Milli Takım Lucescu devri kapandı

Lucescu devri kapandı

12.02.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu’nun sözleşmesi karşılıklı anlaşmayla fesh edildi. Mart ayında oynanacak Arnavutluk ve Moldova maçlarında ay-yıldızlı ekibin başında Tayfur Havutçu yer alacak. Türkiye Futbol Federasyonu Şenol Güneş’in talebi doğrultusunda sezon sonunda bir görüşme yapacak.

Lucescu devri kapandı

A Milli Takım’da beklenen oldu, Teknik Direktör Mircea Lucescu ile yollar resmen ayrıldı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yetkilileri dün öğle saatlerinde 73 yaşındaki Rumen teknik adamla bir araya geldi. Yapılan görüşmenin sonunda Lucescu’nun Ağustos ayında bitecek olan sözleşmesi karşılıklı anlaşmayla fesh edildi. Ay-yıldızlı ekipte yaklaşık 1.5 yıl görev yapan Deneyimli hocaya tazminat ödenmeyeği bildirildi.

Haberin Devamı

Mircea Lucescu ile yolların ayrılmasının ardından tüm gözler Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’e çevrildi. Türkiye Futbol Federasyonu’nun ilk teklifi Güneş’e yapacağı ifade edildi. TFF’nin, Beşiktaş Kulübü ve Şenol Güneş’le bir görüşme yaparak ay-yıldızlı ekibin yeni teknik patronun Güneş olmasını istediği belirtildi. Ancak bu durumun şimdilik mümkün gözükmediği bildirildi. Şu an için sezon devam ederken göreve gelmeye sıcak bakmayan tecrübeli çalıştırıcı, Beşiktaş ile sözleşmesi bittikten sonra anlaşma yapmayı daha uygun görüyor. Bu nedenle A Milli Takım’ın Mart ayında Arnavutluk ve Moldova ile oynayacağı 2020 Avrupa Şampiyonası eleme grubu maçlarında Mircea Lucescu’nun yardımcılığını da yapan Tayfur Havutçu sahada olacak. 22 Mart’ta Arnavutluk’la deplasmanda karşılaşacak ay-yıldızlılar, 25 Mart’ta ise Eskişehir’de Moldova’yı konuk edecek.

Haberin Devamı

Şenol Güneş’in görevi kabul etmesi halinde deneyimli teknik adamla sezon sonunda bir anlaşma imzalanacak. Beşiktaş ile sözleşmesi bitecek olan Güneş lig maçları devam ettiği için hem milli takım hem de siyah-beyazlıları aynı anda çalıştırmayı düşünmüyor. Daha önce yaptığı açıklamalarda ay-yıldızlı ekipte çalışmak istediğini bildiren deneyimli hoca, sezon bittikten sonra A Milli Takım’ın başında yer almayı istiyor.

17 maçta 4 galibiyet
Lucescu ile 2018 Dünya Kupası’nı kaçıran Milliler, Uluslar Ligi’nde C Ligi’ne düştü. Rumen hoca, 17 maçta 4 galibiyet, 6 beraberlik ve 7 yenilgi aldı.

Yazarlar