Beşiktaş Lyon'un isteği ahlaka aykırı

Lyon'un isteği ahlaka aykırı

16.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fikret Orman, UEFA'dan rövanş maçının seyircisiz oynanmasını talep eden Fransız kulübüne sert yanıt verdi.

Lyonun isteği ahlaka aykırı

SERDAR SARIDAĞ

Haberin Devamı

Beşiktaş Başkanı yaşanan olayların tek sorumlusunun Lyon olduğunu ifade etti, “İlk maçta gördüler. Vodafone Arena’da Beşiktaş’ı yenemeyecekleri inancı var. Kendi takımlarına güvenmiyorlar. Rövanşın seyircisiz yapılmasını istiyorlar. Bunun spor ahlakına uygun hiçbir tarafı yoktur, ayıptır” dedi.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Vodafone Arena’da düzenlediği basın toplantısında Lyon’da yaşanan olayları görüntüler eşliğinde değerlendirirken, Fransız kulübünün suçlamalarına sert tepki gösterdi.

Lyon Kulübü Başkanı Aulas’ın 20 Nisan Perşembe günü İstanbul’da yapılacak rövanş maçının seyircisiz oynanması gerektiği yönündeki sözlerini, “provokasyon” olarak yorumlayan Orman, “Lyon Başkanı, ‘Beşiktaşlılar organize olmuş’ diyor ama görüntülerden kimlerin statta organize olduğu belli oluyor. Lyon, Türk taraftarlara talebimiz olmadan bilet sattı ve yaklaşık 1 milyon euro kazandı. Biz de UEFA’ya müracaat ettik. ‘Lyon’un sattığı biletlerden biz sorumlu değiliz’ diye UEFA’ya bildirdik. Beşiktaş’ın yaptığı bir organizasyon yok” dedi.

Haberin Devamı

Orman şöyle devam etti:

-Biz yaşanan olaylara rağmen yapıcı davrandık. Maç oynansın dedik. Güvenliğimiz yok maç iptal olsun diye bir talepte bulunmadık. Hakem ve güvenlik sorumlusu iki kulübün hocaları ve kaptanlarını çağırdı. Hocamız ‘sahanın ortasında buluşalım, el ele mesaj verelim’ dedi. Seremoni bizim katkımızla yapıldı.

-Sahaya girme olaylarının muhatabı biz değiliz. Vodafone Arena’da Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi maçları oynadık, her defasında teşekkür aldık. Bizim stadımızla ilgili bir sıkıntı yok ki. Lyon’da yaşananlara biz bir şey demiyoruz. Onlar ‘İstanbul’daki maç seyircisiz oynansın’ diyorlar. Bunun spor ahlakına uygun bir tarafı yoktur, ayıptır.

-İlk maçta gördüler. Vodafone Arena’da Beşiktaş’ı yenemeyecekleri inancı var. Kendi takımlarına güvenmiyorlar. Temsilci raporunda yanıcı madde kullanılması bildirilmiş, merdiven boşlukları ile ilgili rapor bildirilmiş. Biz orada misafiriz. Bunun sorumlusu biz değiliz. Bu olaylar bizde yaşansa dünya ayağa kalkar.

Haberin Devamı

-Lyon’u yenip turu geçeceğimize inanıyoruz. Onları gayet güzel ağırlayacağız. Stada gelecek taraftarımızdan ricam Beşiktaş’ı temsil ettiklerini unutmasınlar. Spor Bakanımız da ne gerekiyorsa destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.

-Fabri bizim çok sevdiğimiz bir oyuncu. Kalecilik zor bir iş. Hatanın en çok sırıttığı yer kale. Kaleci hata yapınca onun telafisi çok zor oluyor. Fabri’nin rövanş maçında kurtaracağı toplarla hatasını telafi edeceğine inanıyorum.

‘Sahaya bile çıkmazlardı’

Fikret Orman, Lyon’un ayak oyunları içinde olduğunu ifade etti.
Kulüp olarak oyuna gelmeyeceklerinin altını çizen Fikret Orman, “Bu olaylar Türkiye’de olsa Lyon, ‘Can güvenliğimiz yok, sahaya çıkmıyoruz’ derdi. Biz misafirperver bir ülke ve kulübüz. Efendi kulübüz biz. Futbolda Türkiye’yi Avrupa’da temsil eden tek kulübüz. Gerginlik yaratıp maç kazanalım diye bir derdimiz hiçbir zaman olamaz. Futbolu hep ağızlarıyla oynamak isteyenlere cevap veriyoruz. Lyon’u yenip turu geçebiliriz. Oradan da galip gelebilirdik. Vodafone Arena’da bütünleşmiş bir taraftar kitlesiyle biz burada onları eleriz. Maçın sonucuna futbolcular karar versin. Tansiyon yaratmaya gerek yok. Artık bu oyunlara gelmiyoruz. Kurallar neyse Beşiktaş kulübü onlara uyar. Duruşumuz asalet duruşudur. Ondan asla taviz vermeyiz. Üzerimize yapışacak kötü bir duruma izin vermeyiz” ifadelerini kullandı.
‘Ceza alma endişemiz yok’
UEFA’nın yaşanan olaylar nedeniyle iki kulübü de disiplin kuruluna sevk etmesini değerlendiren Başkan Fikret Orman, ceza alacaklarını düşünmediğini dile getirdi. Orman, “Bizim ceza alma konusunda bir endişemiz yok. Tek endişem maçta istenmeyen olayların yaşanmasıdır. Beşiktaş taraftarı sakin olsun. Vodafone Arena, taraftarlarımızın göz nuru olan bir stat. Desibel rekorları kıracağımız bir maç olsun. Sahamızda maç yapmak istiyoruz. Olayları yapanlar onlar. Maç kazanılır, kaybedilir. İstiyoruz ki maçımızı oynayalım ve turu geçelim” ifadelerini kullandı.
‘Burası muhalefet makamı değildir’
Başkan Fikret Orman, Divan Kurulu seçiminde yaşananlar nedeniyle Yalçın Karadeniz’i eleştirdi. Orman, “Divan Kurulu istişare komitesidir. Divan Başkanlık Kurulu’nu Divan Kurulu üyeleri seçer. Bu temsil makamlarını muhalefet makamı gibi kullanmak yakışmıyor. Kürsüyü işgal etmek çok ayıp. Mahkeme karar vermiş. Seçime gitmiyorsun, mahkeme kararı ile seçime gidiliyor. Yönetmek istiyorsan aday olacaksın. Yapacaklarını söylersin aday olursun. Ne kötülük ettik? Nedir bu hırs, kin? Takımlarımız iyi gidiyor. Mali olarak tek kâr eden kulübüz” dedi.