03.10.2025 - 15:16 | Son Güncellenme:
Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ikinci haftasında konuk ettiği İngiliz ekibi Liverpool'u 1-0 yenerek ilk galibiyetini aldı.
RAMS Park'ta 51 bin 160 sarı-kırmızılı taraftar önünde oynanan müsabakada sarı-kırmızılılar Victor Osimhen'in penaltıdan kaydettiği golle rakibini İngiltere'ye eli boş gönderdi.
OLAY PENALTI SÖZLERİ
Crystal Palace ve Galatasaray'a karşı 2 mağlubiyet alan Liverpool'da ise teknik direktörü Arne Slot, basın toplantısında konuştu.
Hollandalı teknik adam, Galatasaray'ın kazandığı penaltı ile ilgili çok konuşulacak ifadeler kullandı:
Biz bundan daha iyiyiz, Hugo Ekitike kaleciyle karşı karşıya kaldığında, omzuna iki veya üç kez çekilse de, oyuncularımızın çoğunun yaptığı gibi, ayakta kalmak için her şeyi yapıyor. Bir dakika sonra diğer 18 metrelik alanda bir oyuncu bunu hissediyor, sanki hayatında gördüğü en kötü darbeyi almış gibi yere düşüyor ve hakem penaltı veriyor. Yine, bu olabilir ve biz bundan daha iyi olmalıyız, şanslı ya da şanssız olmanın, akıllı ya da akıllı olmamanın, duran top golü atmanın ya da Palace maçında olduğu gibi iki gol yemenin önemi yok. Bu arada, Galatasaray maçında olduğu gibi bir hakemimiz olsaydı, Palace'a karşı kaybetmezdik. Ama yine de, bunun mevcut sonuçlarla bir ilgisi yok. Daha iyisini yapmalıyız ve bunu deneyeceğiz.

PENALTI POZİSYONU
Maçın14. dakikasında Torreira'nın pasında ceza sahasına giren Barış Alper Yılmaz, Szoboslai'nin müdahalesi ile yerde kalmış ve maçın hakemi Clement Turpin penaltı kararı vermişti.