Fenerbahçe Mahmut Uslu: ‘Bu işler Aysal ile başladı‘

Mahmut Uslu: ‘Bu işler Aysal ile başladı‘

07.05.2014 - 09:40 | Son Güncellenme:

Mahmut Uslu 'Yumruk mu Makas mı' tartışmasına noktayı koydu ve Ünal Aysal'a yüklendi.

Mahmut Uslu: ‘Bu işler Aysal ile başladı‘

YAVŞAMA YUMRUĞUN ARKASINDA DUR

Bu adam ve arkadaşları gözaltına alındı. Bana haber yollattılar. Yalvardılar, ‘Ne olur beni affetsin’ diye. Madem erkeklik yaptın, yumruk attın, kahraman olmak istiyorsun. Arkasında dur. Yavşama. Şimdi çıkmış, yumuşatmak için ‘Makas alıyordum’ diyor. Senin ciğerin, ruhun kaç para eder, kimsin sen? Her zamanki gibi aynı taktiği yapıyorlar. Olayı çarpıtıp yumuşatmaya çalışıyorlar.

Abdi İpekçi’deki yumruk olayının faili Jerfi Tarık Fıratlı, “Mahmut Uslu da küfür ediyordu. Bende oraya gidip, ‘Hadi canım anca gidersiniz’ dedim ve Mahmut Uslu’nun yanağından makas almak için elimi uzattım” diye açıklama yaptı? Peki işin doğrusu ne? Uslu’ya yumruk mu atıldı? Yoksa yanağından makas mı alındı? F.Bahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu, AKŞAM’a konuştu, tartışmalara son noktayı koydu:

Size saldıran şahıs "makas aldım" demiş. Bu açıklamayı samimi buluyor musunuz?

- Bu adam ve arkadaşları gözaltına alındı. Karakolda alt katta idiler. Bana haber yollattılar. Yalvardılar, "Ne olur beni affetsin" diye. Madem erkeklik yaptın, yumruk attın, kahraman olmak istiyorsun. Bu terbiyesizliği yapıyorsun. Arkasında dur. Yavşama... Şiddet yasandan sonra ne olacağının farkında. Avukatlar söylemiş. Suçun ağır olduğunu biliyor. Af istiyor. Şimdi çıkmış, yumuşatmak için ‘Makas alıyordum’ diyor. Senin ciğerin, ruhun kaç para eder, kimsin sen? Her zamanki gibi aynı taktiği yapıyorlar. Olayı çarpıtıp yumuşatmaya çalışıyorlar.

AYSAL'DAN ŞİKAYETÇİYİM

Ünal Aysal, yönetim kurulu, Abdi İpekçi'deki tüm G.Saraylı görevliler suç işledi.

Olaylarla ilgili suç duyurusu yaptınız, başka şikâyetiniz oldu mu, olacak mı?

- Ben karakolda herkesten şikâyetçi oldum. Buna G.Saray Kulübü başkanı Ünal Aysal, yönetim kurulu, Abdi İpekçi'deki tüm G.Saraylı görevliler de dahil. Hepsini şikâyet ettim. Neden mi? Çünkü 6222'ye suç işlediler. F.Bahçe yönetim kurulunu protokolde oturtmamak için yönetim kurulu kararı almışlar, zabıt tutmuşlar. Bunu yapamazsınız. Bu bir suçtur.

TARİHİN EN ÖNEMLİ AYIBI

Adam ölmedi ise yaralanmadı ise bizim kızlarımıza taciz olmadı ise bizim sayemizde.

Abdi İpekçi'deki olaylar için bir ceza beklentiniz var mı? G.Saray ne ceza almalı?

- Bu bir milat. G.Saray'ın ceza alması bu ayıbı örtmez. Ayrıca alsa ne olur, almasa ne olur. Yapılanlar Türk spor tarihinin en önemli ayıbı. Adam ölmedi ise yaralanmadı ise bizim kızlarımıza taciz olmadı ise bizim sayemizde. Net söylüyorum, G.Saray iyi oynadı, kazandı, şampiyon oldu. Bizim kızların tribün baskısı yüzünden sindi. Ama bu olaylar futbolda görülmedi, boksta da görülmedi. Biz Rusya'da G.Saraylı kızları tebrik ettik. Burada da edecektik, bu fırsatı bile vermediler. Olay olmasın diye devrede salondan çıktık. Özür bile dilemediler. Bize G.Saray'ı tebrik etme fırsatı vermeyen Ünal Aysal'ı kınıyorum.

3-5 bin ultrAslan’la aşağı-yukarı

Hakan Dinçay ve iki arkadaşımıza çakmak ve maddeler attılar. O çakmağın nasıl acıttığını bilenler bilir.

Sadece siz değil arkadaşlarınız da bu olaylardan nasibini aldı acaba?

-Biz protokolde oturmak istedik. Engellediler. Bizi 3 kat yukarıya çıkartılar. 3-5 bin ultrAslan'la yukarı çıkartıp aşağı indirdiler. Benimki neyse de Hakan Dinçay ve iki arkadaşımıza çakmak ve maddeler attılar. O çakmağın nasıl acıttığını bilenler bilir. Hafif değildir.

BU İŞLER AYSAL İLE BAŞLADI

Aslında bu işler son 3 senedir Ünal Aysal yönetimi ile başladı.

G.Saray ile F.Bahçe erkek basketbolda da eşleşebilir.

- Tabii ki her zaman eşleşme olabilir. Bakın biz 11 kere şampiyon olduk, G.Saray 12 kere. Bizim erkekler 14 kere oldu. Beşiktaş şampiyon oldu. Biz hep kutladık. Aslında bu işler son 3 senedir Ünal Aysal yönetimi ile başladı. Biz yensek ne olur, G.Saray yense ne olur? Biz Türk sporuna hizmet ediyoruz. Biz Abdi İpekçi'de kendi takımıza geçmiş olsun diyemedik, onları kutlayamadık. Bunları yaptıkları için onları kutluyorum.

15 bin kişiye karşı 15 kişi


Siz maça neden gittiniz son anda?

Ben 3 sene olay çıkmasın diye maçlara gitmedik. Ancak maçtan önce çok büyük bir provokasyon ve organizasyon olduğunu öğrendim. Bunların gerçek yüzlerini çıkartmak için maça gittim. Gerçek yüzleri de açığa çıktı. Abdi İpekçi'de cinayete teşebbüs var. 15 bin kişiye karşı 15 kişi gitmişiz. Bire bir olur mu?

Haberin Devamı

(Akşam)

Yazarlar