Süper Lig Günün bomba transfer haberleri (8 Ağustos 2023)

Günün bomba transfer haberleri (8 Ağustos 2023)

08.08.2023 - 09:34 | Son Güncellenme:

Transferde sıcak gelişmeler yaşanıyor. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor dünyaca ünlü yıldızları kadrolarına katmak için girişimlerine hız verdi. Süper Lig ekipleri önemli isimlerin peşinden koşuyor. Günün öne çıkan transfer gelişmelerini sizler için derledik...

Günün bomba transfer haberleri (8 Ağustos 2023)

Yaz transfer döneminde Süper Lig'e yıldız yağdı. Başta Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor olmak üzere tüm takımlar önemli isimleri kadrolarına katmak için girişimlerine hız verdi. 

Haberin Devamı

Günün öne çıkan transfer haberlerini sizler için derledik...

Chamberlain İstanbul'a geliyor!

Yağız Sabuncoğlu'nun haberine göre; Beşiktaş’ın transfer görüşmelerinde bulunduğu Alex Oxlade-Chamberlain 16.30’da İstanbul Havalimanı’nda olacak

 

Trabzonspor, Petkovic'te sona geldi! Galatasaray maçında sahada olabilir

Santrfor noktasında 1 numaralı hedef; Bruno Petkovic. Dinamo Zagreb’in yıldızını ikna eden Trabzonspor, en geç ligin 2. haftasındaki Galatasaray derbisi öncesi artık bu işi bitirmek istiyor.

Bjelica, eski öğrencisi Petkovic'i Haziran ayından beri bekliyor ve ondan vazgeçmiyor. Ancak her şeye rağmen forvet için Trabzonspor’un listesinde B planları da var.

Bu isimlerden birinin Jordan Siebatcheu olduğu belirtildi. Almanya’nın yüksek tirajlı gazetesi Bild, Union Berlin forması giyen 1.91 boyundaki santrforla Trabzonspor’un ilgilendiğini yazdı.

Geçtiğimiz sezon başında Bundesliga ekibinin bonservisi için 6 milyon Euro ödediği Jordan, toplamda çıktığı 42 maçta 5 gol, 3 asistlik skor katkısı gösterdi.

Pivot santrfor olarak görev yapan Fransız asıllı ABD’li yıldızın, İngiltere’den de bazı taliplerinin olduğu öne sürülüyor. Ancak bu takımlar genellikle Championship’ten.

Trabzonspor şu aşamada oyuncuyla ilgili maliyet araştırması yapıyor. Petkovic’in durumuna göre bu transferde harekete geçilecek.

Beşiktaş, Hertha Berlin'den Dodi Lukebakio için devreye girdi

Yeni sezon öncesi hedef mevki olarak belirlenen kanat transferi için yoğun bir şekilde uğraş veren Beşiktaş, İngiliz ekibi Arsenal'de oynayan Nicolas Pepe'de istediği noktaya ulaşamadı. Siyah-Beyazlı yetkililerin, rotayı yeniden Almanya'da Hertha Berlin'de forma giyen Dodi Lukebakio'ya kırdığı ortaya çıktı.

Kongo asıllı Belçikalı futbolcu, Hertha Berlin ile 2024 yılına kadar sözleşmesi olmasına rağmen, takımı Bundesliga 2'ye düştüğü için ayrılmayı kafaya koymuş durumda. Alman ekibinin 2019 yılında büyük umutlarla Watford'dan 20 milyon Euro'ya aldığı kanat oyuncusu, yüksek potansiyeliyle de dikkat çekiyor. Almanya'dan da ciddi teklifler alan, sağ kanat, sol kanat ve forvette oynayabilen yıldız isim kısa süre içinde kararını verecek.

Lukebakio Bundesliga'da geçen sezon 32 maçta 11 gol, 4 asistlik performans sergiledi. 12 milyon Euro değer biçilen 25 yaşındaki futbolcunun transferi için Beşiktaş'ın 6 milyon Euro'ya yakın bir bütçe ayarlamaya çalıştığı öğrenildi. Beşiktaş'ın söz konusu bedeli ise taksitler halinde ödemeyi düşündüğü gelen haberler arasında. Lukebakio, daha önce Wolfsburg, Watford, Düsseldorf, Charleroi, Anderlecht ve Toulouse takımlarında oynadı. (TAKVİM)

Haberin Devamı
Zaniolo, Suudi Arabistan ekiplerinin kıskacında

Galatasaray'da Nicolo Zaniolo konusunda sıcak gelişmeler yaşanıyor. Sarı-Kırmızılılar'ın geçen sezonun devre arasında Roma'dan kadrosuna kattığı İtalyan yıldız her an yuvadan uçabilir.

Suudi Arabistan kulüpleri, yıldız oyuncuyu kadrosuna katmak için Galatasaray'ın kapısını aşındırmaya başladı. Yönetim, 25 milyon Euro+bonuslar şeklinde gelen teklifler karşısında karar aşamasında. Galatasaray Yönetimi'nin Zaniolo konusunda olağanüstü toplanacağı ve nihai kararı vereceği öğrenildi.

Transfer teklifleri alan Zaniolo'nun sakatlanma riski nedeniyle kadroya alınmadığı öğrenildi. Galatasaray yıldız oyuncusundan yüksek bir bonservis geliri beklediği için oyuncusunu koruma altına aldı.

Galatasaray hücum hattına yaptığı takviyeler nedeniyle Zaniolo'yu elden çıkarmayı planlıyor. İtalyan yıldızın transferinin hafta sonuna kadar netleşmesi bekleniyor. Ondan gelecek bonservis geliri diğer transferlere aktarılacak.

Roma'dan 15 milyon Euro bonservis bedeli ile transfer edilen Nicolo Zaniolo, geçen sezon Süper Lig'de 10 maçta forma giyerken 5 asiste imza attı. Genç yıldız İtalyan Milli Takımı'nda ise 13 karşılaşmada görev aldı ve 2 asiste imza attı.

Fenerbahçe, Livakovic transferinde geri sayıma geçti

Yaz transfer döneminin transfer şampiyonu Fenerbahçe, yeni sezonun şampiyon kadrosunu kurmak için temaslarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Sarı- Lacivertliler'in uzun bir süredir peşinde olduğu Hırvat kaleci Dominik Livakovic'te önemli bir gelişme yaşandı. Livakovic'e Fenerbahçe ile birlikte talip olan İspanyol kulübü Almeira kaleci transferini gerçekleştirdi.

Almeira, Lazio'nun Portekizli file bekçisi Luis Manuel Maximiano'yu kadrosuna kattı. Böylece Livakovic transferinde bir engel daha ortadan kalkmış oldu.

Takvim'de yer alan habere göre Dinamo Zagreb, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda AEK ile oynayacağı rövanş maçının ardından Livakovic'in Fenerbahçe'ye transferine izin verecek. Hırvat file bekçisi ile 3+1 yıllık sözleşme imzalanması bekleniyor.

Yabancı kaleci transferinde özellikle Başkan Ali Koç'un ısrarcı olduğu ve bu konuda tam olarak kararını veremeyen teknik direktör İsmail Kartal'ı ikna ettiği de biliniyor.

Fenerbahçe'de sürpriz ayrılık ihtimali! Kiralık olarak gidebilir

Geçen sezonun devre arasında Parma’dan 6 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında alınan Jayden Oosterwolde, performansıyla bir türlü beklentileri karşılayamamıştı. Sarı-Lacivertliler’le 2027’ye kadar sözleşmesi bulunan 21 yaşındaki sol beke Avrupa’dan teklifler geldiği bilgisine ulaşıldı. Hollandalı oyuncunun, bir takıma kiralık gitme ihtimalinin bulunduğu konuşuluyor.

Haberin Devamı
Beşiktaş'tan Bakhtiyor Zaynutdinov için son teklif

Türkiye Futbol Federasyonu’nun yeni sezonda kulüpler için uygulamaya koyduğu kurala göre takımlar, Türk Ülkeleri’nin vatandaşlarından bir futbolcuyu, yerli statüsünde oynatabilecek... Bu karar sonrasında transferde harekete geçen Kara Kartal, Rusya Ligi ekiplerinden CSKA Moskova forması giyen Bakhtiyor Zaynutdinov’u radarına almıştı.

25 yaşındaki futbolcu için kulübüyle pazarlıklara başlayan yönetim, ilk etapta 6.5 milyon Euro talep eden CSKA’yı, bu rakamda indirim yapmaya ikna etti. Teknik direktör Şenol Güneş’in kadrosunda görmeyi çok istediği futbolcu için yönetim, tüm mali şartları zorlayacak. Bu doğrultuda Beşiktaş’ın, Kazakistanlı futbolcu için 4.5 milyon Euro seviyesine çıkmaya hazır olduğu kaydedildi.Birinci görev bölgesi olan 10 numara hattına ek olarak, kariyerinde daha önce; kaleci ve orta sahanın sağı hariç tüm alanlarda forma giyen 25 yaşındaki futbolcu, bu sezon ise forma giydiği 5 resmi maçta orta sahanın solunda süre aldı. Bakhtiyor Zaynutdinov’un temsilcisi Evgeny Novikov, oyuncusunun durumuyla ilgili olarak Fanatik’e yakın süre önce yaptığı açıklamada, “Beşiktaş, Bakhtiyor Zaynutdinov için CSKA’yla temas halinde. Eğer kulüpler anlaşırsa Bakhtiyor, Beşiktaş formasını mutlulukla giyer” ifadelerini kullanmıştı. CSKA Moskova forması giyen Bakhtiyor Zaynutdinov’un piyasa değeri 6 milyon Euro seviyesinde bulunuyor. (FANATİK)

Fenerbahçe'nin Merih Demiral planı ortaya çıktı

Sarı-Lacivertliler, UEFA Konferans Ligi 3. Ön Eleme Turu 3. Ön Eleme Turu ilk maçında karşılaşacağı Slovenya ekibi Maribor maçının hazırlıklarını yaptığı antrenmanlarla sürdürüyor. Şu anda tek hedef Sloven ekibi karşısında galibiyet alarak rövanş öncesi avantajı kapmak. Ancak başta yönetim olmak üzere teknik heyetin de gözü transferde...

Başkan Ali Koç ve kurmayları, teknik direktör İsmail Kartal'ın raporları doğrultusunda operasyonlarına devam ediyor. Süper Lig'in başlamasına sayılı günler kala gaza basan Kanarya'da milli futbolcu için düğmeye basılmıştı.

Atalanta’dan ayrılmasına artık kesin gözüyle bakılan Merih Demiral, transferde önceliği Inter’e vermiş durumda... İtalya’da kalmak isteyen Merih, Milano temsilcisinin kendisi için Atalanta’ya yapacağı resmi teklifi bekliyor.

Ancak diğer taraftan alt yapısından yetiştiği Fenerbahçe, Milli stoperi istediğini bizzat kendisine iletti. Kulübü, 25 yaşındaki stoper için en az 20 milyon Euro istiyor. Inter, henüz bu rakamları vermeye sıcak bakmıyor.

Gelişmeleri yakından izleyen Kanarya, Süper Lig’de transfer döneminin sona ereceği 15 Eylül’e kadar sabırla beklemeyi ve şartların oluşması durumunda Merih’i kiralık olarak transfer etmeyi hedefliyor.

Fenerbahçe için transferde kritik hafta! 3 yıllık sözleşme

Fenerbahçe transferde ayağını gazdan çekmiyor. Transferin en hareketli takımlarından olan Kanarya'da bu hafta da en az 2 yeni ismin takıma katılması hedefleniyor. Bu doğrultuda da görüşmelerde atılan adımlar daha da somutlaştı. Artık kulüplerden ve talip olunan futbolculardan net cevap istenecek.

KRUNİC

Milan’da forma giyen Rade Krunic, merkez orta saha pozisyonu için düşünülüyor. Bu transferde Krunic’in vatandaşı olan Fenerbahçe’nin dünyaca ünlü Boşnak yıldızı Edin Dzeko da etkin rol alıyor. Dzeko, tecrübeli futbolcuyu Türkiye’ye gelmesi konusunda ikna etmiş durumda. Krunic’le yapılan görüşmelerde yıllık 3 milyon Euro üzerinden anlaşıldı.

EKAMBİ

Lyon’un son kamp kadrosuna alınmayan Karl Toko Ekambi’nin transferinde kulübüyle masaya oturan ve 3 milyon Euro bonservis bedeli üzerinden anlaşma sağlayan Sarı-Lacivertliler, hemen rotayı oyuncu tarafına çevirmişti. Ekambi’nin menajeri ve kendisiyle yapılan görüşmelerde kontrat süresiyle ilgili olarak taraflar el sıkışmış durumdalar. Kamerunlu yıldız, anlaşmayı kabul etmesi durumunda 3 yıllık sözleşmeye imzasını atacak.

DOMİNGUEZ

İtalya Ligi Serie A’da Bologna forması giyen orta saha oyuncusu Nicolas Dominguez, Fenerbahçe’nin en az Krunic kadar istediği bir futbolcu. Çizme’nin ünlü futbol sitelerinden Calciomercato.com, sözleşmesinin son senesine giren Dominguez için kulübünün en az 10 milyon Euro bonservis bedeli istediğini yazdı. Oyuncunun menajeri Pablo Sabbag’ın, 25 yaşındaki yıldızı isteyen kulüplerle görüşme halinde olduğu biliniyor.

Haberin Devamı