Futbol Lewandowski Bayern Münih'te

Lewandowski Bayern Münih'te

04.01.2014 - 14:15 | Son Güncellenme:

Borussia Dortmund'un golcüsü Robert Lewandowski Bayern Münih'le 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Lewandowski Bayern Münihte

Avrupa'da yılın transferi gerçekleşti. Boruissia Dortmund ile sözleşme yenilemeyen Polonyalı golcü Lewandowski, Bayern Münih ile resmen anlaştı.

Haberin Devamı

Bavyera ekibinin resmi sitesinden yapılan açıklamada 26 yaşındaki golcü futbolcu ile 5 yıllık anlaşma imzaladığını duyuruldu. 2019 yılına kadar kendini Bayern'e bağlayan bir sözleşmenin altına imza atan Lewandowski, yıllık 11 milyon Euro kazanacak.

Bayern Münih, geçtiğimiz sezon da Dortmund'dan Mario Götze'yi serbest kalma maddesinden yararlanarak 37 milyon Euro karşılığında transfer etmişti.

Bayern Münih Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Karl-Heinz Rummenigge, bu transferin gerçekleşmesinden dolayı memnuniyetini dile getirerek, Lewandowski'nin dünyanın en iyi forvetlerinden biri olduğunu ve Bayern Münih'in kadrosunu güçlendireceğini kaydetti.

Sezon sonunda serbest kalacak olan Lewandowski, sezon başında Bayern Münih'e transfer olmak istemiş ancak kulübü izin vermemişti. Bundesliga'da 115 karşılaşmada 65 gol atan Lewandowski, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de 25 maçta 15 gol kaydetti.

Haberin Devamı