Süper Lig Günün bomba transfer haberleri (16 Ağustos 2023)

Günün bomba transfer haberleri (16 Ağustos 2023)

16.08.2023 - 10:43 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de transfer alev aldı. Beşiktaş transferde atağa kalktı ve Rashica'yı kadrosuna kattı. Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor da önemli yıldızların peşinden koşuyor. İşte günün öne çıkan transfer haberleri...

Günün bomba transfer haberleri (16 Ağustos 2023)

Trendyol Süper Lig'e yıldız yağmaya devam ediyor. Transferde atağa kalkan takım Beşiktaş oldu. Siyah-beyazlılar, geçen sezon Galatasaray'da kiralık olara forma giyen Rashica'yı kadrosuna kattı. Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor da önemli yıldızların transferi için devrede. İşte günün öne çıkan transfer haberleri...

Haberin Devamı
Fenerbahçe'de Crespo ve Arao'yla yollar ayrılıyor!

Teknik heyetin planları içerisinde yer almayan Brezilyalı orta saha için Yunanistan ekibi Panathinaikos, Fenerbahçe'ye resmi teklifini iletti. Arao ile Arabistan ve Brezilya ekipleri de ilgileniyor. Ancak 31 yaşındaki futbolcu kariyerine Avrupa'da devam etmeye daha sıcak bakıyor. Anlaşma sağlandığı an Arao, Yunanistan'a gidip imzayı atacak.

Portekiz basını, Fenerbahçe'nin Miguel Crespo ile yollarını ayırmaya hazırlandığını duyurdu. Haberde; 'Crespo, Fenerbahçe'den ayrılmaya hazırlanıyor. İtalya'dan talipleri var" bilgisi paylaşıldı. Sözleşme uzatma konusunda taraflar anlaşma sağlayamamıştı. Crespo'yu bedavaya elden kaçırmak istemeyen yönetim, Portekizli orta sahayı satacak. (FOTOMAÇ)

Okan Buruk'un istediği yıldız orta saha belli oldu!

Galatasaray’dan Matteo Guendouzi hamlesi... Orta saha listesinin en üst sıralarında yer alan isimlerden Paredes ile Renato Sanches’in aynı anda Roma’ya gitmesi, Sarı-Kırmızılılar’ın alternatif oyunculara yönelmesine yol açtı. Bu doğrultuda radara giren son isim Guendouzi oldu.

Tıpkı Lucas Torreira gibi Arsenal’de yıldızını parlatan Fransız futbolcu, 2021’de kiralandığı Marsilya’ya 2022’de 11 milyon Euro’ya bonservisiyle imza attı. Orta alanda iki yönlü olarak görev yapabilen ve Torreira’yı tamamlayacağı düşünülen Fas kökenli yıldızın, Galatasaray’ın ilgisine sıcak yaklaştığı öğrenildi.

Zaniolo’nun gidişinden gelecek parayla transfer yapmaya hazırlanan Galatasaray Yönetimi, Guendouzi için 10 milyon Euro’yu gözden çıkarmış durumda.

Marsilya ile pazarlıklara başlayan Sarı-Kırmızılılar, 25 yaşındaki futbolcunun kalıcı transferini en kısa sürede tamamlamanın formülünü arıyor. Yıldız orta saha ile Galatasaray’ın yanı sıra Lazio’nun da ilgilendiği gelen haberler arasında.

Futbol kariyerine PSG altyapısında başlayan Matteo Guendouzi, henüz 19 yaşında 8 milyon Euro’ya Arsenal’e transfer oldu. Daha sonra Hertha Berlin ve Marsilya’ya kiralık giden genç futbolcu, kariyeri boyunca 255 maça çıkarken 13 gol, 28 asistlik performans sergiledi. 

Orta alanda hem savunmaya hem de hücuma yönelik görev yapabilen Guendouzi’yi, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’un da çok beğendiği ve transferini çok istediği belirlendi. (FANATİK

Galatasaray, Luyindama'nın gidişine çözüm bulamadı

Galatasaray ile sözleşmesi devam eden ve gelecek sezon kadroda düşünülmeyen Luyindama için henüz çözüm çıkmadı. Süper Lig'den gelen teklifleri kabul etmeyen savunma oyuncusu Avrupa'dan ise henüz takım bulamadı.

Galatasaray’la sözleşmesi devam eden ve kiralıktan geri dönen Kongolu stoper, henüz hiçbir takımla anlaşamadı. Fanatik'te yer alan habere göre, Luyindama sözleşme feshi için bundan sonraki tüm alacaklarını peşin istemesi de kulüp cephesinde sıkıntı yaratıyor.

Haberin detaylarında yer alan bilgilere göre ise, Süper Lig’den beklediği teklifleri alamayan Luyindama’ya Avrupa’da kulüp arandığı öğrenildi. Haberin detaylarında yer alan bilgilere göre ise, Süper Lig’den beklediği teklifleri alamayan Luyindama’ya Avrupa’da kulüp arandığı öğrenildi. (FANATİK)

Haberin Devamı
Trabzonspor'da stopere Nuraly Alip ve Tormena düşünülüyor

Bordo-Mavili takımda stoper takviyesi için de çalışmalar devam ediyor. Fırtına’da bu kapsamda teklif çıkılan iki savunmacı Nuraly Alip ve Tormena’ydı. Nuraly olursa, yerli statüsünde oynayacağı için ciddi avantaj olarak görülüyordu.

Tormena için ise menajeri Rus kulüpleriyle de görüşme halinde. Temaslar bu nedenle yavaş ilerliyor. Bordo Mavililer, iki oyuncudan birini kadrosuna katmak adına yoğun mesai içerisinde. (FANATİK)

Fenerbahçe, De Gea için düğmeye bastı! Fred devrede

Yeni sezonda mutlaka kaleye yabancı bir oyuncuyu eklemek isteyen Fenerbahçe ile ilgili olarak flaş bir iddia ortaya atıldı. İngiliz gazetesi The Standard’da çıkan habere göre Sarı-Lacivertliler, geçtiğimiz sezonun sonunda Manchester United’la yollarını ayıran David De Gea için düğmeye bastı. Haberde Kanarya’nın Manchester devinden transfer ettiği Fred’in, yakın arkadaşı olan De Gea’yı arayarak, Türkiye’ye gelip Fenerbahçe’de oynayıp oynamayacağını sorduğu öne sürüldü. Kırmızı Şeytanlar’la sözleşmesinin sona ermesinin ardından yeni kontrat konusunda anlaşamayan ve kulüpteki 12 yıllık macerası sona eren 32 yaşındaki eldivenin ismi, Real Madrid’le anılıyordu.

Ancak Real, Chelsea’den Kepa’yı tercih edince, İspanyol file bekçisinin transferi gerçekleşmedi. Menajeri aracılığıyla birçok teklif alan De Gea’yı MLS’ten Lionel Messi’nin formasını giydiği Inter Miami’nın yanı sıra Suudi Arabistan’dan Al Nassr’ın da istediği gelen haberler arasında yer alıyor. Deneyimli kalecinin ise geleceğiyle ilgili nasıl bir karar vereceği merakla bekleniyor. (FANATİK)

Beşiktaş'tan Deniz Türüç atağı! Sürpriz takas

Transferde vites yükselten Beşiktaş yönetimi, Başakşehir'in yıldız oyuncusu Deniz Türüç için girişimlere başladı. Ertan Süzgün'ün haberine göre; siyah-beyazlı kulüp, tecrübeli kanat oyuncusunun karşılığında Umut Meraş'ı takas olarak teklif etti. İki kulüp arasında görüşmeler sürüyor.

Haberin Devamı
Trabzonspor'da Fountas imzalıyor

Transferde atağa kalkan ve eksik bölgeleri takviye için düğmeye basan Trabzonspor’un yeni transferi Taxiarchis Fountas İstanbul’a geliyor! Bordo-Mavililer’den 10 numara bölgesine takviye geldi. Teknik direktör Nenad Bjelica’nın raporuna göre hareket eden yönetim, bonservisi elinde olan Yunan oyuncusu Taxiarchis Fountas ile anlaşma sağladı. Fırtına’nın anlaşma sağladığı Taxiarchis Fountas, bugün şehirde sağlık kontrolünden geçtikten sonra imzayı atacak. Trabzonspor, Taxi Fountas ile yıllık 750 bin Euro maaşla 2+1 yıllık sözleşme imzalayacak.

TÜRKİYE'YE GELDİ

Trabzonspor'un prensip anlaşmasına vardığı Yunan forvet Taxiarchis Fountas, İstanbul'a geldi. 27 yaşındaki oyuncu, pasaport işlemlerinin ardından kendisini karşılayan kulüp yetkilileriyle buluştu. Fountas, daha sonra kendisini bekleyen araca binerek havalimanından ayrıldı.

SON OLARAK MLS'TEYDİ

Son olarak MLS Ligi ekiplerinden D.C. United’da forma giyen Fountas, 17 maçta 6 gollük performans sergiledi. Taxiarchis Fountas, 10 numara ve kanatlarda görev alabiliyor. Yunan futbolcu, ülkesinin milli takımında 14 karşılaşmada 1 gol kaydetti. (FANATİK)

Yazarlar