Dünyadan Futbol Macaristan, İngiltere'yi bozguna uğrattı! Attila Szalai...

Macaristan, İngiltere'yi bozguna uğrattı! Attila Szalai...

15.06.2022 - 08:13 | Son Güncellenme:

Son Avrupa Şampiyonu finalisti İngiltere UEFA Uluslar A Ligi'nde kendi sahasında Macaristan karşısında dağıldı. Fenerbahçe'nin yıldızı Attila Szalai, 90 dakika sahada kaldı. Almanya ise son Avrupa şampiyonu İtalya'ya gol yağdırdı. İşte detaylar...

Macaristan, İngiltereyi bozguna uğrattı Attila Szalai...

Uluslar Ligi'nde İngiltere'ye büyük şok... Son Avrupa Şampiyonu finalisti, konuk ettiği Macaristan'a 4-0 kaybetti. 

Haberin Devamı

İngiltere'de Molineux Ground Stadı'nda oynanan karşılaşmada Macaristan 16. dakikada Roland Sallai'nin golüyle 1-0 öne geçti. İlk yarıdan başka gol sesi çıkmayınca ikinci devrede İngilizler oyuna biraz daha ağırlığını koydu fakat bir türlü aradığı golü bulamadı.

70. DAKİKADAN SONRA GOL ŞOV

70'te yine sahne alan Sallai, kendisinin ve ülkesinin 2. golünü kaydetti. 80'de Zsolt Nagy durumu 3-0'a getirirken, 89'da Daniel Gazdag gol perdesini kapadı: 0-4.

SZALAI 90 DAKİKA FORMA GİYDİ

Fenerbahçeli Atilla Szalai, Macaristan'da 90 dakika sahada kaldı.

Bu sonuçla Macaristan, İngiltere'ye 1928'den sonra evinde 4 farklı yenilgiyi tattıran ilk takım oldu ve İtalya, İngiltere, Almanya gibi devlerin olduğu 3. Grup'ta 7 puanla ilk sıraya yerleşti. İngilizler ise 4. maçlar sonunda henüz galibiyetle tanışamadı ve 2 puanla son sırada kaldı.

Haberin Devamı

Macaristan, İngiltereyi bozguna uğrattı Attila Szalai...

ALMANYA, İTALYA'YA GOL YAĞDIRDI: 5-2

UEFA Uluslar A Ligi 3. Grup'ta Almanya, son Avrupa şampiyonu İtalya'ya gol yağdırdı: 5-2.

İLKAY GÜNDOĞAN YİNE SAHNEDE

Maça ev sahibi Almanya hızlı başladı. 10. dakikada Joshua Kimmich, takımını öne geçiren golü ağlara gönderdi. 45+4. dakikada İlkay Gündoğan penaltıdan farkı 2'ye yükseltti. İlk yarı 2-0'lık Almanya üstünlüğü ile geçilirken ev sahibi 2. yarıda gollerine devam etti. 51. dakikada Thomas Müller skoru 3-0'a getirdi. 68. ve 69. dakikalarda Timo Werner sahneye çıktı ve bulduğu gollerle maçı 5-0'a getirdi. İtalya ise kalan bölümde 2 gol buldu. 78. dakikada Gnonto fileleri havalandırırken, 90+4. dakikada Bastoni takımının 2. golünü kaydetti. Almanya rakibini 5-2 devirerek 3 puanı hanesine yazdırdı. Bu sonuçla birlikte puanını 6'ya yükselten Almanya 2. sırada yer aldı. İtalya ise 5 puanla 3 sıraya geriledi.

 

Yazarlar