Galatasaray Liderlik sanatı

Liderlik sanatı

25.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray mağlup duruma düştüğü Bursa'da müthiş bir geri dönüşe imza attı, 3 puanı cebine indirerek ligin zirvesinde rahatladı: 1-2

Liderlik sanatı

NEVZAT DİNDAR - MAÇIN ÖYKÜSÜ

Haberin Devamı

Kritik maça istediği başlangıcı yapamayan Cim-Bom, Delarge’ın golüyle sarsılırken, ilk yarıda yakaladığı beraberlik şanslarını cömertçe harcadı. İkinci devre vites artıran sarı-kırmızılı takım, Feghouli’nin şapka çıkarılacak vuruşuyla ayağa kalktı, Tolga’nın akıl dolu plasesi Aslan’ı galibiyete taşıdı.

Galatasaray bundan önce de kazanıyordu. Ama bu kez senaryo başka gelişti.

Cim-Bom, Paul Le Guen yönetiminde iyi işler çıkaran Bursa deplasmanında geriye düştü. Buna rağmen 6-7 net fırsat ve üstüne penaltı olduklarını düşündükleri İki de tartışmalı pozisyon vardı. Galatasaray kötü oynamıyordu özetle.

Ancak Tudor bir şeyleri değiştirmek istedi yine de. Feghouli ve Yasin’le 3-4-3’e dönen Galatasaray Bursa’nın aklını karıştırdı resmen. Feghouli fantastik bir golle dengeyi sağladı. 81’de ise Tolga Ciğerci’den Toni Kroosvari bir gol geldi. Böylece Tudor, “B planı yok” eleştirilerine dün güzel bir cevap verdi.

Haberin Devamı

5’te Bursa, Stancu ile net bir fırsatı değerlendiremedi. Stancu yakın mesafeden topa dokunamadı.

11’de Belhanda rakibinden topu şık bir şekilde kurtardıktan sonra kaleyi düşündü. Ancak savunmanın elle karışık müdahalesinde top Harun’da kaldı. 1 dakika sonra ise Gomis’e geçit vermeyen Harun’du.

14’te Bursa’nın golü geldi. Kembo, Maicon’dan kurtardığı topu sağa doğru açarken Fernando yetişemedi. Arka tarafta Delarge topu ağlara gönderdi: 1-0.

23’te Stancu’nun vuruşunda Muslera kritik bir kurtarış yaptı. 34’te Tolga’nın kafasını Harun kurtardı. 1 dakika sonra Gomis’in kafası az farkla auta gitti.

55’te Tolga’nın vuruşunda Aziz Behich siper olurken, Galatasaray yine penaltı bekledi ama ‘devam’ kararı çıktı.

60’ta Maicon’un kafa vuruşunu Harun çıkarırken pozisyonun devamında Bursa savunması hata yapmadı. 1 dakika sonra kaçıran Rodrigues’ti.

64’te Tudor, Feghouli ve Yasin kartlarını sahaya sürdü. Sistem de 3-4-3’e döndü.

74’te Feghouli sol ayağıyla fantastik bir gole imza attı.

81’de Tolga Ciğerci sahneye çıktı. Ceza alanı dışına açılan topu sağ ayak plasesi ile ağlarla buluşturdu.

Sonuçta da Galatasaray zor bir deplasmandan üç puanla döndü.

Haberin Devamı

Liderlik sanatı




Yazarlar