Skorer Londra 2012 ritmik jimnastik için Google'dan Doodle

Londra 2012 ritmik jimnastik için Google'dan Doodle

11.08.2012 - 10:19 | Son Güncellenme:

Londra 2012 ritmik jimnastik, Google'ın Olimpiyat Oyunları için hazırladığı Doodle'lar arasında yerini aldı

Londra 2012 ritmik jimnastik için Googledan Doodle

milliyet.com.tr

Londra 2012 ritmik jimnastik de unutulmadı
Londra 2012 ritmik jimnastik Doodle'ı ile ziyaretçilerini karşılayan Google, Olimpiyat Oyunları boyunca her güne özel bir Doodle yayınlama geleneğini sürdürüyor.
Geçtiğimiz hafta içerisinde de neredeyse her gün "oyun" içeren bir Doodle yayınlayan Google, Londra 2012 ritmik jimnastik sporu için sade bir logo kullanmayı tercih etti.
Google'ın Londra 2012 ritmik jimnastik için hazırladığı Doodle'da, Google logosundaki O harflerini bayan atletin elindeki kurdele oluşturuyor.

Ritmik jimnastik sporu nedir?
Jimnastik sporunun genelde kadınlara ait bir dalı olan ritmik jimnastik, yaz olimpiyat oyunlarında yer alır. Bu spor jimnastik ve balenin bir kombinasyonudur. Yarışmacılar bireysel olarak ya da takım halinde müzik eşliğinde zarif şekilde çalışılmış olan gösterilerini sergiler. Yarışmacılar gösterileri sırasında labut, ip, kurdele, top ve çember gibi çeşitli el aletleri kullanabilirler.
Platform olarak da bilinen döşeli alan, jimnastik yer hareketlerinde kullanılan alana benzer, fakat daha geniştir. Sıçratmasız olarak yapılan minderin tabanında dayanımı yüksek köpükler üstünde ahşaptan yapılan zemin ve onun da üstünde halı kaplaması konulmaktadır. Tavan, yarışmacının elindeki aletleri rahatça yükseğe fırlatabilmesi için en az 8 metre olmalıdır. Jimnastikçiler belirlenmiş alanın tamamını kullanmak zorundadırlar.
Sayıları 5 ile 15 arasında değişen hakemler, hem yarışmacının gösteri kompozisyonunu hem de onu icra etmedeki başarısını değerlendirir.