Fransa Ligue 1 Lionel Messi'den Paris Saint Germain'e Kylian Mbappe koşulu! Şartları dudak uçuklattı

Lionel Messi'den Paris Saint Germain'e Kylian Mbappe koşulu! Şartları dudak uçuklattı

16.03.2023 - 18:39 | Son Güncellenme:

PSG'nin dünyaca ünlü futbolcusu Lionel Messi'nin, Fransız temsilcisi ile sezon sonu sözleşmesi bitiyor. Arjantinli futbolcunun PSG'den istediği Kylian Mbappe şartları şaşırttı.

Lionel Messiden Paris Saint Germaine Kylian Mbappe koşulu Şartları dudak uçuklattı

Paris Saint-Germain forması giyen Arjantinli yıldız Lionel Messi'nin kulüpte geleceği henüz belli olmadı. Sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Messi'nin Fransa temsilcisinden Mbappe şartlarını istemesi ve PSG'nin vermiş olduğu cevap şaşırttı.

Haberin Devamı

2022 Dünya Kupası finalinde Arjantin, penaltı atışları sonrası Fransa’yı mağlup ederek şampiyon oldu Arjantin’de golleri 23’üncü ve 109’uncu dakikada Lionel Messi, 36’ncı dakika Angel Di Maria kaydederken, Fransa’nın gollerini 80, 81 ve 118'inci dakikalarda Kylian Mbappe attı. Normal süresi 2-2, uzatma dakikaları ise 3-3 biten mücadelede penaltı atışlarına gidildi. Penaltı atışlarında 4-2 üstünlük sağlayan Arjantin, 2022 FIFA Dünya Kupası’nda şampiyonluk yaşayan takım oldu.

Lionel Messiden Paris Saint Germaine Kylian Mbappe koşulu Şartları dudak uçuklattı

MİLLİ TAKIM KARARI

2026'da Amerika Birleşik Devletleri, Meksika ve Kanada'nın ev sahipliğinde gerçekleşecek Dünya Kupası'nda yer alıp almayacağıyla ilgili soruya ise Messi, "Bilmiyorum, yaşımdan dolayı 2026 Dünya Kupası'nın benim için zor olacağını söyledim. Futbol oynamayı seviyorum. Yaptığım işi seviyorum ve iyi olduğum, formda hissettiğim ve bundan zevk almaya devam ettiğim sürece oynamaya devam edeceğim. Ama bir sonraki Dünya Kupası'nda ne olacak bilmiyorum. 2026'ya kadar çok uzun bir zaman var ve benim için zor olabilir. Kariyerimin nasıl gideceğine bağlı. Yaşımdan dolayı kolay olmayacak" yanıtını verdi.

Haberin Devamı

YILIN EN İYİ FUTBOLCUSU SEÇİLDİ

2022 Dünya Kupası'nı kazanarak koleksiyonundaki tek eksik parçayı da tamamlayan Lionel Messi 'FIFA Yılın En iyi Futbolcusu' ödülünün sahibi oldu. Messi bu ödül için Mbappe ve Benzema ile yarışıyordu. Geçen sezon bu ödülü Robert Lewandowski kazanmıştı.

Lionel Messiden Paris Saint Germaine Kylian Mbappe koşulu Şartları dudak uçuklattı

MBAPPE TARİHE GEÇTİ

PSG'nin Fransa Lig 1'in 26. haftasında Nantes ile oynadığı maçta gol atan Kylian Mbappe tarihe geçti. Fransız forvet Mbappe, bu maçtaki golüyle kulüp adına 201. golünü atarak kulüp rekorunu kırdı. Forvet oyuncusu bu rakama 247 maçta ulaştı. Edinson Cavani, PSG tarihinde 200 golle kulübün en çok gol atan ismiydi.

MESSI'NIN BU SEZONKİ PERFORMANSI

2022 Dünya Kupası'nda Arjantin ile zafere ulaşan 35 yaşındaki oyuncu bu sezon PSG formasıyla 31 maçta 18 gol ve 17 asistlik bir performans sergiledi. Yıldız oyuncu toplamda 35 gole doğrudan etki etti.

MBAPPE'DEN MÜTHİŞ PERFORMANS

G'nin Fransız yıldızı Kylian Mbappe, bu sezon takımı ile 32 resmi müsabakaya çıktı. 24 yaşındaki futbolcu söz konusu maçlarda 31 kez rakip fileleri sarsarken bunun yanı sıra takım arkadaşlarına 8 kez gol pası verdi.

Haberin Devamı

Lionel Messiden Paris Saint Germaine Kylian Mbappe koşulu Şartları dudak uçuklattı

MESSI, MBAPPE'YE SUNULAN ŞARTLARI İSTEDİ

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda Arjantin Milli Takımı ile şampiyonluk yaşayan Lionel Messi, kulübü ile yeni sözleşme görüşmelerinde bulundu. RMC Sport'un haberine göre Messi, PSG'nin Fransız yıldız Kylian Mbappe'ye sunduğu sözleşme şartlarını talep etti.

PSG SICAK BAKMIYOR

Yaz transfer döneminde sözleşmesinin sonuna gelen Mbappe'yi elinde tutmak isteyen PSG yönetimi, yıldız futbolcuya sunduğu şartlarla eleştirilmişti. Messi'nin de bu şartları istemesi kulüpte krize yol açtı. Haberde, yönetimin Messi'nin talebine sıcak bakmadığı belirtildi.

MBAPPE'NİN SÖZLEŞME DETAYLARI:

300 milyon Euro imza parası, 100 milyon Euro yıllık maaş, Sportif direktör seçiminde söz sahipliği, Teknik direktör seçiminde yetki, Transferlerde danışmanlık.

Lionel Messiden Paris Saint Germaine Kylian Mbappe koşulu Şartları dudak uçuklattı

Yazarlar