İspanya La Liga Lionel Messi'ye büyük onur! Yaşayan efsanenin heykeli dikiliyor

Lionel Messi'ye büyük onur! Yaşayan efsanenin heykeli dikiliyor

10.10.2022 - 19:09 | Son Güncellenme:

Barcelona’nın efsane oyuncusu olan ve geçtiğimiz sezon Paris Saint Germain'e giden Lionel Messi için eski takımı büyük bir sürprize hazırlanıyor. Katalan devinde Başkan Joan Laporta, Arjantinli yıldızın heykelinin dikileceğini açıkladı.

Lionel Messiye büyük onur Yaşayan efsanenin heykeli dikiliyor

Emre GÜNAYI - SKORER DIŞ HABER / Barcelona kariyerinde birçok kupa birçok şampiyonluk yaşayan Lionel Messi, adını kulübe altın harfler ile yazdırdı. Kırdığı rekorlara ve geçmişten beri gösterdiği performans ile tüm dünyanın favori oyuncusu olan Messi geçen sezon verdiği karar ile Barcelona kariyerini sonlandırmıştı. Transfer döneminde Fransa Ligue 1 ekiplerinden Paris Saint Germain'e transfer olan Arjantinli yıldız futbolcu yine adından çokça bahsettirdi. Bu sezon yaptığı asistler ve attığı goller ile dünyada futbolseverlerin ilgi odağı oldu. Alınan haberde Messi'nin eski takım başkanı Joan Laporta, Arjantinli yıldız için büyük bir jest yapacağını açıkladı.

Haberin Devamı

SEZONA İYİ BAŞLADI

Paris Saint Germain'de bu sezona hızlı başlayan Lionel Messi gösterdiği performans ile taraftarın ve dünyanın ilgi odağı oldu. Bu sezon çıktığı 13 resmi maçta 8 kez rakip kaleyi sarsmayı başardı. Öte yandan takım arkadaşlarına 8 gol pası verdi.

Lionel Messiye büyük onur Yaşayan efsanenin heykeli dikiliyor

BARCELONA'YA GERİ DÖNECEK İDDİALARI

Barcelona'nın Şampiyonlar Ligi'nde Inter'e karşı oynayacağı maç öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan teknik direktör Xavi, Messi'nin PSG'deki sözleşmesinin sona ermesinin ardından geri döneceğine yönelik iddialara şu sözlerle yanıt verdi: "Şu anda bunu konuşmanın sırası değil. Ona olan sevgimi biliyorsunuz. O yakın bir arkadaşım ve ona her zaman en iyisini dileyeceğim. Barcelona onun evi ama biz de geleceği hakkında konuşarak ona iyilik yapmıyoruz. Paris'te iyi vakit geçirmesi için onu rahat bırakalım ve onun için en iyisini dileyelim."

Haberin Devamı

MESSİ'DEN DÜNYA KUPASI KARARI

TN Deportivo'ya konuşan Arjantinli yıldız milli takım kariyeriyle ilgili kesin kararını açıkladı. 2022 Katar Dünya Kupası için Messi, "Dünya Kupası için günleri sayıyorum. Katar'daki Dünya Kupası, oynadığım kesinlikle son Dünya Kupası olacak" dedi.

BARCELONA KARİYERİ

Arjantinli Dünya yıldızı Lionel Messi, Barcelona kariyeri oldukça başarılı geçti. Uzun yıllar forma giydiği Barcelona takımında attığı gollerle kırdığı rekorlarla tüm dünya tarafından takdir edilen bir futbolcu oldu. Messi Katalan ekibinde toplam 778 müsabakaya çıktı. Çıktığı bu maçlarda 672 kere rakip kalenin ağlarını sarstı. Tecrübeli futbolcu bunun yanında 305 asistlik katkı sağladı.

Lionel Messiye büyük onur Yaşayan efsanenin heykeli dikiliyor

Kariyerinde 4 Şampiyonlar Ligi kupası, 3 UEFA Süper Kupa, 3 Dünya Kulüpler Kupası, 10 La Liga Şampiyonluğu, 7 İspanya Kupası, 8 İspanya Süper Kupa kazandı. Birçok ödüle layık görülen Messi, 6 Ballon d'Or, 6 Şampiyonlar Ligi gol krallığı, 7 La Liga gol krallığı, 2 UEFA Yılın Oyuncusu, 10 La Liga Sezonun Oyuncusu ödülü aldı.

REKORLAR KIRDI

Barcelona altyapına 13 yaşında başlayan Messi, 3 yıl sonra A takıma yükseldi ve bugüne kadar birçok önemli rekorlar kırdı. 2012'de kulüp ve milli takım formasıyla ulaştığı 91 golle, "bir takvim yılında en fazla gol atan futbolcu" konumundaki Arjantinli oyuncu, 452 karşılaşmada 419 kez fileleri havalandırarak, "İspanya ligi tarihinin en skoreri" unvanını kazandı.

Haberin Devamı

Messi 10 yıl boyunca kulüp kariyerinde üst üste her sezon 40 ve üstü gol atma başarısı gösteren dünya tarihindeki tek oyuncu konumunda yerini alıyor.

Lionel Messiye büyük onur Yaşayan efsanenin heykeli dikiliyor

BAŞKAN LAPORTA'DAN MESSİ'YE JEST

Uzun yıllar formasını giydiği Barcelona takımının başkanı Joan Laporta, Messi için büyük bir jest yapma kararı aldı. Laporta Barcelona genel kurulunda yaptığı açıklamada Lionel Messi'nin heykelinin dikileceğini duyurdu.

Başkan Laporta "Camp Nou'nun dışına, bir Lionel Messi heykeli dikeceğiz. Buna karar verildi" ifadelerini kullandı.

CAMP NOU'DA CRUYFF HEYKELİ

İspanyol devi Barcelona, 2016 yılında hayatını kaybeden efsane futbolcusu Johan Cruyff’un adını yaşatmak için Camp Nou'da heykelini yapmıştı. Aynı zamanda kazandığı Ballon d’Or ödülü ve en fazla gol attığı maçta giydiği formayı müzede sergilemişti.

Haberin Devamı

Yazarlar