Şampiyonlar Ligi Manchester City 1-2 Liverpool (İşte maçın özeti)

Manchester City 1-2 Liverpool (İşte maçın özeti)

10.04.2018 - 23:38 | Son Güncellenme:

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş mücadelesinde Liverpool deplasmanda Manchester City'i 2-1 yenerek adını yarı finale yazdırdı. Kırmızılara galibiyeti getiren golleri Salah ve Firmino kaydederken, ev sahibinin tek golü Jesus'tan geldi.

Manchester City 1-2 Liverpool (İşte maçın özeti)

İngiliz ekiplerinin mücadelesinde Manchester City, deplasmanda 3-0 mağlup olduğu Liverpool ile seyircisi önünde karşılaştı.

Gabriel Jesus, henüz 2. dakikada Manchester City'yi 1-0 öne geçirdi. Leroy Sane'nin 42. dakikadaki golünün ofsayt gerekçesiyle iptal edilmesine ilk yarının bitiş düdüğü sonrası itiraz eden Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, hakem tarafından tribüne gönderildi.

Liverpool, Muhammed Salah'ın 56. dakikadaki golüyle skora denge getirdi. Roberto Firmino da 77. dakikada Liverpool'un 2-1 öne geçmesini sağladı.

Mısırlı Salah ve Brezilyalı Firmino, bir sezonda Şampiyonlar Ligi'nde 8 gol atan ilk Liverpool futbolcuları oldu. Salah ayrıca bir Şampiyonlar Ligi sezonunda en fazla gol atan Afrikalı futbolcu unvanının sahibi Samuel Eto'o'nun (2010-11) rekorunu egale etti.

Kalan sürede başka gol olmadı ve maçı 2-1 kazanan Liverpool, 2007-08 sezonundan bu yana ilk defa Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale çıktı.

Haberin Devamı

İLK 11'LER

Manchester City: Ederson, Walker, Laporte, Otamendi, Fernandinho, De Bruyne, David Silva, Bernardo Silva, Sane, Sterling, Gabriel Jesus.

Liverpool: Karius, Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson, Milner, Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain, Mane, Salah, Firmino