02.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:
Sportif direktörlük görevine Süleyman Hurma’yı getirdikten sonra Kayserispor’la Hakan Arıkan, Okay Yokuşlu ve Alper Uludağ için el sıkışan Trabzonspor, yabancı transferinde de hızlı ilerliyor. Kiralık oynadığı Sevilla ile üst üste iki yıl UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşayan ve QPR ile sözleşmesi biten Stephane M’bia’yı önceki gece Trabzon’a getiren bordo-mavililer, Kamerunlu oyuncuya şehri, tesisleri ve inşaatı süren Akyazı Stadı’nı gezdirdi. Orta sahada görev yapan Mbia gece geç saatlerde Süleyman Hurma ile birlikte kentten ayrıldı.
Bonservisi elinde olan 29 yaşındaki Kamerunlu oyuncunun yıllık 2,5 milyon euronun yanı sıra imza parası talep ettiği belirlendi. Transferi bitirmeye kararlı olan bordo-mavili yönetimin ise Teknik Direktör Ersun Yanal’ın ısrarla istediği M’bia için tüm imkanlarını seferber ettiği öğrenildi.
Ekici’nin yanına
Tecrübeli futbolcudan indirim isteyen yönetimin en kısa sürede transferi bitirmek için çabaladığı aktarıldı.
Ersun Yanal’ın, defansif orta saha pozisyonunda görev yapan M’bia’yı, Mehmet Ekici ile birlikte oynatmak istediği ifade edildi.
Stephane M’bia, Sevilla’da özellikle UEFA Avrupa Ligi arenasında sahneye çıktı. İspanyol kulübü bu kulvarda üst üste iki sezon şampiyon olurken 1,90 boyundaki Kamerunlu futbolcu 2013-14’te 8 maçta 2 gol attı, bu yıl ise 13 karşılaşmada 3 gol kaydetti.