Beşiktaş Ligde ve kupada favori Beşiktaş

Ligde ve kupada favori Beşiktaş

23.02.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şenol Güneş, Şampiyonlar Ligi'nde tur umutlarının tükendiğini belirtirken, kalan hedefler için ezeli rakiplere adeta meydan okudu.

Ligde ve kupada favori Beşiktaş

SERDAR SARIDAĞ

Haberin Devamı

Siyah-beyazlı teknik adam, Bayern Münih karşısında hayal kırıklığına uğradıklarının altını çizdi, “Üç kulvarda başladığımız yarış vardı, şimdi iki kulvara kaldık. Ligde yenemeyeceğimiz hiçbir takım olmadığını düşünüyorum. Ligde de kupada da kendimizi favori görüyoruz” dedi

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Bayern Münih’e 5-0 yenilmelerinin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtirken, artık Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası’ndaki hedeflere odaklanacaklarını söyledi.

BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyen Güneş, Bayern Münih karşısında hayal kırıklığına uğradıklarının altını çizerek, “Üç kulvarda başladığımız yarış vardı, şimdi iki kulvara kaldık. Tur atlamak için şansımızın hiç olmadığını söyleyebiliriz. Bu yarışta ülkemizi iyi temsil ettiğimizi düşünüyoruz. Bu kötü sonuca rağmen temsilde sorun olduğunu düşünmüyorum. Fair play ruhu içinde oynamaya çalıştık ve iyi bir izlenimle ayrıldık. Daha önce Sporting Lizbon ve Dinamo Kiev’e bu yıl Bayern Münih’e kaybettik. Bunun için herkesten özür diliyoruz. Şampiyonlar Ligi’nin bize bedel ödettiğini biliyorum ama buna değer” diye konuştu.

Haberin Devamı

Beşiktaş’ın yıkılacak bir durumda olmadığına vurgu yapan Şenol Güneş şöyle devam etti:

“Bir günde buraya gelmedik. Planlı, programlı, ilkeli, prensipli olunmaya çalışıldı. Sağduyulu olarak, güler yüzle, iyi bir dille ligde ve kupada yarışımıza devam edeceğiz. Hayalimizi kaybetmedik. Şampiyonlar Ligi de hayalimizdi, ancak zor bir hedefti. Hep umutlu ve mutlu olduk. Camia olarak bunu birlikte yaptık. Şerefimizle, hakkımızla, dürüstçe futbol oynadık.”

‘Allah’a havale...’
Süper Lig ve Türkiye Kupası’nda bundan sonra da iyi futbol oynayarak bütün maçları kazanmak istediklerini belirten Şenol Güneş iki kulvarın da favori ekibi olduklarını savundu. Güneş, “Ligde yenemeyeceğimiz hiçbir takım olmadığını düşünüyorum. Benim korkum yok ama benim üstümden kendi korkularını yapmak isteyenleri Allah’a havale ediyorum. Ligde de kupada da kendimizi favori görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Caner’e 3 maç ceza olabilir’

Caner Erkin’in Bayern Münih maçında oyundan çıkarken kendisine yönelik el kol hareketlerini değerlendiren Şenol Güneş, “Robben girdikten sonra Caner etkisiz olmuştu, bocalıyordu. Çıkarken iyi olduğunu düşünüyordu. Elini kaldırarak konuşması doğru değil. Bundan 3-4 maç da ceza alabilir. Ben ceza düşünmüyorum ama federasyon ve ceza kurulu uygun görürse 3 maç ceza verebilir” dedi.
Siyah-beyazlı hoca şöyle devam etti: “Genellikle elle kolla konuşunca 6 maç ceza alıyor, başkaları ağzıyla kirli bir şekilde konuşursa ceza almıyor. Ne ben ne Caner, kimse mükemmel değildir. Hepimiz takım için varız, takım bizim için önemlidir. Biz kurumsal kimliği önde tutan karakterde insanlarız ama üretmede, eğitmede ve değer korumada sorun yaşayan bir ülkeyiz.”
Özdilek savunması
Şenol Güneş, Atiker Konyaspor maçından sonra Mehmet Özdilek’e yönelik tepki toplayan davranışını da değerlendirdi. Beşiktaş’ın hocası, “Son bölümde sahaya inerken Mehmet hoca yanıma geldi. Elimi uzattım o da uzattı, devam ettik. İki takım oyuncuları tartışıyordu. O anda bizimkileri alıp, ‘Siz gidip tebrik edin’ dedim. ‘İtme var’ diyorlar. Öyle kastım, niyetim yok” dedi.
‘Tek sorumlu benim’
Fenerbahçe derbisine galibiyet için çıkacaklarını belirten Şenol Güneş, Bayern Münih yenilgisinin lige etki yapmayacağını söyledi.
Siyah-beyazlı hoca, “Şampiyonlar Ligi’nin Türkiye ligine etkisi yok. Kaybetmiş bir takım olarak moralimiz bozuldu ancak diğer maçlara nasıl çıkıyorsak derbiye öyle çıkacağız. Pazar günü 3 puan ve moral almak için oynayacağız. Fair play içinde ligde ve kupada taraftarımızla en iyisini yapacağız. Biz Şampiyonlar Ligi’nde duvara vurmadık, utanılacak bir şey de yapmadık. Dünyanın en iyi takımı değiliz, iyi olmaya çalışan takımız. Takım olarak kazanırız. Kaybettiğimiz zaman hiçbir oyuncumuzun suçu yoktu, onlara görev veren bendim. Tek sorumlusu da benim. Kayıpların sorumlusu benim” dedi.

Yazarlar