17.05.2026 - 21:59 | Son Güncellenme:
Galatasaray, Süper Lig'in 34. ve son haftasında deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaştı. Ev sahibi ekip maçı 1-0 kazanmayı başardı ve kümede kaldı. Maçın tek golünü 27. dakikada Benedyczak kaydetti.
Bu sonuçla Galatasaray ligi 77 puanla şampiyon bitirdi. Kasımpaşa ise 35 puanla ligi 13. sırada tamamladı.
Galatasaray sezonu puansız tamamladı!
Kasımpaşa, Galatasaray'ı 1-0 mağlup etti.
Galatasaray'da Lang sol kanattan içeri ortaladı. Ceza sahasında Sane'nin kafa vuruşunda top yandan dışarı çıktı.
Kasımpaşa'da ceza sahasının sağında topla buluşan Bededyczak'ın vuruşunda kaleci Batuhan gole izin vermedi ve topu kornere gönderdi.
Karşılaşmanın 49. dakikasında hava topu mücadelesinde kafa bölgesine darbe alan Nhaga mücadeleye devam edemedi. Ahmet Kutucu oyuna dahil oldu.
Eren'in pasında sol kanattan ceza sahasına giren Noa Lang bekletmeden şutunu çekti fakat kaleci Ali Emre gol izni vermedi.
Kasımpaşa-Galatasaray maçının ikinci yarısı başladı.
Kasımpaşa, Galatasaray karşısında ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.
Galatasaray'da ceza sahasının sağında topla buluşan Leroy Sane'nin şutunda top üst direkten döndü.
Kasımpaşa, Benedyczak'ın golüyle 1-0 öne geçti. Diabate'nin araya pasında savunma arkasına sarkan Benedyczak sol çaprazdan ceza sahasına girdi. Kaleciyle karşı karşıya kalan Benedyczak dar açıdan yaptığı vuruşta topu ağlara gönderdi.

Galatasaray'da Sane'nin sağ çaprazdan gelişine vuruşunda Opoku'ya çarpan top kornere gitti.
Sol kanattan ceza sahasına giren Lang çarpazdan kaleyi düşündü. Lang'ın şık vuruşunda kaleci Ali topu kornere çeldi.
🧤 Ali Emre Yanar, önce Noa Lang'ın şutunda ardından Leroy Sane'nin köşe vuruşunda gole izin vermiyor! #KSPvGS pic.twitter.com/PXmheHXGaH
— beIN SPORTS Türkiye (@beINSPORTS_TR) May 17, 2026
Kasımpaşa-Galatasaray maçı başladı.
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Kasımpaşa maçı öncesi konuştu.
Başarılı teknik adam, "Galatasaray tarihi için önemli bir gün. 17 Mayıs 2000'nin 26. yılı, UEFA Kupası'nın. O dönemki teknik direktörümüz Fatih Terim, başkanımız Faruk Süren ve futbolcu arkadaşlarım. Bir kısmıyla dün tesiste beraberdik. Beni çok mutlu etti. Büyük Galatasaray taraftarının hak ettiği Avrupa'daki kupanın yıl dönümü. Hedefimiz tekrar bu başarıları Avrupa'da gerçekleştirmek." dedi.
Okan Buruk, "Galatasaray her maça stresle çıkar. Bugünkü maça çıkışımız... Sıralamadaki yerimiz kesinleşse de Galatasaray her maça kazanmak için çıkar. Rakibimizin yerine, diğer takımlara saygı duyuyoruz. Daha az süre almış, bugün için milli takıma gidecek oyuncular var. Bir de çok yorulan, önceki haftalarda şampiyonluğu ilan edersek izin vereceğimiz oyuncular var, özellikle Türk Milli Takım oyuncuları. Onlar daha erken toplanacak, onlara izin verdik. Tüm oyuncular büyük emekler verdi. Sakat sakat, ağrılarla, iğneyle oynayanlar var. Bunun sonunda ödülü hak ettiler. Dinlenecek oyuncular var. Torreira'ya izin verdik. Çok istemediği bir şey yaşadı. Bir de tabii ki sezon yorgunluğuyla izin verdik. İyi bir 11'le çıkıyoruz. Bize yakışan şekilde oyunumuzu oynayacağız. 4 takımın küme düşme hattındaki çekişmesi var. Her takıma saygı duyuyoruz. Galatasaray'a yakışır şekilde mücadelemizi vereceğiz." sözlerini sarf etti.
Ali Emre, Adem, Becao, Opoku, Kamil Ahmet, Andri, İrfan, Cafu, Kerem, Diabate, Benek.
Günay, Boey, Singo, Arda, Eren, Nhaga, İlkay, Kaan Ayhan, Sane, Lang, Icardi
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un Kasımpaşa karşısında rotasyona gitmesi bekleniyor.
Tecrübeli çalıştırıcının, sezon boyunca daha az süre bulan oyunculara şans verme ihtimali bulunuyor.
Sarı-kırmızılılarda üç futbolcu Kasımpaşa karşısında forma giyemeyecek.
Geçen hafta oynanan Hesap.com Antalyaspor maçında sarı kart görerek cezalı duruma düşen Nijeryalı Victor Osimhen ve sakatlıkları bulunan Brezilyalı Gabriel Sara ile Kolombiyalı Yaser Asprilla, Kasımpaşa karşısında görev alamayacak.
