Diğer Lal Mira Gürgen ilki başardı

Lal Mira Gürgen ilki başardı

25.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kemer Atlı Spor Kulübü sporcusu Lal Mira Gürgen, At Terbiyesi Yıldız ve Genç Biniciler Avrupa Şampiyonası’nda bronz madalya kazandı, bir ilki başararak Türk binicilik tarihe geçmeyi başardı.

Lal Mira Gürgen ilki başardı

Almanya’da 20-23 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen At Terbiyesi Yıldız ve Genç Biniciler Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden Kemer Atlı Spor Kulübü sporcusu Lal Mira Gürgen, Yıldızlar Kategorisinde Avrupa 3.’sü olarak büyük bir başarıya imza attı.

Avrupa Şampiyonası koşma hakkı elde eden 49 sporcu arasında 3 gün boyunca mücadele eden Gürgen, 20 ülke arasında önceki gün gerçekleştirilen final yarışmasında %79,364 puan alarak kürsüye çıkarken, Türk Binicilik tarihinde ilk defa Yıldızlar Kategorisinde Avrupa Şampiyonası’nda madalya kazandı. Avrupa Şampiyonası’na hazırlık sürecini UZN Stables’da sürdüren Gürgen’in antrenörü Lina Uzunhasan, “1.5 senedir Lal Mira ve atı Lowland ile uluslararası yarışmalara katıldık ve sayısız derece elde ettik. Tüm hazırlık süreçlerimiz Avrupa Şampiyonası’nda aldığımız derece ile taçlandı” diyerek sporcuyu tebrik etti. Kemer Atlı Spor Kulübü Direktörü ve Türkiye’deki Antrenörü Ela Açar da şu ifadeleri kullandı: “Lal Mira çok istikrarlı, çalışkan ve disiplinli bir sporcumuz. Binicilik hayatına Pony üzerinde başladı, 2022 yılında At Terbiyesi Balkan Şampiyonası’nda 3. oldu ve tüm emeklerinin karşılığını bu yıl Avrupa Şampiyonası’nda aldı. Kendisini, atını ve emekleri sonsuz olan ailesini kutlarım.”

Haberin Devamı

Yazarlar