Beşiktaş "Lens bize gelmek istiyor"

"Lens bize gelmek istiyor"

31.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Fenerbahçe ile kiralık sözleşmesi biten Hollandalı yıldız Jeremain Lens'i transfer edebileceklerini açıkladı.

Lens bize gelmek istiyor

Siyah-beyazlı kulübün patronu, Jeremain Lens’i uzun süredir takip ettiklerini belirtti, “Dinamo Kiev’e gitmeden önce de ilgilenmiştik. Son derece kabiliyetli, düzgün bir çocuk. Beşiktaş’a gelmek istiyor, menajeri söyledi. Görüşeceğiz, bakacağız. Ama kesin bir şey yok” dedi.

Haberin Devamı

TV+ aplikasyonundaki, Life+ kanalında yayınlanan Spor Meydanı programına konuk olan Beşiktaş Başkanı Fikret çarpıcı açıklamalar yaparken, Fenerbahçe ile kiralık sözleşmesi biten Jeremain Lens’in siyah-beyazlı takıma gelmek istediğini söyledi.

Hollandalı yıldızı bir süredir takip ettiklerini vurgulayan siyah-beyazlı kulübün patronu, “Lens ile Dinamo Kiev’e gitmeden zamanında ilgilenmiştik. Fenerbahçe’ye gitmeden önce de görüştük. Çin’den yüksek teklif gelirse çıkış maddesi koymak istedi, kabul etmedim. Beşiktaş araç olarak kullanılacak bir kulüp değil. Ben buna müsaade etmem Messi olsa bile. Sonra zaten Fenerbahçe’ye gitti. Son derece kabiliyetli, düzgün bir çocuk. Beşiktaş’a gelmek istiyor, menajeri böyle söyledi. O arzu ve istek içerisinde. Görüşeceğiz, bakacağız. Ama kesin bir şey yok. Şu anda Fenerbahçe’nin oyuncusu değil” dedi.

Haberin Devamı

‘Güneş’le görüşeceğiz’

Teknik direktör konusuna da değinen Başkan Orman “Şenol Güneş’le 1 yıl daha kontratımız var. Bundan sonraki süreci konuşuyoruz. Sözleşmeyi uzatmak için bütün şartları görüşmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Orman, “Biz 2-3 senelik strateji yapmak istiyoruz hocayla. Şenol Hoca ‘transferde şu oyuncuyu istiyorum’ hayatta demez. Biz isim veririz o bakar. Kim teknik direktör olursa olsun bizim sistemimiz böyle. Bilic derdi mesela ‘şunu istiyorum’ diye ama alıp almama iradesi yönetimdedir. Çünkü genel kurula hesabı biz veriyoruz” ifadelerini de kullandı.

Yardımcı antrenör Tamer Tuna’yla da önceki gün görüştüklerini bildiren Fikret Orman, “Ayrıldığına dair bir açıklaması yok. Benle konuşmadan böyle bir açıklama yapmaz zaten. Şenol hocanın ben yanına getirdim. İlla ki gitmek isterse zorla tutamam” yorumunu da yaptı.

‘Seba çizgisindeyim’

Başarılı bir 5 sene geçirdiklerini dile getiren Orman sözlerini şöyle sürdürdü: “Kimseye el açmadan planladığımız şeyleri başarmak hoş. Süleyman Seba’nın çizgisini Serdar Bilgili ve Yıldırım Demiören’e göre daha çok takip ettiğimi düşünüyorum.”

‘Seneye Talisca’nın bonservisini alabiliriz’

“UEFA ile anlaşmamız seneye bitiyor. Talisca’nın da Benfica ile 1 yıl sözleşmesi kalıyor. Bonservisini almak için daha agresif talebimiz olabilir. Demba Ba ile 2-3 yıllık sözleşme yapılmasını istiyorum. Aboubakar’ın da kalmasından yanayım ama ona kızgınım.”

Haberin Devamı

BeIN Sports’ta da Şansal Büyüka’nın sorularını yanıtlayan Başkan Fikret Orman geçtiğimiz günlerde kiralık sözleşmesini 1 yıl daha uzattıkları Anderson Talisca’dan çok memnun olduklarını bildirdi.

Brezilyalı futbolcunun, “Üç yıllık imzayı hemen atarım. Her şey başkana bağlı” sözlerini yorumlayan Orman, “Talisca’yı 1 yıl daha kiraladık. Daha sonra Benfica ile 1 yıl kontratı kalıyor. UEFA ile anlaşmamız da bitiyor. Bu UEFA anlaşması bize avantaj getirdi. Sadece bize değil, rakipler için de avantaj getirdi. Şimdi rekabet daha uygun gidiyor. Talisca için seneye daha agresif talebimiz olabilir, bonservisini almaya çalışabiliriz. Önder Özen döneminden beri Talisca’yı takip ettik. ‘Bir çocuk var, çok cılız’ demişti” diye konuştu.

Tolgay, Demba Ba, Adriano ve Aboubakar’ın gelecekleriyle ilgili soruları da yanıtlayan Başkan Fikret Orman şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Tolgay sevdiğimiz bir oyuncu. Sakatlıktan kurtuldu ve oturdu artık. Sözleşmesinizi uzatmayı düşünüyoruz. Adriano kalıyor ama bir teklif gelirse satarız ya da kendi gitmek isterse bilmiyorum... Oyuncularımız ülkemizden, ve kulübümüzden memnun gitmek isteyeceklerini sanmıyorum. Demba Ba’nın kalmasını ve 2-3 sene kontrat yapılmasını istiyorum. İyi bir profesyonel ve harika bir santrafor. Aboubakar’ın da kalmasını istiyorum ama ona kızgınım. Gördüğü kırmızı kartlara ve Afrika’dan geç dönmesini kızdım. Hayırlısıysa olur, değilse olmaz. Hiçbir konuda ısrarcı değilim. Almadığımız her oyuncu hayrımıza oldu, aldığımız her oyuncu da yine hayrımıza oldu.”

‘Euroleague hırsızlık organizasyonu’

Başkan Fikret Orman, basketbol takımı şampiyon olsa bile Euroleague’e göndermeyeceğini ifade etti, “Hırsızlık organizasyonu. Götür oraya, git buraya, oyuncuların canı çıksın... Takımlar kur, sonra para İspanyollar’a gitsin” diye konuştu.

Haberin Devamı

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman Euroleague hakkında da ses getirecek açıklamalarda bulundu, “Ben Euroleague’e karşıyım, hırsızlık organizasyonu. Takım gönderilmesine karşıyım” ifadelerini kullandı.

Başkan Orman, “İspanyol şirket kurmuş kulüplere yüzde vermiş. Büyük sponsorlar var. Fazla para vereni alıyorlar. O kadar para harcayacağım, para İspanyol şirketin cebine girecek. Maçları yöneten de şirketin para verdiği hakem. Darüşşafaka Doğuş’u Real Madrid karşısında yediler mesela. Real Madrid, CSKA para harcıyor oraya ama bence geri zekalılık. Biz Real Madrid değiliz. Rus patron da nereden geldiği belli olmayan parayı harcıyor. Fenerbahçe’nin şampiyonluğu tabii ki çok değerlidir ama kulüp olarak tamamen zarar ediyorsunuz buna karşıyım” diye konuştu.

Fikret Orman, “Takım şampiyon olsa da göndermem. Götür oraya, git buraya oyuncuların canı çıksın... Takımlar kur sonra para İspanyollar’a gitsin’ yorumunu da yaptı.

‘Şampiyonlar Ligi hayal’

“Feda sezonunda öncelikle kurumsal itibarı yeniden inşa etmeyi hedefledik. Statla birlikte başarı geldi. 2000’den sonra Avrupa Kupası’nın birkaç kez Türkiye’ye gelmeliydi. UEFA Kupası’nı biz getirebiliriz. Bunu başarmalıyız. Şampiyonlar Ligi Kupası hayal. Bu imkânsız. Hedefimiz öncelikle Şampiyonlar Ligi’nde üst turlar.”

‘Aziz Yıldırım karşılığını alır!’

“Mehmet Ekici transferini engellediğimiz külliyen yalan. Kimse başarısızlığını bize fatura etmesin. Beşiktaş’a kim nasıl davranırsa aynı şekilde karşılığını görür. Ben oyuncularını alırım yedek oturturum diyorsan karşılığını görürsün. Benim oyuncuma ahlaksız teklif yapıldı. Aziz Yıldırım Quaresma’yı çıktı söyledi, belgeyi istedim hani nerde belge. Bu zihniyetle mücadele ederim aynı şekilde karşılığını alır.”

‘Trabzon’a 2 milyon euro nasıl verelim!’

“Mehmet Ekici’den kız kardeşlerinden menajerinden bize talep geldi. Siz ‘devam edin sezon sonu görüşelim’ dedik. ‘Biz şimdi gelmek istiyoruz’ dediler. ‘Trabzon’la konuşun’ dediler. Sonra da kalkıp Fenerbahçe ile görüştüler. ‘Biz de nereye istiyorsan git’ dedik. Biz Olcay istediği için Trabzon’a verdik. Oynamak istedi. 1 sene sözleşmesi kalmıştı. Biz de Olcay’a yardımcı olduk. Biz nasıl 2 milyon euro verelim Trabzon’a. Halka açık şirketiz, makbuz lazım.”

‘Demirören 15 sene daha başkan kalsın’

“Yıldırım Demirören, “borcumu federasyon başkanı olduğum sürece almayacağım” dedi. Biz de 10-15 sene başkan kalsın istiyoruz.”

‘Fenerbahçe bayrağının yakılmasına üzüldüm’

“Fenerbahçe bayrağını yakan çocukla fotoğrafım çıkmış. Ne yapayım, günde 1000 kişiyle fotoğraf çektiriyorum. Ben ne bileyim onun ne yapacağını? Bayrağı yakınca ellerine ne geçti? Tasvip etmemiz mümkün değil. Üzüldüm. Bizimki yakılsa ne hissedersek aynısını hissediyorum.”

‘Sihirbaz değilim’

“1.4 milyar borç kapanmaz. Geldiğimizde 330 milyon dolardı. Bugünkü kurla zaten 1.2 milyar ediyor. Üstüne stadı yapmışım, takım kurumuşum vesaire.. Projelerimiz var indirmek için. Ama sihirbaz değilim.”

‘15. şampiyonluğumuz, isteyen tartışsın’

“Ne federasyonun kurullarına ne de hakemlerle ilgili bir müdahalemiz söz konusu değil. Beşiktaş iyi giderken böyle bir algı yaratılıyor. Neden ezeli rakiplerimizin başarısız gidişi konuşulmuyor. Yıldız ve şampiyonluk sayısı da böyle bir algı operasyonu. Neyi tartışıyoruz. Yazıyor işte Beşiktaş’ın 15. şampiyonluğu. İsteyen tartışsın.”

‘Caner tamam’

“Caner Erkin’in bonservisi için kulübü Inter’le 750 bin euroya anlaştık. Cenk Tosun kesin kalacak. Mangala ve Vida ilgilendiğimiz oyuncular arasında bulunuyor.”

‘Arena yerine Vodafone Park’

“Beşiktaş Stadı ile ilgili ekibimiz çalışıyor. Uluslararası bir isim bulmak istiyoruz. Yurt dışında örnekleri olduğu gibi Vodafone Park olabilir. Park kelimesini görüşüyoruz. Vodafone ile de konuşuyoruz. Beşiktaş için en güzelini yapacağız”

‘THY ile Uzakdoğu programı yapıyoruz’

Beşiktaş’ı dünyaya açma projesi kapsamında yeni sezon öncesi Uzakdoğu seferine çıkacaklarını bildiren Fikret Orman, “Çin ve Uzakdoğu için projelerimiz var. THY ile program yapıyoruz. Orada sosyal medya hesapları açıyoruz. ‘Hadi Çin’e gidip bir maç yapalım’ projesi değil. Epey bir emek var. Beşiktaş’ın taraftar sayısını 100-150 milyona çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu. Başkan Orman, Çin kampındaki ilk hazırlık maçını 16 Temmuz’da Guangzhou şehrinde Schalke ile yapacaklarını da bildirdi.

Pasta kesti

Siyah-beyazlı kulübün Başkanı Fikret Orman, yayın öncesi hazırlanan şampiyonluk pastasını kesti.

Lens bize gelmek istiyor