Milli Takım Macaristan-Türkiye maçı sonrası İlker Yağcıoğlu'ndan yıldız oyuncuya eleştiri: Ne kadar ısrar edersek olmuyor

Macaristan-Türkiye maçı sonrası İlker Yağcıoğlu'ndan yıldız oyuncuya eleştiri: Ne kadar ısrar edersek olmuyor

23.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

A Milli Futbol Takımı'nın Macaristan'a 1-0 mağlup olduğu karşılaşmanın ardından spor yorumcuları değerlendirmelerde bulundu.

Macaristan-Türkiye maçı sonrası İlker Yağcıoğlundan yıldız oyuncuya eleştiri: Ne kadar ısrar edersek olmuyor

EURO 2024 hazırlıklarını sürdüren A Milli Futbol Takımı, özel maçta Macaristan ile karşı karşıya geldi. Vincenzo Montella'nın öğrencileri müsabakan 1-0'lık skorla mağlup ayrıldı. A Milli Futbol Takımı'nın mağlubiyetinin ardından spor yorumcuları dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

Vincenzo Montella'nın santrforsuz bir oyun düşünebileceğini belirten Mehmet Özdilek, "Montella, santrforsuz bir oyun düşünecek gibi görünüyor eğer ideal bir santrfor tipi yaratamazsa. Mevcut lig içerisinde de buna uygun bir oyuncu var mı? Çok ideal yok gibi de görünüyor" dedi.

Müsabakanın ilk yarısını yorumlayan Mehmet Özdilek, "Oyunun ilk yarısını savunma halinde iyi yaptık ama ofansif tarafını çok fazla yapamadık. İkinci yarı ofansif anlamda daha doğru şeyler vardı sahada" diye konuştu.

Vincenzo Montella'nın hayal ettiği sistemi 60'ıncı dakikadan sonra uyguladığını vurgulayan Mehmet Özdilek, "İkinci yarı topa daha çok sahip olduk. 60. dakikadan sonra Montella'nın belkide hayal ettiği 4-6-0'a döndük. İdeal santrforsuz oyuna döndü oyun. İkinci yarı daha çok pozisyona giren, daha çok rakip ceza sahasında giren milli takım oluştu" yorumunda bulundu.

Haberin Devamı

Macaristan-Türkiye maçı sonrası İlker Yağcıoğlundan yıldız oyuncuya eleştiri: Ne kadar ısrar edersek olmuyor

Kenan Yıldız'ın 70'inci dakikada değerlendiremediği pozisyona değinen Mehmet Özdilek, "Maçın kırılma noktası Kenan'ın 70. dakikada kaçırdığı gol. Hakan müthiş bir arkaya uzun top attı. İyi de kontrol edip vurdu ancak kalecinin müthiş çıkardığı top oldu. Savunma arkasına kaçan oyuncu grubumuz var. Arkaya koşuları kenar oyuncularımız çok fazlasıyla yapabilir. Bu bir süreç. Bu maçın iyi taraflarını kendimize almalıyız" dedi.

"HOCA HAZIRLANIYOR, TAKIM HAZIRLANIYOR"

Sonucun önemli olmadığını belirten İlker Yağcıoğlu, "Adı üstünde hazırlık maçı. Hoca hazırlanıyor, takım hazırlanıyor, bizler de hazırlanıyoruz. O anlamda sonucun öneminin olmadığı bir maçtı" diye konuştu.

Macaristan'a karşı iyi bir sınav verdiklerini vurgulayan İlker Yağcıoğlu, "Genel hatlarıyla Macaristan karşısında böyle bir maçta iyi bir sınav verdik. İşin özellikle savunma tarafını doğru oynadık. Rakip 9 kez ceza alanımıza gelmiş, biz ise 30 kere gitmişiz. Özellikle ikinci devrede rakibi 6 kere getirmişiz, biz 24 kere gitmişiz. Bunlar önemli istatistikler" yorumunda bulundu.

Milli takımın gol sorununun çözülmesi gerektiğini ifade eden İlker Yağcıoğlu, "Herkes diyebilir '24 kere gitmişiz ama gol atamamışız". O da işte çözmemiz gereken sorunların başında geliyor. Enes Ünal, yine 11'de şans buldu ama yine bence çok başarılı bir maç çıkaramadı. O bölgedeki arayış devam ediyor. Şimdi şu konuşulabilir. Keşke bu maçta Semih Kılıçsoy'u görseydin konusu bu maçtan sonra gündeme gelebilir. Bizim o bölgeye bir oyuncu bulmamız lazım. Enes Ünal ile ne kadar ısrar edersek edelim olmuyor. Lig performansı ve milli takım performansı çok uyuşmuyor" dedi.

Haberin Devamı

Macaristan-Türkiye maçı sonrası İlker Yağcıoğlundan yıldız oyuncuya eleştiri: Ne kadar ısrar edersek olmuyor

"HAYAL ETTİRMEYE DEVAM EDİYOR"

A Milli Futbol Takımı'nın heyecan yarattığını belirten Ogün Temizkanoğlu, "Bu milli takım bende hayal ettirmeye devam ediyor. Skordan bağımsız olarak özellikle 60. dakikadan sonra kendi kimliğini bulmaya başladı. İki değişiklikten sonra milli takım tamamen kendi istediklerine rakibine karşı koyan bir taraf oldu. Çok etkili hücumlar izledik" ifadelerini kullandı.

Vincenzo Montella'nın hamlelerinin oyuna etkisine değinen Ogün Temizkanoğlu, "İlk yarı tamamen iki takımında kontrollü oyununu izledik. Çok fazla pozisyon olmayan bir ilk yarıydı. Değişikliklerden sonra ikinci yarı özümüze döndük. Böyle bir deplasmanda iki tane çok hızlı kanat oyuncunuz varken bunları bir şekilde oyuna sokmalısınız. Burada Orkun yerine daha kreatif bir oyuncu olabilirdi. Yusuf, Arda olabilirdi. Onları oynatabilecek oyuncular gerekiyordu orta sahada" yorumunda bulundu.

Haberin Devamı

Defans kurgusunu iyi bulduğunu vurgulayan Ogün Temizkanoğlu, "Defans bloğuna bakarsak ilk defa birlikte oynayan bir defans bloğu vardı. Zaman zaman tabii ki hatalar olur. Ben biraz daha fazla hata bekliyordum. Genel olarak iyi gördüm" diye konuştu.

Vincenzo Montella'nın santrforsuz bir oyun planı düşündüğünü belirten Ogün Temizkanoğlu, "Milli takımımızda iki tane oyun vardı. Birincisi Montella'nın oynatmak santrforsuz oynatmak istediği sistem, bir de bugünkü gibi santrforlu oynattığı sistem. Santrforlu oynadığı zaman bence çok alışık olmadığı bir oyun ortaya çıkıyor. Çünkü diğer taraftan santrforsuz oynadığın zaman herkesin hareketliliği takımı ateşliyor. Takımı daha çok ön plana çıkarıyor. Özellikle Yusuf ve Arda girince topu daha çok ayağımızda tuttuk" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Skorun önemsiz olduğunu vurgulayan Ogün Temizkanoğlu, "Milli takım dediğim gibi hayal ettirmeye devam ediyor. Kötü oynadık kaybettik, değil. Skora takılı kalmıyorum" dedi.