Skorer Londra büyüsü bozuldu

Londra büyüsü bozuldu

21.08.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sezona yeni umutlarla başlayan Liverpool dün oynanan karşılaşmada Arsenal’i Emirates Stadı’nda Ramsey (k.k.) ve Suarez’in golleriyle 2-0 yendi ve Arsenal’i Londra’da 11 yıl aradan sonra devirerek tarihi bir zafere imza attı

Londra büyüsü bozuldu

Premier Lig’in 2. haftasında Liverpool, Arsenal deplasmanında tarihi bir galibiyete imza attı: 0-2
Fabregas ve Eboue’nin takımdan ayrılmasıyla güç kaybeden Arsenal’e konuk olan Liverpool, Topçular’ı 11 yıl aradan sonra Londra’da devirmeyi başardı.
İlk yarısı golsüz sona eren karşılaşmanın 70. dakikasında Frimpong’un ikinci sarı kartı görmesiyle beraber iyice güçten düşen Arsenal, Liverpool atakları karşısında etkisiz kaldı.
78. dakikada Liverpoolluların içeriye ortaladığı topu ceza sahasından uzaklaştırmak isteyen Miquel topu takım arkadaşı Ramsey’in yüzüne nişanladı ve top Arsenal ağlarına gitti, Liverpool 1-0 öne geçti.

Haberin Devamı

Suarez’in en kolay golü
Liverpool’a tarihi galibiyeti getiren ikinci gol ise 90. dakikada geldi. Seri ve kısa pasların ardından Meireles sağ çaprazda topla buluştu. Meireles’e hamle yapmak isteyen Szcezny kalesini boşaltınca Portekizli oyuncu topu içeriye koşu yapan Luis Suarez’e yuvarladı. Uruguaylı oyuncuya topu boş kaleye yuvarlamak kaldı.
11 yıl aradan sonra Arsenal’i Londra’da 2-0 yenen Liverpool’un Topçular karşısında son deplasman galibiyeti 2000 yılının şubat ayında Titi Camara’nın golüyle gelen 1-0’lık skorla almayı başarmıştı.

DİĞER SONUÇLAR
Sunderland-Newcastle: 0-1
Aston Villa-Blackburn: 3-1
Everton-QPR: 0-1
Swansea City-Wigan: 0-0
Chelsea-W.Bromwich: 2-1

Bayern beşledi
Bayern Münih sahasında Hamburg’u 5-0 yenerek üzerindeki kara bulutları dağıttı. 13. dakikada Van Buyten’le 1-0 öne geçen Bayern, 17’de farkı ikiye çıkardı. 34’te Robben ilk yarının skorunu 3-0 olarak belirledi. Bayern’nin giğer goller 57’de Gomez ve 80’de Olic’ten geldi.

Haberin Devamı

DİĞER SONUÇLAR
Augsburg-Hoffenheim: 0-2
Dortmund-Nürnberg: 2-0
Stuttgart-Leverkusen: 0-1
Werder Bremen-Freiburg: 5-3
Köln-K’Slautern: 1-1

Umut suskun
Toulouse, on kişi tamamladığı karşılaşmada, Nice ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Konuk ekipte Umut Bulut 90 dakika forma giydi. Ev sahibinin golünü Mounier atarken, Toulouse’ta Regattin takımına bir puanı getirdi.

DİĞER SONUÇLAR
Bordeaux-Auxerre: 1-1
Brest-Lyon: 1-1
Caen-Lille: 1-2
Dijon-Lorient: 2-0
Ajaccio-Evian: 1-1

Yazarlar