Galatasaray Luyindama’dan olay hareket!

Luyindama’dan olay hareket!

04.02.2019 - 12:10 | Son Güncellenme:

Galatasaray’ın yeni transferi Christian Luyindama, eski takımı Standard Liege’in Anderlecht’i 2-1 yendiği maçta adeta şov yaptı. Veda için derbiyi statta izleyen 25 yaşındaki stoper, hem taraftarları coşturdu hem de olay hareketleriyle güne damgasını vurdu.

Luyindama’dan olay hareket

Celal Umut Eren / Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Galatasaray’ın devre arası transferinde kadrosuna kattığı Christian Luyindama, Standard Liege’e veda etti.

Demokratik Kongolu futbolcu, eski takımının derbide Anderlecht ile dün yaptığı mücadeleyi bizzat tribünden izlerken daha sonra sahaya indi. Standard Liege maçı 2-1 kazanırken, büyük bir sevinç yaşayan Luyindama, mikrofonu alarak bir konuşma da yaptı.

Herkese veda eden tecrübeli savunmacı, “Buraya arkadaşlarımın derbi mücadelesini izlemeye geldim. Bu benim için önemliydi. Buraya takım arkadaşlarımı desteklemeye geldim. Her ne kadar artık tribünde olsam da bu önemliydi. Burada siz taraftarlara ve kulübüme veda etmek, tebriklerde bulunmak ve mesajlarımı iletmek çok önemliydi” dedi.

Galatasaray’a transfer olmasının kariyeri için çok önemli olduğunu kaydeden 25 yaşındaki oyuncu, “Futbol böyle. Sadece bana ait bir karar da değildi. Yöneticilerle, teknik ekiple ve herkesle konuştuk. Galatasaray formasını giymeye başladığım için çok mutluyum” ifadelerini kullandı. Daha sonra saha ortasında Standard Liege taraftarlarına tezahürat yaptıran Luyindama, daha sonra Anderlecht taraftarlarının olduğu bölüme giderek orta parmak işareti yaptı.

Haberin Devamı

Preud'homme: G.Saray'ın teklifini göz ardı edemezdik

Standard Liege Teknik Direktörü Michel Preud'homme da Luyindama'nın Galatasaray'a gidişinin kulübün menfaatleri için olduğunu söyledi. Tecrübeli teknik adam; "Galatasaray'dan gelen teklifi bir anda göz ardı edemezdik. Kulübün daha doğrusu bir Belçika kulübünün seviyesi belli, bu seviyeyi tutturmak zorundayız. Kulübün finansal durumunu ayarlamalıyız. Biz de bu nedenle onay verdik. Elbette, Luyindama'nın bizle olmasını tercih ederdim. Ancak şu anda bu maddi olanakla boşluğu doldurabiliriz" dedi.