Motor Sporları Lewis Hamilton direksiyona oturmadan Ferrari'yi uçurdu!

Lewis Hamilton direksiyona oturmadan Ferrari'yi uçurdu!

04.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Lewis Hamilton’un Mercedes’ten Ferrari’ye transferi, İtalyan şirketine borsada rekorlar kırdırdı. 2025’te yeni takımında direksiyon başına geçecek İngiliz pilot, kendi maaşını da dudak uçuklatan seviyelere taşıdı.

Lewis Hamilton direksiyona oturmadan Ferrariyi uçurdu

Formula 1’de tarihin en büyük transferlerinden birini gerçekleştiren Lewis Hamilton’ın, Ferrari ile anlaşması motorsporları dünyasını salladı. Ancak sadece bu camiada değil; magazinden ekonomiye kadar bir çok farklı alanda dev transferin etkileri hissedildi. 

Haberin Devamı

Ferrari’nin hisse fiyatları, Lewis Hamilton’ın takıma katılmasına ilişkin haberler ve transfer sürecinde New York Borsası’nda yüzde 10’dan fazla değer kazanarak rekor bir seviyeye ulaştı. Bu gelişmelerle şirket değerinde yaklaşık 7 milyar dolarlık artış meydana geldiği ifade edildi. 

Kazancı artan sadece şirket olmadı.. İngiliz basınındaki habere göre 2025 yılından itibaren Ferrari koltuğunda oturacak olan Lewis Hamilton, Ferrari’den 2 senede 128 milyon dolar alacak. Mercedes ile yedi dünya şampiyonluğu yaşayan Britanyalı pilot, Alman ekibinde yılda yaklaşık 29 milyon euro kazanıyordu.

Ferrari ile sözleşmesi 2024’ün sonunda bitecek olan Carlos Sainz’in yerini alacak Hamilton, Mercedes öncesi ilk ayrılığı bireysel düzlemde yaşamıştı. Yıldız pilot yedi yıldır birlikte çalıştığı fizyoterapisti Angella Cullen ile ayrıldığını geçen sene mart ayında açıklamıştı. Bir zamanlar birbirinden hiç ayrılmayan ikilinin yeni adreste tekrar buluşup buluşmayacakları merak konusu oldu.