Magazin Lugano işleri büyüttü

Lugano işleri büyüttü

11.12.2019 - 08:25 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’nin eski futbolcusu ve Uruguay Milli Takımı eski kaptanı Diego Lugano, girişimciliğiyle ülkesinde adından söz ettiriyor.

Lugano işleri büyüttü

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Lugano, bir diğer ünlü Uruguaylı futbolcu partneri Diego Godin ile birlikte birkaç yıl önce başladıkları Türkiye’den çimento ithal ederek ülkelerinde satma işini iyice ilerletti.

50 milyon dolarlık yatırım

Brezilya'nın Sao Paulo ekibinde kurumsal ilişkiler direktörü olarak görev yapan Lugano ve İtalya’nın Inter takımında forma giymeye devam eden Godin’in şirketi, Uruguay’da çimento piyasasını sallarken, yaptıkları yatırımın 50 milyon dolara ulaştığı, ikilinin şirketinde 120 tonluk fırınlama ünitesi bulunduğu ve 70’den fazla çalışanları olduğu kaydedildi.

Türkiye'den çimento alış-verişi

İkilinin çimento işine giriştiği ve şirketleriyle ilgili durum ülkelerinde geçtiğimiz yıllarda başlamıştı. Türkiye'den getirilen çimentonun uygun fiyata mal edilmesi nedeniyle Lugano ve Godin’in piyasada önemli bir yer tutmalarının ardından, geride kalan sürede iki futbolcunun bu alandaki yatırımlarını daha da ilerlettikleri ve bu seviyeye geldikleri belirtildi.

Haberin Devamı