Diğer Majesteleri geliyor

Majesteleri geliyor

18.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tenisin yaşayan efsanesi Roger Federer Türkiye’ye geliyor. Toplamda 17 kez grand slam şampiyonu İsviçreli raket, 27 Nisan-3 Mayıs tarihlerinde Koza World of Sports Arena’da düzenlenecek TEB BNP Paribas İstanbul Open’a katılacak.

Majesteleri geliyor

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

Türkiye bu yıl, tenisin en önemli isimlerinden bir tanesine ev sahipliği yapacak. Takvimine ilk defa TEB BNP Paribas İstanbul Open adıyla Türkiye’yi ekleyen ATP World Tour 250 ile İstanbul, tenisin ‘Prensi’ni ağırlayacak. İsviçreli raket Roger Federer, sadece bir kaç ay sonra TEB BNP Paribas İstanbul Open’da boy gösterecek.

Koza World of Sports Arena’nın ev sahipliğinde 32 raketin toprak zeminde mücadele edeceği dev turnuva için müjdeli haberin de verildiği basın toplantısı dün Ritz Carlton Oteli’nde gerçekleştirildi.

‘En iyilerin zamanı’

27 Nisan-3 Mayıs tarihlerinde Koza World of Sports Arena’da düzenlenecek turnuvayla ilgili bilgilerin paylaşıldığı toplantıda TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Garanti Koza Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Baykal, ATP Avrupa CEO’su Laurent Delaneyve Turnuva Direktörü Stefan Tzvetkov birer konuşma yaptılar.

Haberin Devamı

Federasyon Başkanı Durmuş, Federer’in turnuvaya katılmasının önemine dikkati çekerek, “Sporcuların televizyondan izlenmesiyle kortta izlenmesi farklı. Federer, kortlarımıza girerek Türk tenisine çok şey katacak. Federer’in Türkiye’de oluşturacağı etki, tenis algımıza büyük destek verecek. Onun oynaması çok önemli. Federer’le birlikte ilk 5, ilk 20, ilk 100’den gelebilecek sporcular olacak. Dünyanın en değerli tenis oyuncuları burada olacak. Federer geliyorsa, en iyi tenisçiler gelecek” dedi.

Federer son günü bekledi

Biletleri yarından itibaren Biletix’ten satışa çıkacak turnuvayla ilgili yıldız tenisçi Federer’den de bir mesaj geldi. Görüntülü bir resim paylaşan deneyimli raket, İstanbul’daki turnuvada boy gösterecek olmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti. ‘Majesteleri’ lakaplı sporcu “Büyük bir heyecan içindeyim. İstanbul’daki turnuva için Türk seyircileri tribünlere bekliyorum” dedi. Öte yandan Federer, kendi sitesinde İstanbul programını son ana kadar sakladı. Federer, resmi açıklama yapılana kadar, İstanbul’daki turnuvayı, katılacağı turnuvalar içerisinde göstermedi.

Rekorların adamı

Haberin Devamı

Tek erkeklerin iki numaralı ismi olan, 2002’den bu yana ilk 10’un içinde bulunan ve en uzun süre 1 numarada kalma dahil sayısız rekoru bulunan Roger Federer’in, grand slamler dışında 83 de ATP şampiyonluğu bulunuyor.

Teklerdeki grand slam şampiyonlukları

Avustralya Açık (2004, 2006, 2007, 2010)
Fransa Açık (2009)
Wimbledon (2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2012)
ABD Açık (2004, 2005, 2006, 2007, 2008)

‘Heyecan zirve yapacak’

Türkiye’de tenisin 1 numaralı destekçisi olarak Federer ile tenis heyecanını zirveye taşıyacaklarını söyleyen TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, “Tenis organizasyonu konusunda ülke olarak, son 4 yılda TEB BNP Paribas WTA Championships ve TEB BNP Paribas İstanbul Cup gibi turnuvalarla uluslararası çapta başarılara imza attık. TEB, bu organizasyonların hep 1 numaralı destekçisi oldu. Yaptığımız araştırmada da ATP’yi Türkiye’de görmek isteyenlerin yüzde 94’ü turnuvanın sponsorunun yine TEB olması gerektiğini söyledi. Biz de bu sonuçlara kayıtsız kalmadık” dedi.

Haberin Devamı

‘Hizmete devam’

Garanti Koza Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Baykal, “Türk sporunda turnuvamız ve yetiştirdiğimiz tenisçilerimizle değerler yarattık. Bugünden itibaren Dünyanın en büyük spor organizasyonlarından biri olan ATP World Tour Turnuva takviminde yer alarak Türk sporuna hizmet ve destek vermeye devam edeceğiz. İlklerin öncüsü Garanti Koza olarak yine bir ilki gerçekleştiriyor” dedi.

ATP Avrupa CEO’su Laurent Delaney de turnuvayı ATP World Tour takvimine eklemekten mutluluk duyduklarını belirtti, “İlk defa Garanti Koza Arena’nın etkileyici tesislerinde gerçekleşecek olan turnuva için heyecanlıyız” diye konuştu.