İngiltere Premier Lig Manchester City antrenörü açıkladı! 'Takım satın alma gibi bir düşüncesi var'

Manchester City antrenörü açıkladı! 'Takım satın alma gibi bir düşüncesi var'

01.12.2023 - 23:11 | Son Güncellenme:

Manchester City'nin akademisinde görev yapan Mustafa Alper Avcı, Premier Lig devinin altyapı modelini anlattı. Mustafa Alper Avcı, City Football Group'un Türkiye'den takım satın alma düşüncesinde olduğunu dile getirdi.

Manchester City antrenörü açıkladı Takım satın alma gibi bir düşüncesi var

Premier Lig ekiplerinden Manchester City'nin akademisinde antrenör olarak çalışan Mustafa Alper Avcı dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Mustafa Alper Avcı, altyapı modeline dair gelen soruya şu cevabı verdi:

Haberin Devamı

"İngiltere ve Türkiye'deki altyapılar arasındaki farkı anlatmaya programımızın süresi yetmez. İngiltere ile ülkemiz arasında organizasyon ve tesisleşme alanında çok ciddi bir fark var. Ülkemizde altyapıda tesisleşme konusunda ciddi problemler var. Manchester City'de kişilerden ziyade önemli olan organizasyon, sistem şahıslardan daha üstün. Ülkemizde altyapılarda tesisleşme konusunda ciddi adımların atılması lazım."

Radyospor'a konuk olan Mustafa Alper Avcı, City Football Group'un Türkiye'den satın alma düşüncesinde bulunduğunu belirtti: "City Group dünyanın birçok ülkesinde futbola yatırım yapan şirket. City Group'un satın aldığı takımlar içerisinde en önemlisi Manchester City bunun dışında Palermo, Troyes ve Girona bu takımlardan bazıları. City Group'un Türkiye, Finlandiya ve Kore'de takım satın alma gibi bir düşüncesi var. Umarım bu gerçekleşir ve ülkemizde örnek bir model oluşur."

Haberin Devamı

City Football Group'un bünyesinde bulunan kulüpler şu şekilde:

Manchester City
Mymbai City
New York City
Girona
Palermo
Troyes
Bahia
Lommel
Yokohama Marinos
Sichuan Jiuniu
Montevideo Turque
Melbouerne City

Yazarlar