Dünyadan Futbol League of Legends Berlin'i salladı

League of Legends Berlin'i salladı

03.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Almanya’nın başkentinde binlerce eSpor tutkununu bir araya getiren League of Legends’ın dünya finalinde Korea’s SKTelecom T1 takımı şampiyonluğa uzandı.

League of Legends Berlini salladı

ONUR DİNÇER - BERLİN

Haberin Devamı

Tüm dünyada milyonlarca kişi tarafından oynanan League Of Legends’ın, eSpor alanındaki en büyük etkinliği olan League Of Legends World Championship 2015, Berlin’deki Mercedes Benz Arena’da gerçekleştirildi.

15 bin kişinin canlı olarak, 30 milyon kişinin ise dünya üzerinde online olarak takip ettiği büyük final, Güney Kore’nin iki dev ekibi Korea’s SKTelecom T1 (SKT) ve Koo Tigers takımlarını karşı karşıya getirdi. Final maçını 3-1 kazanan SKT dünya kupasını kaldırdı. Beşer kişilik takımların, sanal bir dünyada mücadele ettiği oyun, aylık 70 milyon kullanıcıya sahip.

İdman yapıyorlar

Dünyanın bir çok yerinde bir spor dalı olarak kabul edilmeye başlanan League of Legends’ın profesyonel liglerinde mücadele eden profesyonel oyuncular, maçlara herhangi bir futbol takımı sporcusu gibi antrenmanlar yaparak, sağlığına ve beslenmesine dikkat ederek, diğer takım maçlarını izleyerek hazırlanıyor. Takımlar, yıldız oyuncuları transfer etmek için yüksek bonservis bedelleri ödüyor.

Haberin Devamı

Türkiye’deki eSpor profesyonel oyuncuları League Of Legends Ligi’nde yarışıyor. 8 takımın mücadele ettiği ligde 100’e yakın profesyonel oyuncu bulunuyor. Beşiktaş’ın da kulüp olarak profesyonel takımı ile katıldığı ligin geçtiğimiz aylarda Ülker Sports Arena’daki finalinde bir günde 10 bin biletin satılması dikkat çekmişti.

Koçyiğit: İlgi büyüyor

E-Spor müsabakalarının tüm dünyada ilgi ile takip edildiğini belirten Riot Games Türkiye eSpor Direktörü Bora Koçyiğit şunları söyledi:

“Türkiye’de de ciddi şekilde takip edilen League of Legends, genç nüfusumuzun fazlalığı nedeniyle ciddi potansiyel taşımaya devam ediyor. Önümüzdeki yıllarda ulusal yayın yapan TV’ler LOL maçlarını, Spor müsabakalarını kanallarında yayınlamak isteyebilirler. Çünkü diğer sporlar gibi ciddi ciddi maçları takip eden bir kitle oluşmuş durumda.”

Olimpiyatlarda yeni bir branş olma ihtimali olan E-Spor’un 2020 Yaz Olimpiyatları’na alınması için görüşmeler sürüyor.

League of Legends Berlini salladı