Fenerbahçe Levent Kalkan: Fenerbahçe'nin elinde büyük şans var! Galatasaray'ın işi daha zor

Levent Kalkan: Fenerbahçe'nin elinde büyük şans var! Galatasaray'ın işi daha zor

13.02.2024 - 08:36 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Alanyaspor karşısında 2 puan bırakarak liderliği Galatasaray'a kaptırdı. Milliyet Gazetesi'nden Levent Kalkan, şampiyonluk yarışında sarı-lacivertli takımın elinde büyük şans olduğunu ileri sürdü. İşte Levent Kalkan'ın yazısı...

Levent Kalkan: Fenerbahçenin elinde büyük şans var Galatasarayın işi daha zor

"Fenerbahçe ara transferde ofansif açıdan güç kaybeden tek takım oldu. Lincoln, Crespo, Bartuğ ve Umut Nayir'i gönderen sarı-lacivertliler; Bonucci, Çağlar, Krunic ve Serdar Dursun'u kadrosuna kattı...
Takım üç kulvarda yarışırken Lincoln, Crespo ve Bartuğ'un çıkarıldığı orta saha rotasyonuna sadece Krunic'in eklenmesi izah edilemeyecek bir yanlış. Zajc ve 4 ay sonra sözleşmesi bitecek King'i göndererek Lincoln, Crespo ve Bartuğ'u kadroda tutmak kesinlikle çok daha akılcı olurdu. İsmail Kartal'ın burada akıl almaz bir hata yaptığını düşünüyorum.

Haberin Devamı

Levent Kalkan: Fenerbahçenin elinde büyük şans var Galatasarayın işi daha zor

FENERBAHÇE KRİTİK VİRAJDA

Örneğin son Alanyaspor maçında Szymanski çok verimsizdi. Son yarım saate girerken Lincoln veya Crespo hamlesiyle maçı çevirmek mümkün olabilirdi ama onlar çoktan gönderilmişti!
Kadıköy'de Samsunspor'dan sonra Alanyaspor'la berabere kalarak şampiyonluk yarışında 2 puan geriye düşen Fenerbahçe çok kritik bir viraja girdi. Ancak önümüzdeki süreçte Galatasaray'ın işi daha da zor olacak.
Sarı-kırmızılılar 18 günde birbirinden kritik tam 6 maça çıkacak. 15 Şubat'ta Sparta Prag, 18 Şubat'ta Ankaragücü (D), 22 Şubat'ta Sparta Prag (D), 25 Şubat'ta Antalyaspor, 28-29 Şubat'ta Karagümrük (kupa) ve 2-3 Mart'ta Beşiktaş (D) ile karşılaşacaklar.
Fenerbahçe ise 16 günde 4 maç oynayacak. 17 Şubat'ta Çaykur Rize (D), 25 Şubat'ta Kasımpaşa, 28-29 Şubat'ta Ankaragücü (kupa) ve 2-3 Mart'ta Hatayspor (D) ile karşı karşıya gelecekler.

Haberin Devamı

'YENİ BİR İVME YAKALAYABİLİR'

Fenerbahçe ligdeki Çaykur Rize, Kasımpaşa ve Hatayspor maçlarını kazanırsa şampiyonluk yarışında yeni ve güçlü bir ivme yakalayabilir. Zira, Sparta Prag'la 8 gün içinde iki yıpratıcı maça çıkacak Galatasaray'ın ligde oynayacağı Ankaragücü (D), Antalyaspor ve Beşiktaş (D) karşılaşmalarında 3'te 3 yapması kolay görünmüyor. Dolayısıyla mart ayının ilk günlerinde ligdeki şampiyonluk yarışı yeni bir boyut kazanabilir.
Uzun lafın kısası Fenerbahçe'nin enseyi çok karartmadan önündeki üç maça odaklanması gerekiyor. İsmail Kartal'ın da artık şu korku tünelinden çıkması lazım. Daha önce puan kaybı yaşanan Trabzonspor, Adana Demirspor, Galatasaray ve Samsunspor maçlarındaki hatalarını Alanyaspor karşısında tekrar etti. Yine çözüm üretemedi, yine teknik adam dokunuşunu gerçekleştiremedi ve yine korkak davrandı.
Oysa yapılabilecek çok şey vardı. Alanyaspor beraberlik golünü 63. dakikada attı. İsmail Kartal, İsmail Yüksek-Batshuayi değişikliğini yapmak için 72. dakikayı bekledi. Yetmedi 85'te Dzeko'yu kenara alarak Kent'i oyuna dahil etti.

Levent Kalkan: Fenerbahçenin elinde büyük şans var Galatasarayın işi daha zor

Alanya'nın golünden hemen sonra İsmail-Batshuayi değişikliğini yaparak 3'lü savunmaya dönebilirdi. İsmail'in boşalttığı orta sahaya Ferdi'yi kaydırarak 3-5-2 dizilişine dönmesi şarttı ama yine yapmadı, yine risk almadı, yine işini şansa bıraktı. Kent, Tadic'in veya kötü gününde olan Szymanski'nin yerine oyuna girmeliydi. Hem de en geç 70-75 aralığında oyuna alınmalıydı. Fakat hoca 85'te Dzeko'yu çıkarıp üç aydır yüzüne bile bakmadığı Kent'i aldı!

Haberin Devamı

Ara transferdeki yanlışların üzerine gelen Alanyaspor beraberliği moral ve umut kırıcı oldu Fenerbahçeliler adına. Bu durumun baş sorumlusu da maalesef İsmail Kartal... Ancak taraftarların hocaya ve takıma olan güveni devam ediyor. İsmail Kartal korku tünelinden çıkarsa önümüzdeki 20 günlük süreçte yeni bir hikaye yazılabilir, şampiyonluk yarışı bambaşka bir boyut kazanabilir..."

Yazarlar