Şampiyonlar Ligi Manchester City'e UEFA'dan şok mektup! Şampiyonlar Ligi tehlikede

Manchester City'e UEFA'dan şok mektup! Şampiyonlar Ligi tehlikede

15.05.2024 - 16:46 | Son Güncellenme:

İspanya La Liga'da Real Madrid şampiyonluk ipini göğüslerken, en az şampiyon olmuş kadar sevinen bir başka takım var: Girona... 36. haftası geride kalan ligde üçüncü sırada yer alan İspanyol ekibi gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazandı. Şirketin hisslerini elinde bulunduran Manchester City'nin tamamına sahip olan City Football Group'a UEFA'dan şok bir mektup geldi. Devler Ligi tehlikede!

Manchester Citye UEFAdan şok mektup Şampiyonlar Ligi tehlikede

İspanya La Liga'da sezona damga vuran Girona muhteşem bir performans göstererek Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazanmıştı ancak UEFA'dan gelen mektup işleri karıştırdı.

Haberin Devamı

BARCELONA'NIN KABUSU OLDULAR

İspanya'nın Katalunya bölgesinin takımı olan Girona, bir başka Katalan ekibi Barcelona'yı iki maçta da 4-2 mağlup etmeyi başardı.

Real Madrid'e iki maçta da mağlup olan kırmızı-beyazlılar, 4 Mayıs'ta Barcelona'yı 4-2 mağlup ederek Real Madrid'in şampiyonluğu garantilemesini sağlamıştı.

TARİHİNDE İLK KEZ DEVLER LİGİ'NDE

36 haftası geride kalan La Liga'da 75 puan toplayarak ikinci sıradaki Barcelona'nın bir puan gerisinde yer alan Girona, gelecek sezon tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde yer almayı garantiledi.

Michel'in çalıştırdığı İspanyol ekibinin kadrosunda, Savio, Portu, Tsygankov, Arnau Martinez, Miguel Gutierrez ve Artem Dovbyk gibi yıldızlar var.

UEFA'DAN ŞOK HAMLE! CITY VE GIRONA...

Haberin Devamı

Manchester City'nin sahibi City Football Group, Girona hisselerinin yüzde 47'sini elinde bulunduruyor. UEFA kurallarına göre, sahibi aynı kişiler olan kulüplerin Şampiyonlar Ligi'nde oynaması yasak.

UEFA, her iki takımda Şampiyonlar Ligi'nde yer almak istiyorsa City Football Group'tan iki kulüpten birindeki hisselerini yüzde 30'un altına düşürmesini istedi. Şirket, Girona'daki Girona'nın yüzde 47'sini Manchester City'nin ise tamamına sahip.

Eğer hisse miktarını bu orana düşürmezlerse iki takımdan biri gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde boy gösteremeyecek. UEFA'nın gelecek sezonki Avrupa müsabakaları için çoklu kulüp sahipliği kuralları bu hafta kulüplere gönderildi.