledi. 24 ülkeden 2994 sporcunun yarışacağı organizasyon öncesi hazırlanan görsel şölen Piri Reis haritası ile başladı. Akdeniz’in tarihi dansçıların şahane şovuyla anlatıldı. Büyük Sema gösterisi ayakta alkışlandı

KUSURSUZ PROVA

MİLLİYET AKDENİZ OYUNLARI’NDA / FUAT ERCAN - MUSTAFA ALKAÇ

Haberin Devamı

Türkiye’de 2. kez Mersin’de düzenlenecek olan 17. Akdeniz Oyunları’nın resmi açılışı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yapıldı.

İŞTE MUHTEŞEM KARELER! TIKLAYIN...

Ülkemizde ilki İzmir’de 1971 yılında yapılan Akdeniz Oyunları’nın Mersin Stadı’ndaki açılış törenine Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra eşi Emine Erdoğan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (lOC) Başkanı Jacgues Rogge ile birlikte yaklaşık 20 bin kişi katıldı.
Ece Vahapoğlu ile Burak Hakkı’nın Türkçe, İngilizce ve Fransızca olarak üç dilde sunuculuk yaptığı açılış öncesi Mazhar Alanson mini bir konser verdi. Alanda oyunların resmi maskotu Carreta-Caretta tablosu çıkarken, arkasındaki güneş fonu Mersin’i simgeledi. Türk Bayrağı ile Uluslararası Akdeniz Oyunları Bayrağı’nın stada girişinin ardından ise organizasyona katılan ülkelerinin sporcuları geçiş yaptı.
Ve büyük şölen Büyük Türk denizcisi Piri Reis’in haritasının tüm saha zeminini kaplaması ile start aldı. Kenan Işık ise Akdeniz Medeniyeti’ni seslendirdi. Üç kıtayı temsil eden dansçılar sahneye çıkarken, üç boyutlu şovlarla önce köprüler kuruldu, ardından da kıtalar birleşti. Bu topraklarda geçen 3 büyük efsane anlatıldı. Seyirciler şovların büyüsüne kapılırken, dans gösterilerine devam edildi. Ege’nin efeleri sahnede yerlerini alırken, bütün yöreler hep birlikte bir ahenk oluşturdu. Karadeniz ezgileri ile devam eden gösteri Ajda Pekkan’ın mini konserinin ardından havai fişek gösterisi ile sona erdi.

Haberin Devamı

‘Akdeniz kazansın’

Açılışta bir konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mersin’in Akdeniz Oyunları’na mükemmel bir şekilde ev sahipliği yapacağını ifade etti ve “Buradan dünyaya sporun barış, dayanışma ve dostluk dili en güzel şekilde ulaştırılacaktır” dedi.

KUSURSUZ PROVA


Akdeniz’in bir medeniyetler havzası olduğunu da anlatan Erdoğan, “Bu büyük havza bütün renkler, bütün güzellikler tüm kültürler ve medeniyetlere ilham kaynağı olmuştur. Akdeniz’in tarihi bir savaş bir çatışma tarihi değil dostluk kardeşlik tarihidir. Dinimiz, inancımız, dünya görüşümüz ne olursa olsun hepimizin çocukluğu Akdeniz’in sularında geçmiştir. Akdeniz bizi birbirinden ayıran değil yakınlaştıran, dostluk ve kardeşliktir. Akdeniz tüm ülkelerin büyük ailemizin çatısıdır yuvasıdır. Akdeniz beyaz deniz olarak adlandırılır. Biz Akdeniz’in hep ak kalmasını arzu ediyoruz. Akdeniz’in ne insan kanıyla ne göz yaşıyla ne de husumetle kirletilmesini asla istemiyoruz. Bu oyunlar bu arzumuzun ifadesidir. Barışa dostluğa kardeşliğe yapılan çağrıdır. Oyunların önce Akdeniz’i sonra da dünyayı değiştirmesini bizi birbirimize daha çok yakınlaştırmasını temenni ediyorum. Centilmenlik, spor, barış ve en çok da Akdeniz kazansın diyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Biletler 1 liraya indi

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç 17. Akdeniz Oyunları açılış töreni öncesinde NTV Spor’un sorularını yanıtladı. Kılıç, Mersinlilerin salonları doldurmalarını istedi.
Törenin ardından salonların daha fazla dolacağına inandığını belirten Kılıç, “Müsabakalar için 5 lira olan bilet fiyatlarını 1 liraya indirdik. Ayrıca 5 liraya bilet alanlar, salonlara gelip 1 liranın haricinde kalan paralarını da bilet olarak geri alabilirler” dedi. Tesislere çok fazla masraf yapıldığını ve oyunları düzenleyerek bunu telafi edemeyeceklerini vurgulayan Bakan Kılıç konuşmasına şöyle devam etti: “Biletleri 100 liradan satışa sunsak ve bütün koltuklar dolsa bile Mersin’e yaptığımız yatırımın %20‘sini bile geri alamayız. Bizim gayemiz maçlara 1 liradan satılan biletlerle gençler buraya gelsin ve bu manzaraya ortak olsun. Burada daha fazla organizasyon yapacağız. Ancak bu organizasyonlara hakkıyla ev sahipliği yapabileceklerini göstermenin yolu Mersinlilerin salonu doldurmasından geçiyor.”

Haberin Devamı

Sultanlar iddialı

Akdeniz Oyunları’nde hedefini şampiyonluk olarak belirleyen Filenin Sultanları Mersin’de kampa girdi. Türkiye Voleybol Federasyonu’ndan yapılan yazılı açıklamada, milli takım antrenörü Massimo Barbolini ve milli takım kaptanı Esra Gümüş Kırıcı’nın görüşlerine yer verildi. Türkiye’nin diğer takımlara göre daha şanslı olduğunu belirten antrenör Barbolini, “Oradan iyi bir sonuç alarak döneceğimize inanıyorum. Mersin’de çok başarılı ve önemli Avrupa takımları olacak. Bizim için çok iyi bir sınav olacak” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

MERSİN NOTLARI

Bayraktar Rıza!
Akdeniz Oyunları’nın açılış töreninde ev sahibi olduğu için piste son ülke olarak çıkan Türkiye’de ay yıldızlı bayrağı Dünya ve Avrupa şampiyonu, olimpiyat üçüncüsü milli güreşci Rıza Kayaalp taşıdı. Kayaalp, gezi olayları sürecinde twitter’dan attığı mesajlarla direnişcilere tepki göstermiş, milli basketbolcu Mehmet Okur’u ise vatan hainliği ile suçlamıştı.

Rakip Fas
Oyunlarda 19 Yaş Altı Futbol Milli Takımımız A Grubu’ndaki 2. maçında Tarsus Şehir Stadı’nda 21.45’te Fas ile karşılaşacak. Grupta diğer karşılaşmada Arnavutluk ile Bosna Hersek aynı statta 18.00’de karşı karşıya gelecek.

Devler sahada!
Basketbol Milli Takımımız 3. maçında Makedonya ile karşı karşıya gelecek. A Grubu’ndaki ilk iki maçını kazanarak yarı finale çıkmayı garantileyen milliler, kendisi gibi 2 maçından da galibiyetle ayrılan Makedonya ile grup liderliği için mücadele edecek. Servet Tazegül Spor Salonu’ndaki müsabaka 20.00’de başlayacak.

GÜNÜN PROGRAMI

FUTBOL
Tevfik Sırrı Gür Stadı
18.00 İtalya-Makedonya
21.45 Tunus-Libya
Tarsus Yenişehir Stadı
18.00 Arnavutluk-Bosna Hersek
BASKETBOL
Servet Tazegül Spor Salonu
15.30 Tunus-Sırbistan
17.45 Mısır-Cezayir
VOLEYBOL
Toroslar
13.00 Mısır-Fransa
15.30 Tunus-Cezayir
18.00 İtalya-Makedonya
SUTOPU
Macit Özcan Yüzme Havuzu
16.30 Yunanistan-Fransa
18.00 Sırbistan-İtalya
BOKS
Tarsus Spor Salonu
18.00 Elemeler
HALTER
Erdemli Spor Salonu
10.00-12.00
13.00-15.00
16.00-18.00 Final Müsabakaları
JUDO
Mersin Üniv.
(1 numaralı salon)
12.00 - 17.00 Ön
Eleme ve Final
KÜREK
Adana Seyhan Gölü
08.30-10.40 Elemeler
TEKVANDO
Edip Buran Spor Salonu
09.00-18.00 Maçlar-Yarı Finaller
YELKEN
Mersin Marina
12.00 Yarışlar
YÜZME
Olimpik Yüzme Havuzu
09.30-19.18 Eleme ve Finaller

Yazarlar