Trabzonspor Lazio kaptanı Mauri şikeden 9 ay ceza aldı

Lazio kaptanı Mauri şikeden 9 ay ceza aldı

04.10.2013 - 12:23 | Son Güncellenme:

Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda Hüseyin Avni Aker'de 3-3 berabere kaldığı rakibi Lazio'da şike şoku yaşanıyor.

Lazio kaptanı Mauri şikeden 9 ay ceza aldı

Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi'nde karşılaştığı ve sahadan 3-3'lük beraberlik ile ayrıldığı rakibi Lazio'da şike şoku yaşanıyor.

Takım kaptanı şikeden yargılandı Başkent temsilcisinin kaptanı Ste­fa­no Mau­ri, takımının 2011 yılında Ge­no­a ve Lec­ce ile oy­na­dı­ğı karşılaşmalarda şi­ke ya­pıl­dı­ğı ge­rek­çe­siy­le suç­la­nan oyuncuların başında geliyordu. Mauri'nin Lecce maçında şike yapıldığını bilmesine rağmen bunu gizlediği iddia edilmişti. Bu iki karşılaşmayı da Lazio 4-2 kazanmış, sonrasında baş­la­tı­lan so­ruş­tur­ma­da, Mau­ri altı ay futboldan men ce­za­sı al­mış­tı.

3 ay daha ceza Mauri, şike cezasını kaldırmak için fe­de­ral tem­yiz mah­ke­me­si­ne başvurdu. Durumu değerlendiren mahkeme, 33 yaşındaki oyuncunun 6 ay­lık ce­za­sı­nı 9 aya çı­kar­dı. Bu kararla birlikte bu sezon forma giyemeyecek olan Mau­ri’nin, büyük şok yaşadığı ve vakit kaybetmeden konuyu CAS’a taşıyacağı öğrenildi.

Fenerbahçe'ye örnek CAS'ın Fenerbahçe hakkında verdiği onama kararının ardından sarı-lacivertliler İsviçre Federal Mahkemeleri'ne gitmeyi düşünmüş ve kamuoyuna paylaşmıştı. Ancak Mauri örneğinde olduğu gibi cezayı arttırma yetkisi olan mahkeme, Fenerbahçe'yi zor durumda bırakabilir.

Haberin Devamı

Eurosport

Yazarlar