Fenerbahçe Lincoln Henrique: Jesus tarzımı iyi biliyor

Lincoln Henrique: Jesus tarzımı iyi biliyor

21.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’nin Brezilyalı yeni yıldızı Lincoln Henrique, Jorge Jesus’a karşı Portekiz’de birçok maça çıktığını aktardı, “Tarzımı, nasıl oynadığımı, hangi pozisyonda görev yaptığımı gerçekten çok iyi biliyor” ifadelerini kullandı.

Lincoln Henrique: Jesus tarzımı iyi biliyor

Fenerbahçe’de Teknik Direktör Jorge Jesus’un ilk transferi olan Lincoln Henrique, sarı-lacivertli kulübe gelmekten büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. Takıma faydalı olmak için çok çalışacağını kaydeden 23 yaşındaki Brezilyalı yıldız şunları söyledi:

Haberin Devamı

- Jorge Jesus dünyanın en büyük teknik direktörlerinden biri. Fenerbahçe de Türkiye’nin en büyük kulübü. Hedeflerimize ulaşabilmemiz için hocamız, oyuncular ve taraftarımızın birlik olarak çok çalışmamız gerekiyor.

- Ofansif orta saha oyuncusuyum ama günümüzde futbolcuların 2-3 farklı pozisyonda oynayabilmesi lazım. Hocamız benim en iyi hangi pozisyonda oynayabileceğimin kararını verecektir. Hangi formayı giyeceğime karar vermedim. Türkçe bazı kelimeler öğreniyorum. Çok fazla bilmiyorum.

- Günümüzde 10 numara dediğiniz pozisyon çok fazla kalmadı. Geçmişten örnek vermemi isterseniz her zaman Ronaldinho’yu örnek aldım. Hepimizin benzer karakteristik özellikleri olabilir saha içerisinde ama beni en çok tarz olarak etkileyen oyuncu Ronaldinho oldu.

Haberin Devamı

- Portekiz’de Jorge Jesus’a karşı çok fazla oynama imkanım oldu. Tarzımı, nasıl oynadığımı, hangi pozisyonda oynadığımı çok iyi biliyor. Aynı şekilde yeni katılan arkadaşlarımız için de geçerli. Hocamız, hangimizden ne şekilde verim alacağını çok iyi biliyor.

- Fenerbahçe’nin hedefi her zaman kupalar kazanmaktır. Kulübün bu kadar uzun yıllar kupalar kazanamaması kabul edilebilir bir şey değil. Şampiyonlar Ligi’nde de bir ön eleme oynayacağız. Bizim ilk hedefimiz ön elemeleri geçip grup aşamasına kalabilmek.

MESUT TAKİBİ BIRAKTI

Geleceği merakla beklenen ve şu anda kadro dışı kararı değişmeyen Mesut Özil, sosyal medyada ilginç bir harekette bulundu. Özil, sosyal medya hesaplarında Fenerbahçe’yi takip etmeyi bıraktı. Geçen sezon İsmail Kartal’ın kadro dışı bıraktığı tecrübeli futbolcu, Jorge Jesus tarafından da antrenmanlara davet edilmemişti. Yeni sezon planlamasında da Jesus’un düşünmediği Mesut Özil’in bu hamlesi sonrası ayrılığın yakın olduğu belirtildi.

SAMATTA DÖNDÜ, CRESPO İYİLEŞTİ

Geçen sezon Belçika’nın Antwerp takımında kiralık oynayan Mbwana Samatta, dünkü antrenmanda yer aldı. Tanzanya Milli Takımı’nda olduğu için idmanlara geç katılan Samatta, Jorge Jesus ile tanıştı. Öte yandan diğer milli oyunculardan Enner Valencia ve Marcel Tisserand da dünkü idmana katıldı. Altay Bayındır, Serdar Dursun ve Ferdi Kadıoğlu’nun yarına kadar takıma katılacağı bildirildi. Crespo’nun tamamen iyileştiği ve artık takımla çalışacağı, Arda Güler’in ise sorununun kalmadığı yarın takıma dahil olacağı kaydedildi.

Haberin Devamı

Öte yandan bir günlük iznin ardından takım çalışmalara dün devam etti. Çift antrenmanla geçen günde dayanaklılık test ve programları uygulandı.