Süper Lig Günün bomba transfer haberleri (19 Ağustos 2023)

Günün bomba transfer haberleri (19 Ağustos 2023)

19.08.2023 - 09:34 | Son Güncellenme:

Trendyol Süper Lig'e yıldız yağmaya devam ediyor. Son olarak Hakim Ziyech, Galatasaray için İstanbul'a geldi. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor önemli yıldızların peşinden koşmaya devam ediyor. Günün öne çıkan transfer gelişmelerini sizler için derledik...

Günün bomba transfer haberleri (19 Ağustos 2023)

Yaz transfer döneminde Türkiye'ye yıldız yağdı. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor kadrolarını çok önemli yıldızlarla takviye etti. Anadolu kulüpleri de çok önemli transferlere imza attı. Süper Lig ekipleri flaş transferlere devam ediyor. Günün öne çıkan transfer haberlerini sizler için derldik...

Haberin Devamı
Maxi Gomez'e İspanya'dan talip var

Trabzonspor forması giyen Maxi Gomez'e İspanya'dan talip çıktı. Relevo'da yer alan habere göre, Cadiz'in Uruguaylı santrfor ile ilgilendiği aktarıldı. Gomez'in La Liga'ya dönmek için maaşında indirime gitmeyi kabul ettiği ancak Cadiz şu an için Trabzonspor'la anlaşma sağlayamadığı belirtildi. Cadiz'in 27 yaşındaki futbolcuyu satın alma opsiyonuyla kiralamak istediği vurgulandı. Ancak Trabzonspor'un, Cadiz'in opsiyon için önerdiği rakamdan daha fazla bir ücret istediği iddia edildi. Trabzonspor, Gomez'i geçen sezon 3 milyon euro bedelle Valencia'dan kadrosuna katmıştı. Bordo-mavili forma altında 35 maça çıkan Gomez, 7 gol attı ve 6 asist yaptı.

Fenerbahçe'de Miguel Crespo ile yollar ayrılıyor

Bu sezon 3 kulvarda mücadele eden Fenerbahçe'de transfer çalışmaları devam ediyor. Kadrosuna önemli takviyeler yapan sarı lacivertli yönetim kadrodan ayrılacak isimleri netleştiriyor. Kadrosundaki yabancı oyuncuların sayısını düşürmeye çalışan yönetim gelen teklifleri değerlendirmeye başladı. Buna göre ayrılacak isimlerin başında Miguel Crespo geliyor. İsmail Kartal'ın planlamasında yer almayan Portekizli futbolcu, vedaya hazırlanıyor. Menajeri yıldız oyuncu için resmi girişimlere başladı. İtalyan medyasında yer alan habere göre, Miguel Crespo'nun Genoa kulübüne transferi gerçekleştiği iddia edildi. Haberde Genoa, sportif direktörü Marco Ottolini'nin Miguel Crespo transferi için Fenerbahçe ile anlaşma sağladığını duyuruldu. Portekizli orta sahanın Fenerbahçe ile 2024 yılına kadar sözleşmesi devam ediyor. Crespo geçtiğimiz sezon Fenerbahçe formasıyla 37 maçta 3 gol, 3 asistlik performans sergiledi. Bu sezon 3 maçta görev yapan Portekizli orta saha oyuncusu gol ve asist katkısı sağlayamadı.

Trabzonspor'da varsa yoksa Batista Mendy

Trabzonspor, orta saha transferinde çalışmaları iyice hızlandırdı. Fountas ve Baniya takviyelerinin ardından merkeze 2 transfer yapmayı planlayan Trabzonspor’da liste başındaki isim; Batista Mendy. Angers forması giyen 23 yaşındaki ön libero için Fransız kulübü 10 milyon Euro’dan ilk etapta kapıyı açmıştı. Son olarak beklentilerini 6 milyon Euro’ya çektiler. Trabzonspor ise teklifini 4 milyon Euro’nun üstüne çıkardı. 1 yıl kontratı kalan Mendy için Karadeniz ekibi tüm şartları zorluyor. Teknik direktör Bjelica da bu transferi çok istiyor.

Haberin Devamı
Fenerbahçe ve Galatasaray, Dominguez transferinde karşı karşıya

Galatasaray ve Fenerbahçe transferde bir kez daha karşı karşıya geldi. Orta sahaya takviye yapmak isteyen iki dev, İtalyan ekibi Bologna'da forma giyen 25 yaşındaki Nicolas Dominguez'in peşinde. Önce Fenerbahçe'nin gündemine gelen Tangocu yıldız için Galatasaray'ın da oldukça istekli olduğu biliniyor. İtalyan kulübü, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin kadrosuna katmak istediği oyuncu için maksimum bonservis bedeli kazanmak istiyor.

İtalyanlar, satın alma opsiyonlu yapılan kiralama teklifinde rakamın 12 milyon Euro'ya çıkmasını istiyor. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın teklifleri ise birbirine yakın. İki kulüpte 10 milyon Euro'ya yakın bir teklifle İtalyan kulübünün kapısını çaldı. Dominguez transferinin birkaç gün içinde netlik kazanması bekleniyor. 2019 yılından beri Bologna'da forma giyen Arjantinli merkez orta saha oyuncusunun sözleşmesi gelecek yaz sona eriyor.

Yıldız oyuncu da Bologna'da kalmak istemiyor. Kulübünün yeni sözleşme teklifini geri çeviren Dominguez'in takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Güncel piyasa değeri 17 milyon Euro olan Arjantinli yıldız, kariyerinde 194 karşılaşmada forma giyerken 14 gol ve 13 asistle 27 gole katkıda bulundu. (TAKVİM)

Beşiktaş'ın stoperdeki hedefi Davinson Sanchez

Beşiktaş'ta transfer çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Transfer sezonuna sessiz başlayan ancak sonrasında hareketlenen Kara Kartal, son olarak kadrosuna Milot Rashica'yı dahil etti. Siyah-Beyazlılar, stoper transferi için atağa kalktı. Beşiktaş, İngiltere Premier Lig takımlarından Tottenham'da forma giyen 27 yaşındaki Kolombiyalı stoper Davinson Sanchez için çalışmalara başladı.

Tottenham ile temasa geçen Beşiktaş, transferin şartlarını masaya yatırdı. Teknik direktör Şenol Güneş'in de onayını alan Siyah- Beyazlılar transferi bir an önce sonuçlandırmak istiyor.

Şenol Güneş, Amartey ve Colley ikilisinden memnun olmadığı için ismi tartışılmayacak bir ismin kadroya katılmasını bekliyor. 2017 yılından beri İngiliz kulübünde forma giyen Sanchez, kariyerinde 298 maçta forma giydi. 13 gol atarken 3 de asist yaptı. Tottenham formasıyla 206 karşılaşmada boy gösteren tecrübeli oyuncu, Ajax, Atletico Nacional takımlarının da formasını giydi. Kolombiya Milli Takımı'nda 54 kez görev alan Sanchez rakip fileleri 1 kez havalandırmayı başardı. (TAKVİM

Waldemar Anton'dan Galatasaray iddialarına cevap

Adının Galatasaray’ın transfer radarında olduğu iddia edilen Stuttgart’ın yıldızı Waldemar Anton, Bild’e verdiği röportajda, geleceğiyle ilgili açıklamalar yaptı. 27 yaşındaki futbolcu, Galatasaray’ın yanı sıra Villerreal’in de kendisini istemesiyle ilgili olarak, “Burada çok mutluyum. Ailem ve ben Stuttgart’ta kendimizi evimizde gibi hissediyoruz. Beni buradan ayırmak çok zor. Tabii ki futbol çok hızlı ilerliyor. Ama şu anda bu konuda endişeli değilim. Bir değişiklik her zaman mantıklı olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
Livakovic'te son perde! Fenerbahçe'de geri sayım

Transfer sezonunun Hareketli ekiplerinden olan ve sezona resmi maçlarda 5'te 5 yaparak başlayan Fenerbahçe kaleci transferinde son viraja girmiş durumda. Sarı-Lacivertli kulübün peşinde olduğu Hırvat kaleci Dominik Livakovic için Fenerbahçeli kurmaylar son görüşmeye hazırlanıyor. Bugün Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda oynanacak AEK-Dinamo Zagreb maçının ardından Fenerbahçe Yönetimi Dinamo Zagreb'li kurmaylarla bir toplantı yapacak. Toplantıda Livakovic'in transferine izin verilmesi istenecek. Livakovic zaten Fenerbahçe'nin teklifini kabul etmişti.

Zagreb'li yöneticiler transfere izin verirse Livakovic hemen İstanbul'a getirilecek. İzin çıkmazsa Fenerbahçe'nin diğer kaleci adayları için düğmeye basması bekleniyor. İlk maçı AEK'ya karşı evinde 2-1 kaybeden Dinamo Zagreb'in tur şansı az görülüyor. Zagreb'in elenmesi durumunda Livakovic'in transferine onay verilmesinin çok yüksek bir ihtimal olduğu da gelen haberler arasında.

Fenerbahçe, büyük bir sabırla Hırvat kaleci Livakovic'in transferinin gerçekleşmesini bekliyor. Önümüzdeki 2 gün Hırvat kaleci için son derece kritik. Taraftar müjdeli haberi bekliyor. (TAKVİM)

Yazarlar