Motor Sporları Lewis Hamilton, NFL ekibi Denver Broncos'un ortağı oldu

Lewis Hamilton, NFL ekibi Denver Broncos'un ortağı oldu

03.08.2022 - 11:26 | Son Güncellenme:

İngiliz pilot Lewis Hamilton'ın motor sporları dışındaki yatırımları devam ediyor. Formula 1'in süperstarı Hamilton şimdi de Amerikan futbolu işine girdi. Anlaşma resmi olarak duyuruldu.

Lewis Hamilton, NFL ekibi Denver Broncosun ortağı oldu

7 kez Formula 1 Dünya Şampiyonu olan Lewis Hamilton, Amerika'nın NFL takımlarından Denver Broncos'un ortaklarından birisi oldu.

Haberin Devamı

Super Bowl'da üç kez başarılı olan Broncos, kısa süre önce Walmart'ın kurucusu Sam Walton'ın oğlu milyarder Rob Walton liderliğindeki bir yatırımcı grubu tarafından devralındı. Milyar dolarlık anlaşma, spor tarihinin en pahalı anlaşmalarından biri olarak kabul ediliyor. Denver Broncos'un sahipleri, Formula 1'in başarılı pilotu Hamilton ile yaptıkları ortaklığı resmen duyurdu.

Hamilton'ın Walton-Penner şirketi tarafından satın alınan Denver Broncos NFL takımının sahipleri arasına katıldığı duyuruldu. Rob Walton, "Sir Lewis Hamilton'ı takımın ortakları arasında görmekten memnuniyet duyuyoruz." açıklamasını yaptı.

"HİZMET ETMEYE HAZIRIM"

Denver Broncos'un ortağı olduktan sonra sosyal medya hesabından paylaşım yapan Hamilton, "Bu takımın inanılmaz ortakları arasına katılmak ve Broncos tarihinin bir parçası olmaktan heyecan duyuyorum. Bu, sporu etkilemek ve dünya standartlarında bir şirketle çalışmak için ömür boyu bir kez elde edilebilecek bir fırsat. Takım adına çalışmaya ve sporda daha çeşitli liderliğin değerinin bir örneği olarak hizmet etmeye hazırım." dedi.

Haberin Devamı

CHELSEA'Yİ GÖZÜNE KESTİRMİŞTİ

Hamilton bu sene başında Serena Williams ile birlikte Chelsea futbol takımında hisse satın almaya çalışmış ancak başarılı olamamıştı. Hamilton'ın diğer taraftan İngiltere'de bir vegan burger restoranı ve Extreme E'de mücadele eden bir takımı bulunuyor.

Denver Broncos, ABD'nin Colorado eyaletinde Denver kentinde kurulu bir Amerikan futbolu takımıdır. Broncos, Ulusal Futbol Ligi'nde mücadele ediyor. Takım, maçlarını Empower File at Mile High Stadyumu'nda oynamaktadır.

Yazarlar